Δίκαιο και αληθινό το +10 του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ

Γιατί η βαθμολογία λέει την αλήθεια και το +10 του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ είναι αληθινό. Κινδύνεψαν οι Πειραιώτες στην Τούμπα, αλλά τους έσωσε η ποιότητα τους.

Δίκαιο και αληθινό το +10 του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ

Ο Πέδρο Μαρτίνς μας έχε συνηθίσει να μην κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του και αυτό έκανε και μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος προπονητής παραδέχτηκε ότι η ομάδα του δεν ήταν καλή και ότι έγιναν πολλά λάθη. Στάθηκε και στον άνεμο που ήταν ένας παράγοντας, ο οποίος επηρέασε το παιχνίδι. Το ίδιο έκαναν και οι αντίπαλοι του, οι οποίοι επίσης μίλησαν για τον δυνατό αέρα.

Ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είχε μία σωστή τακτική και έδειξε να είναι πολύ καλά διαβασμένος. Ο Γκαρσία έκανε την έκπληξη με τον Τζόλη αλλά έριξε το βάρος του στα άκρα και από εκεί προσπάθησε να χτυπήσει τον Ολυμπιακό και να του κάνει τη ζημιά. Μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 2' λίγο έλειψε να προηγηθεί, αλλά το πέτυχε το ξεκίνημα της επανάληψης. Βέβαια θα μπορούσε στο 14' να έχει γίνει το 0-1 και να μιλάγαμε από άλλη βάση.

Με τα "αν", ωστόσο, δεν γίνεται κουβέντα, διότι το ποδόσφαιρο είναι στιγμές και αυτές καθόρισαν το αποτέλεσμα. Ήταν λογικό ο ΠΑΟΚ να παίξει πιο δυνατά και να ψάξει τη νίκη, διότι ήθελε να μείνει ζωντανός. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του είχε το +10 και ήταν πιο άνετος.

Μετά το ματς οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και ο Γκαρσία τόνισαν ότι η ομάδα τους είναι ισάξια με τον Ολυμπιακό και ότι η διαφορά στη βαθμολογία είναι πλασματική. Σε αυτό το σημείο, όμως, έχουν άδικο, διότι ένα πρωτάθλημα δεν κρίνεται από ένα ματς από ένα σύνολο αγώνων. Αν ο Ολυμπιακός τους έπαιρνε μία πρόκριση με αυτό το 1-1 να το δεχόμασταν, αλλά και πάλι αυτό είναι το ποδόσφαιρο.

Ο ΠΑΟΚ αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων σε αρκετά ματς του πρωταθλήματος. Όταν τον ισοφαρίζει ο Ατρόμητος στην Τούμπα, όταν μένει στο 0-0 με τον Βόλο, όταν σώζει τον βαθμό στο 89' με την ΑΕΚ, όταν χάνει από τον Άρη, όταν γλιτώνει την ήττα από την ΑΕΛ με πέναλτι στο 90+6 και όταν του γυρίζει ο Ατρόμητος το ματς με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά δεν του φταίει κανείς. Σε όλα αυτά ο ΠΑΟΚ απέδειξε ότι έχει αρκετά προβλήματα, τα οποία οι ίδιοι ξέρουν ποια είναι και που οφείλονται.

Δεν μπορεί να είναι πλασματικό το +10 όταν έχεις τόσες απώλειες. Και στον Ολυμπιακό δεν του φταίει κανείς που δεν κράτησε το 0-1 στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ και που έμεινε στο 1-1 με τον ΠΑΣ. Ακόμα δεν του φταίει κανείς που η μοναδική του επίσκεψη στα καρέ του ΠΑΟΚ στο β' μέρος ήταν το γκολ του Μπα. Βέβαια από την άλλη τον ΠΑΟΚ θα πρέπει να τον προβληματίσει λίγο αυτό. Διότι στο πρώτο ημίχρονο στην πρώτη επίσκεψη είχε διπλό δοκάρι ο Ολυμπιακός.

Η ουσία του θέματος είναι ότι οι Πειραιώτες δικαίως έχουν ανοίξει αυτή τη διαφορά, διότι σε μία σειρά αγώνων είναι καλύτεροι, πιο αποτελεσματικοί και έχουν καταφέρει κι έχουν πάρει τους βαθμούς που χρειάζονται. Από ένα ματς δεν κρίνεται η εικόνα των δύο ομάδων. Ναι, ο ΠΑΟΚ είναι βελτιωμένος, αλλά αν συνεχίσουν να κοιτάζουν το δέντρο, θα χάσουν το δάσος.