Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 1-2: Αήττητος πάει στην Τούμπα (highlights)

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το Αγρίνιο επικρατώντας 2-1 του αξιόμαχου Παναιτωλικού. Φορτούνης (4') και Ελ Αραμπί (65') τα γκολ των νικητών, ενώ είχε ισοφαρίσει στο 48' ο Ταχάρ.

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 1-2: Αήττητος πάει στην Τούμπα (highlights)

Λίγες ημέρες μετά την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Αστέρα ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στο Αγρίνιο για να παίξει κόντρα στον Παναιτωλικό. Η ομάδα του Αγρινίου είχε υψηλό κίνητρο να φρενάρει τους πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά ούτε και αυτή τα κατάφερε. Οι "ερυθρόλευκοι" πέρασαν νικηφόρα και από την Αιτωλοακαρνανία επικρατώντας 2-1 της ομάδας του Τραϊανού Δέλλα και συνεχίζουν την αήττητη πορεία τους προς την κατάκτηση του 46ου πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε γρήγορα με τον Φορτούνη (4'), αλλά δέχτηκε την ισοφάριση από τον Ταχάρ (48'). Ο Ελ Αραμπί ήταν αυτός που έκανε το 1-2 στο 65' και χάρισε στην ομάδα του Πειραιά τη νίκη.

LIVE: Παναιτωλικός - Ολυμπιακός (19:30)

Πέντε αλλαγές

Με πέντε αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της Τρίπολης παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό. Η ομάδα του Πειραιά είχε στην άμυνα τους Ντρέγκερ, Σισέ, Μπα και Ρέαμπτσιουκ, ενώ στο τέρμα ήταν ο Τζολάκης. Καμαρά και Εμβιλά ήταν και πάλι βασικοί, ενώ Μπρούμα, Φορτούνης, Μασούρας και Ελ Αραμπί έπαιξαν στην επίθεση. Από την άλλη πλευρά ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε τον Παναιτωλικό με διάταξη 4-2-3-1. Μεντίνα, Κωνσταντόπουλος, Μαλής και Βάντερσον ήταν η τετράδα της άμυνας. Ταχάρ, Αρσούρα στα χαφ και Αριγίμπι, Μάζουρεκ, Αζάντι και Ντίας έπαιξαν στην επίθεση.

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός: Το γκολ του Φορτούνη για το 0-1 (vid)

Γκολ από τα αποδυτήρια

Το παιχνίδι ξεκίνησε για τον Ολυμπιακό με τον πλέον ιδανικό τρόπο. Ο Σισέ με μια διαγώνια μπαλιά λίγο έξω από την περιοχή των Πειραιωτών βρήκε τον Ντρέγκερ δεξιά στην περιοχή του Παναιτωλικού. Ο Τυνήσιος κοντρόλαρε ωραία τη μπάλα, γύρισε στον Φορτούνη και έκανε το 0-1 για την ομάδα του Πειραιά. Από νωρίς οι πρωταθλητές Ελλάδας πήραν κεφάλι στο σκορ και έκαναν πιο εύκολα γι' αυτούς. Εμβιλά και Καμαρά είχαν κερδίσει όλες τις μονομαχίες στη μεσαία γραμμή και ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε στο γήπεδο. Ο Μπρούμα με τον Φορτούνη ήταν αυτοί που δημιουργούσαν τους κινδύνους για την εστία του Κνετ. Ο Παναιτωλικός από την πλευρά του έδειχνε ότι περίμενε τα πάντα από τον Μάζουρεκ. Από την πλευρά του εκδηλώνονταν όλες οι επιθέσεις της ομάδας της Αιτωλοακαρνανίας και στο 15' έκανε μία ωραία σέντρα για τον Αριγίμπι, που δεν μπόρεσε να κάνει το καλό κοντρόλ.

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός: Το γκολ του Ταχάρ για το 1-1 (vid)

Ο Ολυμπιακός είχε βγει ψηλά και ο Παναιτωλικός περίμενε στο μισό γήπεδο. Η ομάδα του Πειραιά είχε γρήγορες κόντρα επιθέσεις και αναζητούσε το δεύτερο γκολ που θα έβαζε τέλος στο ματς. Σε μία τέτοια στο 29' ο Ελ Αραμπί δεν μπόρεσε να βάλει σωστά το πόδι του για να κάνει το 0-2. Πολύ μεγάλη ευκαιρία χάθηκε και στο 35' για τους φιλοξενούμενους με τον Μασούρα να υποδέχεται τη μπάλα από την ωραία σέντρα του Ντρέγκερ, αλλά να μην μπορεί να σκοράρει. Έτσι το 0-1 έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός: Γκολ Ελ Αραμπί με απίστευτη ασίστ Βαλμπουενά για το 1-2 (vid)

Το έφερε στα ίσια ο Παναιτωλικός

Το δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός το ξεκίνησε με δύο αλλαγές. Ο Πέδρο Μαρτίνς έβγαλε τους Φορτούνη, Μπρούμα, οι οποίοι στο πρώτο ημίχρονο τα πήγαιναν περίφημα και συνδυάζονταν πολύ ωραία. Οι δυο τους έχουν χημεία και από τα δικά τους πόδια ξεκινούσαν τα πάντα στην επίθεση. Ο Παναιτωλικός από την άλλη μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 48' ο Αριγίμπι έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Ντρέγκερ δεν πήγε πάνω στον Ταχάρ, ο οποίος έκανε ωραίο γυριστό σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τζολάκη για το 1-1. Αυτό το γκολ είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει τη ψυχολογία της ομάδας του Αγρινίου και πλέον να πατάει πολύ καλύτερα στο γήπεδο και να πιστεύει ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι στο ματς.

Ο Μαρτίνς για Ρέαμπτσιουκ, Ντρέγκερ και ΠΑΟΚ

Καθάρισε ο Ελ Αραμπί

Ο Ολυμπιακός φαινόταν ότι είχε επηρεαστεί από τις αλλαγές που έγιναν και είχε χάσει την ενέργεια του στο γήπεδο. Όλα αυτά μέχρι το 59' όταν ο Μαρτίνς έβαλε τον Βρουσάι αντί του Μασούρα. Ο πιτσιρικάς έδωσε άλλη ενέργεια στην ομάδα του Πειραιά και στο 65' έκανε μία φανταστική ενέργεια από αριστερά. Πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, τροφοδότησε τον Βαλμπουενά έξω από την περιοχή κι εκείνος πέφτοντας πέρασε τη μπάλα στον Ελ Αραμπί που δεν είχε κανένα πρόβλημα να νικήσει τον Κνετ και να κάνει το 1-2 για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες πήραν κεφάλι στο σκορ και από εκείνο το σημείο έκαναν διαχείριση του σκορ με τον Πέδρο Μαρτίνς να προχωράει και σε αλλαγές προκειμένου να δίνει ανάσες στους παίκτες του. Οι πρωταθλητές παραμένουν αήττητοι μετά και την 16η αγωνιστική και ετοιμάζονται πλέον για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Τα highlights του Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 1-2 (vid)

Μικρογραφία

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 1-2

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)

Σκόρερ: 4' Φορτούνης, 48' Ταχάρ, 65' Ελ Αραμπί

Κίτρινες: 15' Αζάντι, 43' Μπρούμα, 80' Κωνσταντόπουλος

Συνθέσεις

Παναιτωλικός: Κνετ, Μαλής, Κωνσταντόπουλος, Μεντίνα (84' Ντάλσιο), Βάντερσον (70' Περέιρα), Αρσούρα, Ντίας, Ταχάρ (84' Τσιγγαρας), Αριγίμπι (70' Μανθάτης), Μάζουρεκ, Αζάντι (62' Βέργος)

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ντρέγκερ (85' Ανδρούτσος), Σισέ, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Καμαρά, Μπρούμα (46' Ραντζέλοβιτς), Φορτούνης (46' Βαλμπουενά), Μασούρας (59' Βρουσάι), Ελ Αραμπί (90+2 Χασάν).