Πείθει ότι «κάτι έχει» ο Ρέαμπτσιουκ

Στο πρώτο του 90λεπτο με τον Ολυμπιακό ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ δεν «ξεσήκωσε», αλλά έδειξε ότι είναι αριστερός μπακ με παρόν και με μέλλον...

Πείθει ότι «κάτι έχει» ο Ρέαμπτσιουκ

Είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα σχετικά με τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, διότι όταν ένας παίκτης αγωνίζεται για πρώτη φορά σε μια νέα ομάδα έχει πολλά ελαφρυντικά. Και δεν μπορεί να κριθεί ούτε με ενθουσιασμό ούτε με απαξίωση. Άλλωστε ο Ρέαμπτσιουκ στο Αγρίνιο ούτε προκάλεσε θερμές εκδηλώσεις ούτε αποθάρρυνε για ελπίδα ενός αριστερού μπακ με προοπτική για τον Ολυμπιακό.

Είναι δυνατός παίκτης και γρήγορος. Προσπαθεί να κάνει συνεργασίες από την πλευρά του στην επίθεση, αλλά ήταν φανερό ότι θέλει χρόνο για να συνεννοηθεί με τους νέους συμπαίκτες του. Προσέχει τον παίκτη του αμυντικά, αλλά έχει αδυναμίες όπως φάνηκε σε κάποιες περιπτώσεις με τον Αριγίμπι. Στη σέντρα για το γκολ άργησε να πάει στον παίκτη, ενώ έχασε μια κεφαλιά στην περιοχή που θα μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο από τον ίδιο παίκτη. Και επίσης δεν ήταν εκεί που έπρεπε στη φάση που βρέθηκε στην περιοχή ο παίκτης του Παναιτωλικού στο ξεκίνημα από τη σέντρα του Μάζουρεκ, αλλά έκανε κακή τελική προσπάθεια. Αυτές ήταν μερικές περιπτώσεις. Σε άλλες, τον εξουδετέρωσε. Έπαιρνε καλές θέσεις, είχε πείσμα και δύναμη στις μονομαχίες.

Επιθετικά έκανε ορισμένες κούρσες, ενώ ειδικά σε μία περίπτωση στην επανάληψη όπου τελικά κόπηκε, έδειξε και τις τεχνικές αρετές του περνώντας με ταχύτητα δύο αντίπαλους. Η σέντρα του σε δύο φάσεις θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

Γενικά έχει πολλά να βελτιώσει, σε άμυνα και επίθεση ο Μολδαβός. Αλλά από το πρώτο του παιχνίδι έδειξε ότι «την έχει» τη θέση. Όπως και μεγάλη διάθεση να προσφέρει. Για φέτος, το κυριότερο είναι ότι ο Ολυμπιακός θα έχει πλέον δύο κανονικά μπακ στην αριστερή πλευρά. Διότι μέχρι τώρα είχε μόνο τον Χολέμπας.

Υ.Γ. Αυτό που κάνει ο Βαλμπουενά, απλά «δεν υπάρχει». Πεσμένος κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό. Ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα. Αλλά και πεισματάρης όσο δεν πάει. Μέχρι τέλους. Και στη συγκεκριμένη φάση, αλλά και γενικά. Μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Τότε που απέφυγε εντυπωσιακά τον Κωνσταντόπουλο από τα πλάγια, σε φάση που για το μαρκάρισμα κανονικά έπρεπε να φέρει και τη δεύτερη κίτρινη μέσα σε λίγα λεπτά για τον πολύ καλό στόπερ του Παναιτωλικού.