Υπάρχει μόνο η Αϊντχόφεν, δεν θα κουραστούμε να το λέμε!

Δεν περιμέναμε το ματς της Ριζούπολης για να αντιληφθούμε ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να «στοχεύσει» στο ματς με την Αϊντχόφεν. Στο πρωτάθλημα αντίπαλός του μόνο τα ρεκόρ.

Υπάρχει μόνο η Αϊντχόφεν, δεν θα κουραστούμε να το λέμε!

Εδώ και καμιά 20αριά μέρες έχουμε ξεκαθαρίσει μέσω του fosonline.gr τη θέση μας. Όταν άρχισε ο Ολυμπιακός να χτίζει μεγάλη διαφορά από τους διώκτες του και την ίδια στιγμή ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ έδειχναν ανήμποροι να έχουν ένα νικηφόρο σερί, η άποψή μας ήταν ότι οι Πειραιώτες έπρεπε να αρχίσουν να ρίχνουν κλεφτές ματιές προς Αϊντχόφεν μεριά.

Τελικά αποδείχθηκε ότι προς τα εκεί κοιτούσαν ο Μαρτίνς και η διοίκηση. Μεταγραφές τύπου Παπασταθόπουλου και Λαλά δεν κάνει μία ομάδα για να αυξήσει τη διαφορά στο πρωτάθλημα που έχει ουσιαστικά κατακτήσει (απομένει το μαθηματικό σκέλος). Τις πραγματοποίησε για το παραπάνω βήμα στην Ευρώπη.

Η Αϊντχόφεν δεν είναι κάνα μεγαθήριο, το είδαμε και με την Φέγενορντ που ηττήθηκε 3-1, αλλά δεν παύει να είναι μία ομάδα που από τη μεσαία γραμμή και μπροστά έχει εκρηκτικότητα, ποιότητα και ταχύτητα.

Ο Ολυμπιακός έφερε τον Παπασταθόπουλο και θα παίξει δίπλα στον Μπα αντί του τιμωρημένου Σεμέδο, αλλά και τον Λαλά που θα αγωνιστεί αντί του τιμωρημένου και κατώτερων των περιστάσεων Ραφίνια. Είναι κινήσεις - που επαναλαμβάνουμε – δεν χρειάζονταν να γίνουν τις εγχώριες διοργανώσεις. Όμως, ήταν απαραίτητες για έναν σύλλογο που δεν περιορίζεται στην ποδοσφαιρική… Ψωροκώσταινα!

Στόχος λοιπόν είναι η Αϊντχόφεν και δεν θα κουραστούμε να το λέμε… Για αυτό και ο Μαρτίνς «καίγεται» να βάλει άμεσα τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο στην εξίσωση μαζί με τον Μπα. Ίσως τους δούμε μαζί την Τετάρτη (3/2) με τον Παναιτωλικό, ίσως και με τον ΟΦΗ την ερχόμενη Κυριακή (7/2), ενδεχομένως και με τον Παναθηναϊκό σε δύο εβδομάδες στην Λεωφόρο. Θέλει να δώσει αγωνιστικό ρυθμό στον Έλληνα στόπερ, ρυθμό που του λείπει λόγω της στάσης που είχε κρατήσει ο Μικέλ Αρτέτα απέναντί του.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το ματς της Ριζούπολης, θεωρούμε ότι δεν μας έκανε σοφότερους. Ο Ολυμπιακός δίχως να πατήσει γκάζι, κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα λάθη του Απόλλωνα και να φύγει νικητής. Θα μπορούσε να πάρει και ένα μεγαλύτερο σκορ, αν ήταν πιο προσεκτικός ο Χασάν που επέστρεψε από τον κορονοϊό σε μία κατάσταση που προσφέρει ασφάλεια στον Μαρτίνς.

Αναφορικά με τη συνέχεια του πρωταθλήματος, μοναδικός αντίπαλος του Ολυμπιακού είναι τα ρεκόρ που κυνηγάει και φυσικά να πάρει τον τίτλο δίχως να χάσει πουθενά. Πέρσι του το στέρησε ο ΠΑΟΚ στις τελευταίες στροφές των πλέι οφ. Φέτος, το έχουν πάρει εγωιστικά στον Ρέντη να μην χάσουν πουθενά. Εώς τότε όμως έχει μία αποστολή να φέρει εις πέρας: Να αποκλείσει την Αϊντχόφεν…