Ο μοιραίος Τζούρτζεβιτς των ντέρμπι!

Οι κραυγαλέες ευκαιρίες του Σέρβου που δεν έγιναν γκολ και τι φταίει για την επιθετική του δυστοκία.

Ο μοιραίος Τζούρτζεβιτς των ντέρμπι!

Ο Ούρος Τζούρτζεβιτς ήταν ο μοιραίος της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό. Δύο φορές του παρουσιάστηκε η ευκαιρία να σκοράρει για τον Ολυμπιακό και να τελειώσει το ματς, αλλά δεν το έκανε. Τη δεύτερη, μάλιστα δεν έβγαλε καν τελική προσπάθεια, αφού προτίμησε να πασάρει στον Μιραλάς κάτι που έκανε και με άσχημο τρόπο.

Για τον βασικό επιθετικό του Ολυμπιακού είναι σημαντικό ένα γκολ και μάλιστα σε ένα τέτοιο παιχνίδι που θα κλείδωνε τη νίκη. Ο «Τζούκα» ήρθε το καλοκαίρι στον Πειραιά μετά βαΐων και κλάδων, αλλά σε καμία στιγμή δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες που υπήρχαν γι’ αυτόν.

Δεν είναι μόνο το ματς με τον Παναθηναϊκό που ο Σέρβος βρέθηκε μία ανάσα από το γκολ και δεν το έβαλε. Στη ρεβάνς του προημιτελικού με την ΑΕΚ ο «Τζούκα» βρέθηκε μία ανάσα από το 2-2 που θα έδινε την πρόκριση στον Ολυμπιακό. Ήταν στο 87’ της αναμέτρησης όταν ο Πάρντο έκανε τη σέντρα από δεξιά, αλλά ο Σέρβος δεν έπιασε καλά τη κεφαλιά με αποτέλεσμα ο Μπάρκας να απομακρύνει σε κόρνερ. Καθοριστικός ήταν και στο πρώτο ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ όταν θα μπορούσε να έχει στείλει τη μπάλα στα δίχτυα στο 7’ και να έχει αλλάξει όλη τη ροή της αναμέτρησης και ίσως της συνέχειας, αλλά και πάλι μία απλή προβολή δεν κατάφερε να την κάνει σωστά και να σκοράρει.

Τρία ματς στα οποία αν είχε σκοράρει ο Τζούρτζεβιτς θα είχε κάνει απόσβεση των χρημάτων που δαπανήθηκαν για να αποκτηθεί. Θα μπορούσε να έχει δώσει μία πρόκριση και να έχει διατηρήσει ζωντανό τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα αλλάζοντας φυσικά και τη δική του ιστορία στην ομάδα. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και ο Σέρβος πλέον δέχεται κριτική για τις αρκετές χαμένες ευκαιρίες.

Το τι φταίει για την επιθετική δυστοκία του «Τζούκα» είναι ένα άλλο κεφάλαιο. Σίγουρα, όμως, από τη πρώτη ημέρα που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα δεν είχε ηρεμία, δεν την βρήκε ποτέ και πάντοτε έπαιζε για να αποδείξει πράγματα με αποτέλεσμα όλο αυτό να του βγαίνει στο γήπεδο.