Ολυμπιακός: Το καλοκαίρι δεν πρέπει να εφησυχάσει

Στον ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ πρέπει να δουν κατάματα την αλήθεια. Αν θέλουν να ρίξουν τον Ολυμπιακό από την κορυφή, οφείλουν να βάλουν ένα τέλος στο να σπαταλούν ενέργεια με τους διαιτητές, την ΚΕΔ και τον Κλάτενμπεργκ. Όσο δεν αντιλαμβάνονται ότι ο Ολυμπιακός έχει χτίσει τη διαφορά χάρη στις εμφανίσεις του στο χορτάρι και στο ποιοτικό ρόστερ του, θα εξακολουθούν και του χρόνου να αρμενίζουν στραβά.

Ολυμπιακός: Το καλοκαίρι δεν πρέπει να εφησυχάσει

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν τα περί διαιτησίας αποτελούν για τους «Δικεφάλους» μία ωραία δικαιολογία για τα λάθη που έκαναν το περασμένο καλοκαίρι ως προς τον σχεδιασμό τους. Μπορεί και να το πιστεύουν ότι αδικούνται! Ο κόσμος του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ όμως δεν αποπροσανατολίζεται. Προ ημερών οπαδοί της ΑΕΚ ανάρτησαν πανό μέσα στην «Αγιά Σοφιά», ζητώντας από τον Μελισσανίδη να αναλάβει τις ευθύνες του. Οι δε οπαδοί του ΠΑΟΚ τόνιζαν ότι δεν γίνεται μια ομάδα να διοικείται με τηλεδιασκέψεις από το Ροστόφ. Εν ολίγοις, δεν ταυτίζονται με την τακτική των διοικήσεων.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό, το καλοκαίρι έχει ένα τεράστιο στοίχημα που πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει. Δεν θα πρέπει να εφησυχάσει! Δεν θα πρέπει να πιστέψει ότι πλέον δεν έχει αντίπαλο, όπως είχε συμβεί το καλοκαίρι του 2017, προχωρώντας τότε σε επιλογές ακατανόητες (Μπέσνικ Χάσι, ένα τσούρμο αδιάφορους Βέλγους, τον Μάριν να κάνει κουμάντο στα αποδυτήρια κλπ.).

Το πιθανότερο είναι την επόμενη σεζόν να μην έχει ο Ολυμπιακός τον Σα, τον Σεμέδο και τον Καμαρά. Και οι τρεις δεδομένα θα φέρουν προτάσεις. Ειδικά οι δύο πρώτοι, που αναμένεται να πάνε και στο Γιούρο, θα είναι πολύ δύσκολο να μείνουν στο λιμάνι. Τον δε Καμαρά ο Ολυμπιακός θα κοιτάξει με νύχια και με δόντια να τον κρατήσει. Όπως και να ‘χει, θα πρέπει με κάποιον τρόπο να υπάρξει από τώρα μία προεργασία για να γίνει πιο εύκολο το έργο της διαδοχής των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών.

Υπάρχει πιθανότητα η Σεντ Ετιέν να μην πληρώσει την οψιόν των 13 εκατομμυρίων ευρώ για τον Σισέ και ο Αφρικανός να επιστρέψει το καλοκαίρι στο λιμάνι. Οπότε τότε ο Ολυμπιακός θα ψάχνει έναν τέταρτο στόπερ αντί του Αβραάμ Παπαδόπουλου, τον οποίο -κατά τη γνώμη μας- έχει ήδη στο ρόστερ του και λέγεται Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς. Αν δεν γυρίσει όμως ο Σισέ, τότε τα δεδομένα αλλάζουν. Θα πρέπει πίσω από τους Παπασταθόπουλο και Μπα να είναι ένας στόπερ πρώτης γραμμής.

Πιο σοβαρό είναι το θέμα του τερματοφύλακα. Ο Σα έμεινε στον Πειραιά το περασμένο καλοκαίρι, επειδή τραυματίστηκε στο χέρι και τέθηκε νοκ άουτ για σχεδόν δύο μήνες. Δύσκολα θα μείνει και την επόμενη σεζόν. Απαιτείται λοιπόν μία προσεκτική επιλογή στον «άσο». Τα τελευταία χρόνια βέβαια ο Ολυμπιακός βρίσκει «διαμάντια» με εξαίρεση τον Λεάλι. Συγκεκριμένα τους Ρομπέρτο, Σα, ακόμα ακόμα και τον Προτό που στα 35 του ήταν ο μοναδικός Βέλγος που είχε διασωθεί από την κακή χρονιά του 2017-18. Η ουσία είναι ότι πρόκειται για μία πολύ δύσκολη επιλογή, δεν βρίσκεις εύκολα τέτοιους τερματοφύλακες.

Θα μας πείτε ότι όλα αυτά είναι πρώιμα που συζητάμε, όμως μη νομίζετε ότι ο Ιούνιος είναι μακριά. Απλώς αυτό που προσπαθούμε να τονίσουμε είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πιστέψει ότι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ δεν πρόκειται να σηκώσουν κεφάλι. Μπορεί όντως και να μη σηκώσουν. Όμως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κοιτάξει τη δουλειά του. Άλλωστε πλέον δεν είναι μια ομάδα που οι στόχοι της περιορίζονται στα στενά όρια του ελληνικού πρωταθλήματος. Πλέον αναζητά ευρωπαϊκές υπερβάσεις. Είναι πολύ θετικό πάντως το μήνυμα που έστειλε με την απόκτηση του Παπασταθόπουλου. «Φωτογραφίζει» σε πολύ μεγάλο βαθμό και τις καλοκαιρινές διαθέσεις των Πειραιωτών.