Το ιστορικό γκολ του Φώτη Ιωαννίδη με τη... βοήθεια του πατέρα του, Βασίλη και του Ολυμπιακού

Ο Φώτης Ιωαννίδης έγραψε ιστορία με το γκολ που σημείωσε στη Super League για λογαριασμό του Παναθηναϊκού ενώ ο πατέρας του Βασίλης είχε σκοράρει με τον Ολυμπιακό.

Το ιστορικό γκολ του Φώτη Ιωαννίδη με τη... βοήθεια του πατέρα του, Βασίλη και του Ολυμπιακού

Ο εορτάζων χτες (6/1) Φώτης Ιωαννίδης έγινε ο πρώτος σκόρερ ενός από τους δύο "αιώνιους", με τον πατέρα του, Βασίλη να έχει σκοράρει για τον άλλο!

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη στη Ριζούπολη από τον Απόλλωνα με γκολ του Φώτη Ιωαννίδη, που για πρώτη φορά ξεκίνησε βασικός, μετά από τέσσερις συμμετοχές ως αλλαγή.

Και πέτυχε το πρώτο του γκολ για τους "πράσινους", την ημέρα της ονομαστικής του γιορτής και τέσσερις μέρες πριν κλείσει τα 21 χρόνια του!

Ο διεθνής με τις Ελπίδες επιθετικός έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής, που σκοράρει για έναν από τους δύο "αιώνιους" αντιπάλους, ενώ ο πατέρας του στο παρελθόν είχε πετύχει γκολ για τον άλλο!

Ο Φώτης είναι γιός του διεθνή αμυντικού Βασίλη Ιωαννίδη, που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό από το 1993 ως το 1997 και πέτυχε τέσσερα γκολ σε 54 αγώνες πρωταθλήματος.

Ο Βασίλης και ο Φώτης δεν είναι η πρώτη περίπτωση πατέρα και γιου, που φοράνε τις δύο φανέλες, καθώς το ίδιο συμβεί και με την οικογένεια Καψή και την οικογένεια Αποστολάκη.

Ο Άνθιμος έπαιξε πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό, ενώ ο Μιχάλης είχε ένα πέρασμα από τον Ολυμπιακό, ωστόσο δεν πέτυχε γκολ, όπως έκανε ο Φώτης Ιωαννίδης.

Επίσης ο Κώστας Αποστολάκης αγωνίστηκε την προηγούμενη διετία με τον Παναθηναϊκό, ενώ ο πατέρας του Στράτος φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ούτε ο Κώστας σκόραρε ποτέ με τον Παναθηναϊκό.

Στην ιστορία της Α' Εθνικής είχαμε και τρεις περιπτώσεις αδελφών, που έπαιξαν στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Τους αδελφούς Αριστείδη και Κώστα Παπάζογλου, τον Τάκη και Θανάση Λουκανίδη και τον Ηλία και Μίλτο Σαπάνη.

Τα δίδυμα πατέρα και γιου στους δύο "αιώνιους"

Άνθιμος Καψής
Παναθηναϊκός (1968-1984) 317 αγώνες, 5 γκολ.

Μιχάλης Καψής
Ολυμπιακός (2005-2007) 6 αγώνες.

Στράτος Αποστολάκης
Ολυμπιακός (1985-1990) 132 αγώνες, 5 γκολ.

Κώστας Αποστολάκης
Παναθηναϊκός (2018-2020) 6 αγώνες.

Βασίλης Ιωαννίδης

Ολυμπιακός (1993-1997) 53 αγώνες, 4 γκολ.

Φώτης Ιωαννίδης

Παναθηναϊκός (2020-) 5 αγώνες, 1 γκολ.

Πηγή: superleague

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας