Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1: Άφησε το αήττητο στη Λεωφόρο (highlights)

Ο Ολυμπιακός αν και έπαιξε στο μισό γήπεδο τον Παναθηναϊκό ηττήθηκε με 2-1. Μαουρίσιο (6') και Σανκαρέ (73') τα γκολ των νικητών, μείωσε για τους πρωταθλητές Ελλάδας ο Ελ Αραμπί (83').

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1: Άφησε το αήττητο στη Λεωφόρο (highlights)

Χρειάστηκε να περάσουν 1205 ημέρες και περίπου τέσσερα χρόνια για να πανηγυρίσει ο Παναθηναϊκός μία νίκη επί του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Οι "πράσινοι" επικράτησαν με σκορ 2-1 των Πειραιωτών στο γήπεδο της Λεωφόρου και έβαλαν φρένο στο αήττητο σερί της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχασαν το αήττητο τους στη Λεωφόρο πληρώνοντας ακριβά το τραγικό τους ξεκίνημα και την αδράνεια τους στη φάση που δέχτηκαν το δεύτερο γκολ. Επιπλέον ο Ολυμπιακός αν και έπαιζε στο μισό γήπεδο τον αντίπαλο του δεν κατάφερε να τελειώσει σωστά τις φάσεις κι έτσι ο Παναθηναϊκός με τα γκολ των Μαουρίσιο (6') και Σανκαρέ (73') κατάφερε να νικήσει τον Ολυμπιακό που μείωσε στο 83' με τον Ελ Αραμπί και έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Μασούρα.

LIVE: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (19:30)

Εκπλήξεις από τον Μαρτίνς

Η απουσία του Εμβιλά ήταν πολύ σημαντική για τον Ολυμπιακό με τον Πέδρο Μαρτίνς να αποφασίζει να παρατάξει την ομάδα του με 4-3-3 έχοντας στα χαφ τους Μπουχαλάκη, Καμαρά, Σίλβα και στην επίθεση τον Φορτούνη αριστερά, τον Βρουσάι δεξιά και τον Χασάν στην κορυφή. Στην άμυνα ξεκίνησε ο Σωκράτης δίπλα στον Σεμέδο και ο Ανδρούτσος στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Λάζλο Μπόλονι από την πλευρά του επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με 4-3-3. Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο, Σανκαρέ ήταν η τριάδα στα χαφ με Ενγκμπακοτό, Καμπετσή και Ιωαννίδη στην επίθεση.

Μαρτίνς: «Δεν νίκησε ο καλύτερος»

Αμυντική αδράνεια και 1-0

Οι "πράσινοι" μπήκαν καλά στο ματς και με διάθεση να αιφνιδιάσουν τον Ολυμπιακό. Είναι αλήθεια ότι το πέτυχαν, ενώ Σωκράτης και Σεμέδο έψαχναν τα πατήματα τους. Η αμυντική λειτουργία της ομάδας του Πειραιά δεν ήταν καλή και το πρώτο καμπανάκι χτύπησε στο 6', αλλά δεν το έλαβε κανείς υπόψη του. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Σανκαρέ έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά, έβγαλε τη σέντρα και ο Μαουρίσιο ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι νίκησε τον Σα για να κάνει το 1-0.

Οι "ερυθρόλευκοι" βρέθηκαν από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, ενώ ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Η ομάδα του Μπόλονι επέλεξε να μείνει πίσω από την μπάλα και να περιμένει τον Ολυμπιακό, που είχε πάρει την κατοχή και έκανε το παιχνίδι του. Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι ήταν φλύαροι, όμως, αυτό άλλαξε από τη στιγμή που ο Μαρτίνς έφερε στον άξονα τον Φορτούνη και πήγε αριστερά τον Σίλβα. Την ίδια ώρα άλλαξε θέση και στους στόπερ με τον Σωκράτη να παίζει δεξιά και τον Σεμέδο αριστερά.

Στο μισό γήπεδο το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός σιγά-σιγά άρχισε να βγαίνει απειλητικά στην επίθεση και στο 18' ο Βρουσάι έχασε καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη είχε το υπέρ του γκολ και περίμενε στο μισό γήπεδο, ενώ έδειχνε αδυναμία να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του. Παρόλα αυτά η ανάπτυξη των "ερυθρόλευκων" ήταν μονόπατη. Μόνο από δεξιά με Ανδρούτσο και Βρουσάι έκαναν παιχνίδι, ενώ ο Σίλβα είχε… χαθεί στο γήπεδο. Οι Πειραιώτες αν και έπαιζαν στο μισό γήπεδο τους έλειπαν οι εύκολες φάσεις μπροστά στην εστία του Διούδη, ενώ ο Φορτούνης γύριζε αρκετά πίσω για να πάρει μπάλες και να φτιάξει παιχνίδι. Κάπως έτσι έμεινε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.

Στην επανάληψη ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με τον Βαλμπουενά να παίρνει τη θέση του Βρουσάι, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ήρθε η ώρα του Ελ Αραμπί και του Μπα να μπουν στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έπαιζε κάτι σαν 4-4-2 με τους Σίλβα, Βαλμπουενά στα άκρα, τους Καμαρά, Μπουχαλάκη στα χαφ και τον Χασάν με τον Ελ Αραμπί στην επίθεση. Το σκηνικό της αναμέτρησης δεν άλλαξε με τον Ολυμπιακό να είναι η ομάδα που είχε τον πλήρη έλεγχο και να παίζει στο μισό γήπεδο τον Παναθηναϊκό. Οι "πράσινοι" έδειχναν να μένουν από δυνάμεις, αλλά η βοήθεια από τον πάγο αργούσε να έρθει. Ο Μπόλονι δεν φρέσκαρε την ομάδα του και ο Ολυμπιακός έσφιγγε συνεχώς τον κλοιό.

Νέα αδράνεια και 2-0

Το ματς φαινόταν να βρίσκεται στα χέρια των ποδοσφαιριστών του Πέδρο Μαρτίνς, αλλά παρόλα αυτά κάτι τους έλειπε. Η ομάδα του Πειραιά υστερούσε στην τελική πάσα και στην τελική προσπάθεια, αφού όσες φάσεις δημιούργησαν δεν μπόρεσαν να τις τελειώσουν σωστά. Και κάπως έτσι στο 73' ο Χουάνκαρ εκτέλεσε το φάουλ, ο Βέλεθ πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Σα δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη μπάλα και ο Σανκαρέ έκανε το 2-0. Η ομάδα Μπόλονι σε εκείνο το σημείο αγκάλιασε τη νίκη επί του Ολυμπιακού, ενώ ο Μαρτίνς έριξε στο παιχνίδι και τον Κάιπερς. Οι Πειραιώτες τα έπαιζαν όλα για όλα προκειμένου να σώσουν το αήττητο και κατάφεραν να μειώσουν στο 83' με τον Ελ Αραμπί. Ήταν το πρώτο κόρνερ που κέρδισε ο Ολυμπιακός στο 82ο λεπτό και μετά από φάση διαρκείας ο Μαροκινός μείωσε σε 2-1. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έχασε απίστευτες ευκαιρίες με τον Ανδρούτσο και τον Μασούρα για να πάρει την ισοπαλία. Δεν πέτυχε το δεύτερο γκολ κι έτσι οι Πειραιώτες έχασαν το αήττητο στη Λεωφόρο.

Μικρογραφία

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης

Διαιτητής: Μάντεν (Σκωτία)

Σκόρερ: 6' Μαουρίσιο, 73' Σανκαρέ, 83' Ελ Αραμπί

Κίτρινες: 22' Καμαρά, 33' Ιωαννίδης, 52' Αλεξανδρόπουλος, 76' Μπα, 84' Διούδης, 90+4 Μπα

Κόκκινη: 90+4 Μπα

Συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος (70' Νιάς), Μαουρίσιο, Σανκαρέ, Ενγκμπακοτό (78' Αϊτόρ), Καμπετσής (66' Καρλίτος), Ιωαννίδης

Ολυμπιακός: Σα, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (56' Μπα), Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης, Καμαρά (76' Μασούρας), Σίλβα, Βρουσάι (46' Βαλμπουενά), Φορτούνης (56' Ελ Αραμπί), Χασάν (76' Κάιπερς).