Βίτορ Περέιρα: Θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη ο τέως προπονητής του Ολυμπιακού

Ο Βίτορ Περέιρα που αποτελεί παρελθόν από την κινεζική Shanghai SIPG έπειτα από τρία χρόνια, θέλει να επιστρέψει στο πορτογαλικό πρωτάθλημα ή να προπονήσει μία ομάδα από τις κορυφαίες λίγκες της Ευρώπης.

Βίτορ Περέιρα: Θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη ο τέως προπονητής του Ολυμπιακού

Τρία χρόνια μακριά από την Πορτογαλία ήταν πολλά για τον Βίτορ Περέιρα. Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού από το 2018 έως και πριν από λίγες μέρες καθόταν στον πάγκο της κινεζικής Shanghai SIPG (είχε αντικαταστήσει πριν από τρία χρόνια τον Βίλας - Μπόας), με την οποία κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και ένα Σούπερ Καπ.

Οι δρόμοι τους όμως χώρισαν και πλέον ο Περέιρα είναι στην αναζήτηση του επόμενου σταθμού στην προπονητική του καριέρα. Ένας σταθμός που θέλει να τον βρει στην Ευρώπη, καθώς έμεινε αρκετό διάστημα μακριά από την οικογένειά του και επιθυμεί να γυρίσει στην πατρίδα του.

«Έχω αποφασίσει να επιστρέψω στην Ευρώπη για δύο λόγους. Ο πρώτος για να είμαι κοντά στην οικογένειά μου, καθώς ειδικά φέτος με τον κορονοϊό, πέρασαν αρκετοί μήνες δίχως να δω τους συγγενείς μου. Ο δεύτερος είναι ότι πέρασα τρία υπέροχα χρόνια στην Κίνα, ήταν μία φανταστική εμπειρία, αλλά νομίζω ότι έφτασε η ώρα να προπονήσεω μία ομάδα από τα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (σ.σ. Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία). Θα ήθελα να δοκιμάσω την τύχη μου σε ένα εξ αυτών», είπε στη «Marca» ο Πορτογάλος τεχνικός, το όνομα του οποίου έχει ακουστεί κατά καιρούς για τον πάγκο της Έβερτον, δίχως ωστόσο να υπάρχει κάτι χειροπιαστό.

Οι Πορτογάλοι αναφέρουν ότι υπάρχει και η προοπτική της πατρίδας του. Ποτέ δεν θα έλεγε «όχι» να ξαναπροπονήσει την Πόρτο! Μόνο που οι «δράκοι» έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στον Κονσεϊσάο.

Να θυμίσουμε ότι ο Περέιρα είχε ένα πέρασμα και από την Σαουδική Αραβία, όταν είχε αποφασίσει το 2014 να αφήσει την αγαπημένη του Πόρτο.