Ολυμπιακός: Πού να μην ήταν και ισάξιοι!

Ο Γιώργος Ξανθόπουλος αναρωτιέται τι άλλο πρέπει να δει ο Πάμπλο Γκαρσία για να πειστεί ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος από τον ΠΑΟΚ, ενώ εξυμνεί τους Γιουσέφ Ελ Αραμπί, Ρούμπεν Σεμέδο, Μάριο Βρουσάι και Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ.

Ολυμπιακός: Πού να μην ήταν και ισάξιοι!

Παρακολουθώντας την απολαυστική ποδοσφαιρική παράσταση του Ολυμπιακού στο β’ ημίχρονο του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, μας ήρθε στον νου η προ δύο εβδομάδων δήλωση του Πάμπλο Γκαρσία περί «ισάξιων ομάδων», αμέσως μετά το 1-1 των δύο ομάδων στην Τούμπα. Αναρωτηθήκαμε, λοιπόν, τι άλλο πρέπει να δουν τα μάτια του Ουρουγουανού για να συνειδητοποιήσει αυτό που γράφαμε από το ξεκίνημα κιόλας του πρωταθλήματος: Ότι η ομάδα του Πειραιά είναι άλλη κλάση σε σχέση με τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Πάντως το ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» μάλλον θα πρέπει να έπεισε και τον πλέον… δύσπιστο Γκαρσία. Τρανή απόδειξη περί αυτού, άλλωστε, η αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο αμέσως μετά τη λήξη χωρίς να κάνει τις καθιερωμένες δηλώσεις και με νεύρα… τσατάλια.

Θα μπορούσαμε να γράφουμε μέχρι… αύριο για το παιχνίδι και τα συμπεράσματα που βγήκαν απ’ όσα είδαμε στον αγωνιστικό χώρο. Όμως θα σταθούμε σε ένα εξ αυτών, κάνοντας παράλληλα και ιδιαίτερη μνεία σε τέσσερις μονάδες των «ερυθρόλευκων».

Η ευρεία επικράτηση με 3-0 αποτέλεσε τη μεγαλύτερη και πιο πειστική «σφραγίδα» ανωτερότητας και τίτλου για τον Ολυμπιακό στην τρέχουσα σεζόν. Την ώρα που ο ΠΑΣ πετύχαινε ιστορική νίκη στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ, οι Πειραιώτες ισοπέδωναν τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο, εκτοξεύοντας τη διαφορά τους από τους δύο «Δικεφάλους» και ξεκινώντας ήδη να κάνουν χώρο στην τροπαιοθήκη τους και για τη φετινή κούπα.

Ατομικά θα αναφερθούμε στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, για τον οποίο έχουμε στερέψει πλέον από καλά λόγια. Στον Ρούμπεν Σεμέδο, ο οποίος, σε μια βραδιά όπου ο Ολυμπιακός «έλαμψε» επιθετικά, φρόντισε να κάνει τρομερή δουλειά στα μετόπισθεν, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι είναι πολυτέλεια για την ομάδα του Πειραιά.

Στον Μάριο Βρουσάι, ο οποίος με το πείσμα, το ταλέντο και τη σκληρή του δουλειά ανταμείβεται και καθιερώνεται στον Ολυμπιακό. Και στο έτερο παλικαράκι, τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος -σε αντίθεση με τον «πολύ» Βινάγκρε που πέρασε και δεν ακούμπησε- παίζει σαν έτοιμος από καιρό, δικαιώνοντας όσους τον εντόπισαν και τον έφεραν στο μεγάλο λιμάνι.