Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός 1-3: Πέρασε στο «ρελαντί» από την Ριζούπολη! (highlights)

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα και από την Ριζούπολη, επικρατώντας με 3-1 του Απόλλωνα Σμύρνης χάρη στα τέρματα των Χασάν (31’, 93') και Εμβιλά (72’). Μείωσε προσωρινά στο 90' ο Ντάουντα μετά από τραγικό λάθος του Σεμέδο.

Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός 1-3: Πέρασε στο «ρελαντί» από την Ριζούπολη! (highlights)

Ούτε ο Απόλλων Σμύρνης στάθηκε εμπόδιο στην αήττητη πορεία του Ολυμπιακού προς το 46ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Οι Πειραιώτες δίχως να πιάσουν υψηλές στροφές, πέρασαν νικηφόρα από την Ριζούπολη με 3-1, χάρη σε τέρματα των Χασάν (31’, 93') και Εμβιλά (72’). Ο Απόλλων μείωσε προσωρινά στο 90' με τον Ντάουντα εξαιτίας ενός τραγικού λάθους του Σεμέδο στην άμυνα.

LIVE: Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός

ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΟΝΟ Ο ΧΑΣΑΝ

Κριτική παικτών: Ο ψηλός (Χασάν), ο κοντός (Βαλμπουενά) και οι ακραίοι μπακ

Δεν έκανε εκτεταμένο ροτέισον ο Μαρτίνς, καθώς έχει εξαιρετική άποψη για τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ουσιαστικά η μοναδική έκπληξη ήταν η παρουσία του Χασάν στο αρχικό σχήμα αντί του Ελ Αραμπί, μια επιλογή που τον δικαίωσε κιόλας με το γκολ που πέτυχε ο Αιγύπτιος. Από εκεί και πέρα, ήταν αναμενόμενο το 4-2-3-1 και οι ανάσες που θα έδινε σε κάποιον από τους χαφ (προτιμήθηκε να μείνει έξω ο Εμβιλά). Οι Σα, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Μπα και Ρέαμπτσιουκ ήταν στην τετράδα της άμυνας, οι Μπουχαλάκης και Καμαρά στα χαφ, ο Φορτούνης πίσω από τον Χασάν και οι Μπρούμα – Βρουσάι στις πτέρυγες.

Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός 1-3: Όλα τα γκολ (vid)

Από την άλλη πλευρά ο Γιώργος Παράσχος δεν είχε στη διάθεσή του τους Φερνάντες, Φατιόν και Λισγάρα λόγω τιμωρίας, επιλέγοντας το 4-2-3-1. Έβαλε τον Βέρχουλστ στην εστία, τους Τσαμπούρη, Ντομίνγκες, Μπρούτσιτς και Βιτλή στην τετράδα της άμυνας, δίδυμο στα χααφ τους Σλίβκα και Κολ, τον Μπεντινέλι πίσω από τον φορ Ιωαννίδη και τους Μπαξεβανίδη – Μουνιέ στα άκρα της επίθεσης.

ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΓΚΟΛ Ο «ΦΑΡΑΩ»

Λίγα πράγματα παρουσίασε ο Απόλλων Σμύρνης στο πρώτο 45λεπτο. Ελάχιστες ήταν οι στιγμές που ξεμύτισε από την περιοχή του για να απειλήσει τον Σα. Άλλωστε, η πρώτη του τελική σημειώθηκε στο 45’ με το σουτ του Μπεντινέλι που μπλόκαρε ο Σα. Ο Ολυμπιακός, αφού είχε την πρώτη προειδοποιητική «βολή» με τον Μπρούμα στο 14ο δευτερόλεπτο, άρχισε να παίρνει μπρος για τα καλά μετά το 20’. Ένα λεπτό νωρίτερα ο Χασάν έχασε μία μεγάλη ευκαιρία με κοντινή κεφαλιά και στη συνέχεια ακολούθησαν άλλες δύο προσπάθειες με τους Χασάν (25’) και Φορτούνη (26’, χτύπημα φάουλ). Τελικά, βρήκε δίχτυα στο 37’ χάρη σε μία σέντρα του Ανδρούτσου από τα δεξιά, την κακή εκτίμηση του Ντομίνγκες και το ένστικτο του Χασάν που δεν αιφνιδιάστηκε όταν είδε ξαφνικά την μπάλα στα πόδια του. Ο μονόλογος του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και θα μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια με το 0-2, αν ο Χασάν πλάσαρε σωστά τον Βέρχουλστ στο 37’ και αν σε μία αντεπίθεση ο Μπρούμα δεν έκανε δυνατή πάσα στον Φορτούνη που έβγαινε απέναντι από τον γκολκίπερ του Απόλλωνα.

Τα highlights του Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός 1-3 (vid)

«ΣΒΗΣΤΑ» ΤΟ 1-3 ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΣΕΜΕΔΟ

Ο Ολυμπιακός έως και το 65’ δεν έπαιζε σε υψηλές στροφές. Σαν να φαινόταν σε ορισμένες περιπτώσεις να κάνει και παιχνίδι συντήρησης. Όταν μπήκε ο Βαλμπουενά κάπως ανέβασε τον ρυθμό της η ομάδα του Πειραιά και τελικά έφτασε στο δεύτερο γκολ, χάρη σε μία εκτέλεση κόρνερ του Γάλλου, σε μία διεκδίκηση του Χασάν στον αέρα και στον Εμβιλά που τρύπωσε και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στη συνέχεια οι δύο προπονητές προχώρησαν και σε άλλες αλλαγές, με αποτέλεσμα να πάρει λίγο χρόνο για να αποκτήσει ρυθμό το ματς. Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός πλησίασε άλλες δύο φορές το γκολ με τους Χασάν (85') και Σεμέδο (89'). Ωστόσο, ο Απόλλων βρήκε γκολ από το πουθενά με τον Ντάουντα, έπειτα από τραγικό λάθος του Σεμέδο. Μία ενέργεια ασόβαρη για την ακρίβεια από τον Πορτογάλο. Τελικά, ο Χασάν αποκατέστησε ξανά την τάξη και μετά από φοβερό χτύπημα φάουλ του Βαλμπουενά, από κοντά έγραψε το τελικό 1-3 στο 93'.

Μαρτίνς: Δε γινόταν να παίξουμε καλύτερα σ' αυτό το γήπεδο!

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός 1-3

Γήπεδο Ριζούπολης

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Σκόρερ: 90' Ντάουντα - 31’ Χασάν, 72’ Εμβιλά, 93΄Χασάν.

Κίτρινες: 5’ Καμαρά, 43’ Μπεντινέλι, 55’ Ανδρούτσος, 92' Kαραγκούνης.

Οι συνθέσεις:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Βέρχουλστ, Βιτλής (84’ Καραγκούνης), Μπρούτσιτς, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης (76’ Χουχούμης), Σλίβκα, Τσαμπούρη, Κολ (84’ Βάρκας), Μπεντινέλι (76’ Κιτόκο), Μουνιέ (76’ Ντάουντα), Ιωαννίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (81’ Τιάγκο Σίλβα), Καμαρά (58’ Εμβιλά), Φορτούνης (63’ Πέπε), Βρουσάι (63’ Βαλμπουενά), Μπρούμα (81’ Μασούρας), Χασάν.