ΑΕΛ: Το αρνητικό ρεκόρ που ισοφάρισε

Η ΑΕΛ για μία ακόμη αγωνιστική δεν κέρδισε και συμπλήρωσε 12 σερί αγώνες χωρίς νίκη στην Super League. Ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία.

ΑΕΛ: Το αρνητικό ρεκόρ που ισοφάρισε

Με το μοναδικό ισόπαλο παιχνίδι και μοναδικό που σκόραραν και οι δύο ομάδες, Παναιτωλικός - Ατρόμητος 1-1, ολοκληρώθηκε η 19η αγωνιστική στο Αγρίνιο.

Και αυτή τη φορά τα γκολ δεν ήταν πολλά, μόλις 12, για να περιμένουμε το 200ο στην επόμενη αγωνιστική.

Για τέταρτη διαδοχική αγωνιστική τρεις φιλοξενούμενοι καταφέρουν να πετύχουν νίκη.

Και η 19η αγωνιστική μας επιφύλαξε ενδιαφέροντες αριθμούς, με κυριότερο βέβαια αυτόν που προκύπτει από τη συνεχή προσθήκη παικτών στη μεταγραφική περίοδο.

400... έγιναν οι ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στο πρωτάθλημα Super League Interwetten, όταν ο Νταμίρ Κάναντι στο 64' του αγώνα του Αγρινίου, έβαλε στο γήπεδο το επιθετικό Μπράιτ Εντομβόνγι. Ο Νιγηριανός που ήλθε από την Αούστρια Βιέννης είναι λοιπόν ο 400ος που παίζει φέτος.

400… αγώνες στην επαγγελματική του καριέρα έφτασε ο Γιώργος Δεληζήσης. Ο 33χρονος αμυντικός του Άρη έχει 82 συμμετοχές στη Super League, 159 στην Β' κατηγορία, 127 στην Γ' κατηγορία, 30 στο Κύπελλο Ελλάδας και δύο στο Europa League.

215... αγώνες Super League με τη φανέλα του Ατρομήτου έφτασε ο Χαβιέ Ούμπιδες και είναι πλέον ο ρέκορντμαν συμμετοχών της ομάδα στην κατηγορία. Άφησε πίσω του στις 214 τον Εντουάρντο Μπρίτο.

200… συμμετοχές στις τρεις κατηγορίες του ελληνικού πρωταθλήματος συμπλήρωσε ο Χρήστος Ελευθεριάδης. Ο 30χρονος Καβαλιώτης επιθετικός του Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα έχει 19 στη Super League, 127 στην Β' κατηγορία και 54 στην Γ' κατηγορία.

12… αγώνες χωρίς νίκη συμπλήρωσε η ΑΕΛ, ισοφαρίζοντας το αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία. Για πρώτη φορά δεν κέρδισε 12 διαδοχικούς αγώνες από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2009. Τότε οι αγώνες δεν ήταν στην ίδια σεζόν, ενώ τώρα είναι.

6… γκολ με τη φανέλα της Λαμίας στη Super League έφτασε ο Τάσος Καραμάνος, αλλά είναι αρκετά για είναι πρώτος Έλληνας σκόρερ της και τρίτος πίσω από 9 του Μπαράλες και τα 7 του Πίτι

πηγή: slgr.gr