Τι συνδέει τον Τζιοβάνι Σιό με τον Μοντέστο

Η φοβερή ιστορία του Κορσικανού με τον 29χρονο επιθετικό που φέρεται να απασχολεί τον Ολυμπιακό.

Τι συνδέει τον Τζιοβάνι Σιό με τον Μοντέστο

Ο Γάλλος δημοσιογράφος Ρομέν Κολέ έγραψε το μεσημέρι της Πέμπτης πως ο Τζιοβάνι Σιό αποτελεί μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού. Πρόκειται για τον 29χρονο στράικερ που αγωνίστηκε στη Μονπελιέ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Μάλιστα έκανε μία αρκετά καλή σεζόν με τη φανέλα της Μονπελιέ, αφού πέτυχε δέκα γκολ στο Σαμπιονά έχοντας και τρεις ασίστ.

Για τον Τζιοβάνι Σιό δαπάνησε πέρσι το καλοκαίρι 2,2 εκατ. ευρώ η Μονπελιέ για να τον κάνει δικό της από τη Ρεν. Γενικά πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που αλλάζει σχεδόν κάθε καλοκαίρι ομάδα. Είναι ένας επιθετικός, όμως, που παρά τις πολλές αλλαγές που κάνει στην καριέρα του δεν δείχνει να επηρεάζεται από αυτό. Έχει το γκολ, ενώ το καλό του πόδι είναι το αριστερό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2012 μέχρι τώρα έχει παίξει σε οκτώ διαφορετικές ομάδες και έχει αγωνιστεί στο ελβετικό πρωτάθλημα, στη Μπουντεσλίγκα και στο Σαμπιονά. Το θετικό είναι ότι σκοράρει και εκτός από την κορυφή της επίθεσης μπορεί να παίξει και στα άκρα.

Η φημολογία είναι έντονη ότι θα φύγει από τη Μονπελιέ και θα αλλάξει και πρωτάθλημα. Ο Γάλλος δημοσιογράφος έβαλε τον Ολυμπιακό στο «παιχνίδι» για τον 29χρονο επιθετικό. Τον Τζιοβάνι Σιό τον συνοδεύει μία φοβερή ιστορία, η οποία ωστόσο μπορεί και να «δένει» το θέμα που αποκάλυψε ο Γάλλος.

Το δεύτερο μισό της σεζον 2014-2015 η Βασιλεία τον παραχώρησε δανεικό στη Μπαστιά. Σε διάστημα τριών μηνών με τη φανέλα της γαλλικής ομάδας έπαιξε σε 13 παιχνίδια και σκόραρε πέντε φορές. Το θέμα, ωστόσο είναι πως τότε στη Μπαστιά αγωνιζόταν και ο Φρανσουά Μοντέστο. Ο Κορσικανός που τώρα κατέχει τη θέση του επικεφαλή του τμήματος σκάουτινγκ έχει παίξει μαζί με τον Τζιοβάνι Σιό και τον γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.