Ραφίνια, Ινσούα και η διαφορά του Ολυμπιακού με τους άλλους...

Και στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αποδείχθηκε η διαφορά του Ολυμπιακού με τα υπόλοιπα κλαμπ και τα παραδείγματα Ραφίνια,  Ινσούα είναι ενδεικτικά για την ιστορία μας.

Ραφίνια, Ινσούα και η διαφορά του Ολυμπιακού με τους άλλους...

Από τη μια ο Ολυμπιακός που έχει πρεσβευτές σε κάθε γωνιά της γης, πρώην παίκτες και προπονητές που έφυγαν με τις καλύτερες συνθήκες και από την άλλη τα κλαμπ που … ξεφορτώνονται παίκτες και προπονητές σαν σκουπίδια. Πάμε στο τελευταίο παράδειγμα, στον Ραφίνια, μεγάλη προσωπικότητα, που έγραψε χιλιόμετρα σε Κοριτίμπα, Σάλκε, Τζένοα, Μπάγερν, Φλαμέγκο και επέστρεψε στην Ευρώπη για χάρη του Ολυμπιακού, αλλά δεν ευδοκίμησε. Αποφάσισε λοιπόν ο πρωταθλητής να διακόψει τη συνεργασία του με τον Βραζιλιάνο, με τον παίκτη όμως ευχαριστημένο. Πλήρωσε λοιπόν το 1 από τα 1.4000.000 ευρώ και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Και το κερασάκι; η “ρήτρα” που λέει ότι όταν κάνουμε το γύρο του θριάμβου θα σου στείλουμε ένα εισιτήριο και θα έρθεις κι εσύ γιατί είσαι ιστορία του συλλόγου. Ο Ραφίνια λοιπόν γύρισε στη Βραζιλία και θα λάμπει το πρόσωπο του όταν ακούει τη λέξη “Ολυμπιακός”. Κι ας θυμόμαστε ως κορυφαία ενέργεια του μόνο το κλέψιμο που έκανε με τη Μαρσέιγ και ο Ολυμπιακός κέρδισε με ένα γκολ που του έδωσε το εισιτήριο για το Europa League.

Η… ρήτρα στο «διαζύγιο» με τον Ραφίνια και η προτίμηση του Βραζιλιάνου

Kαι δεν είναι μόνο ο Ραφίνια, αλλά σχεδόν όλοι οι παίκτες και οι προπονητές που έφυγαν από το κλαμπ. Ακόμη κι αυτοί που ήθελαν να μείνουν κι άλλο, αλλά δεν τους κράτησαν. Θυμηθείτε πως αποχώρησε ο Τζιοβάνι επί Κόκκαλη και είναι ο μεγαλύτερος πρεσβευτής του όπου βρεθεί κι όπου σταθεί. Και ο Ριβάλντο που έδειχνε τα 4 δάκτυλά του με τη φανέλα της ΑΕΚ, γύρισε παρακαλώντας στο Καραϊσκάκη. Ο Γκαλέτι πήγε στα δικαστήρια τον Ολυμπιακό, προστέθηκε όμως μετά στη λίστα των θαυμαστών του.

Γαβαλάς: «Ο Ραφίνια θα διαφημίζει πάντα τον Ολυμπιακό»

Και το σπουδαιότερο είναι ότι ο Ολυμπιακός έφερε παίκτες παγκόσμιας ακτινοβολίας, όπως ο Αμπιντάλ, που μετά την Ελλάδα ανέλαβε το γενικό κουμάντο στη Μπαρτσελόνα, ο Καμπιάσο, ο Κοβάτσεβιτς, ο Βαλβέρδε και τόσοι άλλοι. Ακόμη και ο Ζαρντίμ που αδικήθηκε και δεν έφυγε με τον καλύτερο τρόπο, δεν είπε κακή κουβέντα για τον Ολυμπιακό. Θυμηθείτε επίσης μια φιέστα, όπου ακούστηκαν μηνύματα από προηγούμενους προπονητές, που ήταν κι αυτοί μέρος της ιστορίας του.

Πάμε τώρα στην ΑΕΚ, που πήρε το καλοκαίρι τον Ινσούα με κλειστό τριετές συμβόλαιο αντί 1.400.000 και τώρα θέλει να τον διώξει με ψίχουλα, ενώ δεν φεύγει με τον καλύτερο τρόπο και ο Λιβάγια. Υπάρχει περίπτωση αυτοί οι δυο παίκτες να στάζουν μέλι για την “Ένωση”; Μπορεί να λένε τα καλύτερα για τον ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου και ο Φερέιρα; Δύσκολο.