Ολυμπιακός: Η 140ή ασίστ του Βαλμπουενά ήταν η πιο μαγική (vid)

Ο Ματιέ Βαλμπουενά με εντυπωσιακό τρόπο έφτασε τις 140 ασίστ στην πλούσια καριέρα του και οδήγησε τον Ολυμπιακό σε μία ακόμα νίκη με έναν τρόπο που επιβεβαίωσε την κλάση του.

Ολυμπιακός: Η 140ή ασίστ του Βαλμπουενά ήταν η πιο μαγική (vid)

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχοντας παιχνίδια ανά τρεις ημέρες είναι υποχρεωμένος να κάνει μία διαχείριση του ρόστερ του Ολυμπιακού. Θέλει να ξεκουράζει παίκτες, αλλά παράλληλα να κρατάει και σε ρυθμό τους υπόλοιπους. Με αυτό το σκεπτικό πέρασε στο δεύτερο ημίχρονο τον Ματιέ Βαλμπουενά αντί του Κώστα Φορτούνη.

Μία αλλαγή που φαινόταν να μην του βγαίνει, διότι ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ήταν ο πολύ σημαντικός στα πρώτα 45 λεπτά και έκανε τρομερή δουλειά για την ομάδα του. Στον Γάλλο, ωστόσο αρκεί μία στιγμή για να επιβεβαιώσει ότι μπορεί να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα και φυσικά την ίδια του την εικόνα. Στο 65' ο Βρουσάι πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και πάσαρε τον Βαλμπουενά.

Ο τρόπος με τον οποίο υποδέχτηκε τη μπάλα ο Γάλλος δεν ήταν καλός με συνέπεια να χάσει το βηματισμό του και να πέφτει στο έδαφος έχοντας μπροστά του τη μπάλα. Εκείνη τη στιγμή, όμως, έδειξε την κλάση του, την ποιότητα του και την οξυδέρκεια που έχει. Λίγο πριν σωριαστεί στο έδαφος πρόλαβε να περάσει κάθετα την πάσα για τον Ελ Αραμπί και αυτός να κάνει το 1-2 για τον Ολυμπιακό.

Για τον 36χρονο μεσοεπιθετικό των Πειραιωτών αυτή ήταν η τέταρτη φετινή του ασίστ και 27η με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις. Τις 23 τις είχε δώσει πέρσι. Ο Ματιέ βγάζει το ψωμάκι του ταΐζοντας τους επιθετικούς. Αυτή είναι η δουλειά του και ξέρει να την κάνει πολύ καλά. Σαν ένας… σεφ με αστέρι Michelin έτσι και ο Βαλμπουενά ήταν σαν να εισήγαγε μία νέα τεχνική.

Το μενού του είναι πλούσιο και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να ταΐσει τους επιθετικούς πολλοί. Ασίστ, από κόρνερ, από φάουλ, με κάθετη πάσα, κοιτάζοντας αλλού και με πολλούς ακόμα τρόπους. Αυτός ο παίκτης που ήρθε στην Ελλάδα στα 35 δίνει την αίσθηση ότι πάντα κάτι κρύβει που μπορεί να σε αναγκάσει να παραμιλάς. Ο Βαλμπουενά με την ασίστ στο Αγρίνιο έφτασε τις 140 σε όλη του την καριέρα και συγκεκριμένα σε 574 ματς που έχει παίξει με όλες του τις ομάδες.

Δείτε ξανά τη σπάνια ομορφιάς ασίστ του Ματιέ…