Μεγάλη η ευθύνη του Μπα που δεν είχε ξανασκοράρει

Ο Ουσεϊνού Μπα σημείωσε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού στην Τούμπα, αλλά άργησε πολύ να σκοράρει και σε αυτό ευθύνεται ο ίδιος.

Μεγάλη η ευθύνη του Μπα που δεν είχε ξανασκοράρει

Το ματς της Τούμπας δεν είναι για πολλά σχόλια. Ένας κακός Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο, ένας σχετικά καλός ΠΑΟΚ στο ίδιο διάστημα που θα μπορούσε να πάρει το ματς στο τέλος με το δοκάρι του Τζόλη, ενώ στο πρώτο 45λεπτο ένας υποφερτός Ολυμπιακός με ένα δοκάρι του Εμβιλά και μία φλύαρη κατοχή.

Αν δεν κοντράρονταν οι δύο συγκεκριμένες ομάδες και βλέπαμε π.χ. Παναιτωλικός - Λαμία, τότε το πιθανότερο ήταν κάποιος να είχε γυρίσει το κανάλι σε άλλο τηλεοπτικό σταθμό να περάσει με ένα καλύτερο πρόγραμμα τη βραδιά του.

Κι όμως, από αυτή τη... σούπα που είδαμε στην Τούμπα, έγινε εν μέρει «ροντέο» το ματς με το γκολ του Ίνγκασον, σκόραρε στη μοναδική του φάση στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός χάρη στον Μπα και την ερασιτεχνική έξοδο του Πασχαλάκη, ενώ λίγο έλειψε στο τέλος ο Τζόλης να υποχρεώσει τους Πειραιώτες στην πρώτη τους εκτός έδρας ήττα μετά από σχεδόν δύο χρόνια.

Ξέχωρα λοιπόν από το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός διατήρησε το +10 από τον ΠΑΟΚ και πάει με ηρεμία στα επόμενα παιχνίδια, αν αξίζει κάτι να κρατήσουμε από το ματς της Τούμπας, αυτό δεν είναι άλλο από το γκολ του Μπα.

Τί εννοούμε; Ο Σενεγαλέζος δεν έκανε κάποια μεγαλειώδη εμφάνιση στην Θεσσαλονίκη. Έχει χάσει τον Ουάρντα στη φάση του γκολ του ΠΑΟΚ, ενώ στο τέλος του αγώνα τα έκανε μαντάρα με τον Σεμέδο και ο Σφιντέρσκι παραλίγο να πετύχει το 2-1, ωστόσο, φοβήθηκε να βάλει δυνατά το πόδι του βλέποντας τον Σα (κάπως διστακτικά) να βγαίνει.

Στεκόμαστε καθαρά στην επίτευξη του τέρματος από τον Μπα. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει με τον Αφρικανό. Τέτοιο μπόι, τέτοιο κορμί, τέτοιο ύψος και να περνάει κάτι παραπάνω από ένας χρόνος για να σκοράρει.

Προφανώς και ήρθε στο κατάλληλο χρονικό σημείο, έτσι ώστε να πάρει ακόμα περισσότερο τα «πάνω» του μετά την καλή εμφάνιση της Τρίπολης ενόψει της συνέχειας με αποκορύφωμα την PSV, όμως, θα πρέπει να κοιταχτεί και λίγο στον καθρέφτη του και να αναρωτηθεί για ποιο λόγο καθυστέρησε υπερβολικά να σπάσει το... ρόδι.

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1: Μπα, δεν θέλει να χάσει! (highlights)

Πολλές φορές τού είχε παρουσιαστεί η ευκαιρία να σκοράρει στο παρελθόν. Ενώ έπαιρνε καλές τοποθετήσεις, στο τέλος έκανε πολύ άτσαλες κεφαλιές. Άργησε λοιπόν, πολύ να σκοράρει ο Μπα και σε αυτό ευθύνεται ο ίδιος και κανένας άλλος.

Πάνω-κάτω, αλλά σε μικρότερο βαθμό, ισχύει και για τον Σισέ... Ωστόσο, ο Σισέ έχει πετύχει κάποια τέρματα που έχουν αφήσει τη σφραγίδα του, όπως αυτό στο Εμιρέιτς. Και πάλι όμως, δεν είναι δικαιολογία ούτε για τον Σισέ το γεγονός ότι με τέτοιο μπόι και κερδίζοντας τις κεφαλιές μάλιστα, δεν έχει καταφέρει να σκοράρει περισσότερες φορές.

Τουλάχιστον με τον Μπα έγινε η αρχή και δη σε ένα μεγάλο ματς. Το γκολ στην Τούμπα μόνο καλό θα του κάνει ψυχολογικά σε μία βραδιά, που - επαναλαμβάνουμε - δεν είχε συνολικά μία εμφάνιση, που θα μπορούσε να πει κάποιος ότι γοήτευσε. Το γκολ του, όμως, επισκίασε τα... στραβοπατήματά του.