Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0: Με «λυτρωτή» τον Χασάν στο 93’! (highlights)

Ο Αχμέντ Χασάν για ακόμη μία φορά ξελάσπωσε τον όχι και τόσο πλούσιο σε ιδέες επιθετικά Ολυμπιακό στις καθυστερήσεις και χάρισε τη νίκη επί του ΠΑΣ με 1-0 στο 93’.

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0: Με «λυτρωτή» τον Χασάν στο 93’! (highlights)

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκε. Έχασε πέναλτι, απώλεσε και αρκετές ευκαιρίες (κυρίως από στατικές φάσεις) και τελικά έφτασε στο 93’ για να πανηγυρίσει τη νίκη με τον άνθρωπο της τελευταίας στιγμής, τον Αχμέντ Χασάν απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα (1-0). Ο Αιγύπτιος όπως και με την Μαρσέιγ, όπως και πέρσι στο Περιστέρι, όπως και σε άλλα παιχνίδια στο παρελθόν, έδωσε τη λύση στο φινάλε σε ένα δύσκολο μεσημέρι για τους Πειραιώτες, καθώς ήταν μία ανάσα από το να χάσει τους πρώτους του βαθμούς στο Καραϊσκάκη τη φετινή σεζόν.

LIVE: Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα (15:00)

ΕΙΧΕ ΑΛΛΑΓΕΣ

Όπως αναμενόταν ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι της Τούμπας. Εκτός ενδεκάδας οι Ραφίνια (έμεινε και εκτός 20άδας), Μπα (τιμωρημένος), Καμαρά, Φορτούνης και Βρουσάι. Επέλεξε το 4-2-3-1 με τον Σα στα γκολπόστ, τους Ντρέγκερ και Ρέαμπτσιουκ στα άκρα της άμυνας, τους Σισέ και Σεμέδο δίδυμο στόπερ, τους Μπουχαλάκη και Εμβιλά στα χαφ, τον Μασούρα δεξί εξτρέμ, τον Μπρούμα αριστερά και τον Βαλμπουενά πίσω από τον Ελ Αραμπί. Απουσίες είχε ο ΠΑΣ, καθώς οι Κριζμάν, Παντελάκης, Κάστρο και Ντομίνγκες για διάφορους λόγους έμειναν στα Γιάννενα.

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0: Το γκολ του Χασάν στις καθυστερήσεις (vid)

ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΩΣ ΤΟ 10’ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ

Ο Ολυμπιακός έπρεπε να περάσουν γύρω στα 10 λεπτά για να πάρει μπρος. Τότε με μπροστάρηδες τους Ελ Αραμπί και Ρέαμπτσιουκ και λιγότερο τον Βαλμπουενά που πήρε πρωτοβουλίες, αλλά δεν ήταν σωστές αρκετές από τις επιλογές τους, κατάφεραν να κλείσουν τον ΠΑΣ στα «καρέ» του. Μάλιστα, κέρδισαν και πέναλτι με τον Ελ Αραμπί στο 17’, αλλά ο Βαλμπουενά είδε τον Χουτεσιώτη τρία λεπτά αργότερα να του λέει «όχι» και τον γκολκίπερ του ΠΑΣ να αποκτάει ψυχολογία, παρασύροντας στη συνέχεια και τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων. Πριν από το πέναλτι ο Χουτεσιώτης είχε στείλει ήδη το πρώτο προειδοποιητικό μήνυμα ότι δεν θα «πέσει» εύκολα στην πίεση του Ολυμπιακού, καθώς αρνήθηκε το γκολ στον Σισέ σε εξ επαφής κεφαλιά του (14'). Όσο περνούσε η ώρα, οι Πειραιώτες πίεζαν, έπαιζαν στο μισό γήπεδο τον ΠΑΣ, αλλά εν τέλει κυρίως μέσα από στατικές φάσεις δημιουργούσαν σοβαρές προϋποθέσεις για γκολ. Οι δε φιλοξενούμενοι ενώ έβρισκαν χώρους μπροστά και έχουν δείξει φέτος στο πρωτάθλημα ότι είναι «μανούλες» στις αντεπιθέσεις, είχαν πολύ κακές επιλογές, με αποτέλεσμα ο Σα να νιώσει απειλή μόνο στο 45+1’ σε ένα μακρινό σουτ του Παμλίδη. Όπως και να ‘χει, κερδισμένος του πρώτου ημιχρόνου ήταν ο ΠΑΣ με το 0-0…

Ο Χασάν φίλησε τη φανέλα του Ελαμπντελαουΐ μετά το λυτρωτικό γκολ!

ΜΑΓΙΚΗ ΑΣΙΣΤ ΦΟΡΤΟΥΝΗ, ΕΥΚΟΛΟ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΧΑΣΑΝ

Λες και το κάνει επίτηδες ο Αχμέντ Χασάν. Ο Αιγύπτιος που μπήκε άρον –άρον από τον Μαρτίνς στο 66’ για να απειλήσει ακόμα περισσότερο τον ΠΑΣ Γιάννινα και τελικά λυτρώθηκε στο 93’, έπειτα από αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη. Έως και εκείνο το σημείο, ο Ολυμπιακός έφτασε στο γκολ με τον Ελ Αραμπί στο 53’, αλλά το VAR έδειξε ότι ήταν οφσάιντ και αφού μόνο με σέντρες και γεμίσματα στην περιοχή απειλούσε τον ΠΑΣ, τελικά κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα λίγο πριν από την εκπνοή.

Τα highlights του Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 (vid)

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ Ο ΠΑΣ

Κριτική των παικτών: Φορτούνης και Χασάν έδωσαν τη νίκη

Ο ΠΑΣ Γιάννινα από την πλευρά του με κορυφαίο (πλην τους Χουτεσιώτη - Αθανασίου) τον Κάργα στην άμυνα (ασχέτως αν έκανε στο τέλος το φάουλ στον Καμαρά από το οποίο προήλθε το γκολ) και τον Πίρσμαν με τον Λεό που έκαναν καλή δουλειά από τα αριστερά, έφτασε πολύ κοντά στο 0-1 στο 82’ με τον Ελευθεριάδη, ενώ είχε την ευκαιρία και άλλες φορές να απειλήσει τον Σα, αλλά είχε πολύ κακές επιλογές στην τελική πάσα στις αντεπιθέσεις που έβγαλε. Πολύ καλή ομάδα ο ΠΑΣ που ήταν λογικό στο τέλος να φεύγουν απογοητευμένοι οι παίκτες του από το Φάληρο, καθώς έφτασαν μία ανάσα από το να αποσπάσουν τον βαθμό.

Ο Μαρτίνς: «Τέτοιες νίκες δίνουν πρωταθλήματα»

Μικρογραφία

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης».

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Κίτρινες: 17’ Χουτεσιώτης, 40’ Εραμούσπε. 57’ Πίρσμαν, 80’ Σάλιακας, 91’ Αθανασίου.

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Σα, Ντρέγκερ (72’ Βρουσάι), Σισέ, Σεμέδο, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (46’ Καμαρά), Εμβιλά, Βαλμπουενά (82’ Τιάγκο Σίλβα), Μασούρας (66’ Χασάν), Μπρούμα (46’ Φορτούνης), Ελ Αραμπί.

ΠΑΣ Γιάννινα: Χουτεσιώτης (46’ λ.τρ. Αθανασίου), Σάλιακας, Κάργας, Καρτάλης (87’ Πανουργιάς), Μπρένερ (55’ Ελευθεριάδης), Παμλίδης (77’ Νάουμετς), Εραμούσπε, Σιόντης, Λέο, Πίρσμαν, Λιάσος.