Ε.Σ.Η.Ε.Α: Στοχοποιεί, ξανά, τους δημοσιογράφους ο Κάκος!

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ε.Σ.Η.Ε.Α για τις δηλώσεις «στοχοποίησης» κατά δημοσιογράφων του πρώην διαιτητή και νυν τηλεκριτικού διαιτησίας Τάσου Κάκου, ο οποίος δήλωσε στο «αέρα» τηλεοπτικής εκπομπής ότι οι «δημοσιογράφοι δεν μπορούν ν' ασκούν κριτική» κι ότι «έχουν καταστρέψει το ποδόσφαιρο»!

Ε.Σ.Η.Ε.Α: Στοχοποιεί, ξανά, τους δημοσιογράφους ο Κάκος!

Δεν έμεινε αδιάφορη στη νέα λεκτική επίθεση του Τάσου Κάκου κατά των δημοσιογράφων η Ε.Σ.Η.Ε.Α.

Η αρχαιότερη και μεγαλύτερη συνδικαλιστική ένωση δημοσιογράφων στη χώρα αποδοκίμασε, μ' ανακοίνωση της, απερίφραστα, τις δήλωσεις του πρώην διαιτητή και νυν τηλεκριτικού διαιτησίας κατά συναδέλφων, κάνοντας λόγο για «στοχοποίηση» τους.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κάκος από τον τηλεοπτικό βήμα που του δίνεται τόνισε ότι οι «δημοσιογράφοι έχουν καταστρέψει το ποδόσφαιρο» κι ότι «δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν κριτική»!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ε.Σ.Η.Ε.Α.:

«Αποδοκιμάζουμε τις δηλώσεις του κ. Κάκου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την αποδοκιμασία του για τις δηλώσεις του πρώην διαιτητή και νυν τηλεκριτικού κ. Τάσου Κάκου, που για μια ακόμη φορά στοχοποιεί τους αθλητικούς συντάκτες.

Ο κ. Κάκος κατά την εμφάνισή του σε τηλεοπτική αθλητική εκπομπή έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, και για «δημοσιογράφους που έχουν καταστρέψει το ποδόσφαιρο» και «ότι δεν έχουν οι δημοσιογράφοι δικαίωμα να κάνουν κριτική»!

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι στον πυρήνα του δημοσιογραφικού λειτουργήματος βρίσκεται και η άσκηση κριτικής πάνω σε θέματα επικαιρότητας, σε πρόσωπα και πράξεις, προκειμένου να ενημερώνεται το κοινό. Συνεπώς, τέτοιες συστάσεις περί αποχής από την κριτική, καθώς και οι τυχόν χαρακτηρισμοί συναδέλφων δεν είναι μόνο άκαιροι και ατυχείς, αλλά είναι κυρίως απαράδεκτοι και υποβολιμαίοι.

Το Δ.Σ. καλεί τον κ. Κάκο να ανακαλέσει τις δηλώσεις αυτές και να απέχει στο εξής από προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατά δημοσιογράφων.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας