Απόλλων Σμύρνης – Παναθηναϊκός 0-1: Μπόλονι: «Νίκη τραβηγμένη από τα μαλλιά»

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Λάζλο Μπόλονι μίλησε για το διπλό που πήρε η ομάδα του στην Ριζούπολη απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Απόλλων Σμύρνης – Παναθηναϊκός 0-1: Μπόλονι: «Νίκη τραβηγμένη από τα μαλλιά»

Ο Λάζλο Μπόλονι είχε κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος από το τρίποντο που πήρε ο Παναθηναϊκός στην Ριζούπολη απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε μετά το παιχνίδι:

Για την γεύση που του άφησε η νίκη: «Είναι μια νίκη τραβηγμένη απ’ τα μαλλιά. Θα ήθελα να συγχαρώ την εξαιρετική θέληση που είχε η ομάδα μου. Επίσης θέλω να συγχαρώ τον Αθανασακόπουλο για τη συμμετοχή του, μου άρεσε πάρα πολύ. Βεβαίως εδώ καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η εμπειρία σε αυτά τα ματς. Είναι κάτι σημαντικό και αναφέρομαι στον Ζαγαρίτη. Με την ευκαιρία να συγχαρώ τους παίκτες για τη νίκη, που έγινε με πολύ καρδιά».

Για το αν πήρε ανάσα η ομάδα του: «Παίξαμε απέναντι σε αντίπαλο που ερχόταν από δύο νίκες. Το να έρθουμε εδώ να παίξουμε χωρίς 5 παίκτες μας, είναι δύσκολο. Και να τους είχαμε θα ήταν δύσκολα. Θυμάμαι πως στο πρώτο ματς πήραμε το 1-0 με μεγάλη δυσκολία. Έχω δύο καλές ειδήσεις, η πρώτη είναι η επιστροφή σήμερα του Μαουρίσιο και βεβαίως με όλους τους ελέγχους και τις καραντίνες που επιβάλλονται. Το δεύτερο που θέλω να αναφέρω είναι το εξαιρετικό παιχνίδι που έκανε ο Φραν Βέλεθ».

Για την επιλογή 19χρονων στην ενδεκάδα: «Νομίζω πως ο Ζαγαρίτης είναι ένας παίκτης με ποιότητα αλλά πρέπει να βελτιωθεί στο πνευματικό επίπεδο. Ο σύλλογος του έδωσε μια καλή ευκαιρία και δυνατότητα. Επειδή είμαι σε θέση να γνωρίζω μερικά περισσότερα πράγματα, θα πω πως κι εκείνος θα πρέπει να σεβαστεί αυτό το δώρο που του έκανε ο σύλλογος. Οι άλλοι δύο μέσοι Αλεξανδρόπουλος και Αθανασακόπουλος, είναι νέοι παίκτες οι οποίοι θα γίνουν καλύτεροι στα επόμενα 30-40 παιχνίδια. Προσπαθούμε να προχωρήσουμε σε αυτό το επίπεδο και να δώσουμε τη δυνατότητα στους νέους να προχωρήσουν».

Για το αν είναι μέρος του πρότζεκτ η συμμετοχή των πιτσιρικάδων: «Το πρόβλημα είναι πως αν δεν έχεις παρόν, δεν μπορείς να έχεις μέλλον. Ξέρω πως αν με αυτούς τους νέους παίκτες υπάρξουν δύο-τρεις ακόμη δίπλα τους, με αυτό τον τρόπο θα παίζουμε μόνο για να μην υποβιβαστούμε. Κάνουμε το παν να εκτιμήσουμε τη δουλειά που κάνει ο σύλλογος και τα ταλέντα. Δεν υπάρχουν άλλες ομάδες στην Ελλάδα που να παίζουν με τρεις 19χρονους. Πρέπει να πάμε σιγά-σιγά».

Super League - 15η αγωνιστική: VARαθηναϊκός στη Ριζούπολη (πρόγραμμα, βαθμολογία, highlights)