Χιμένεθ: «Η ΑΕΚ έχει ομάδα για να αντιμετωπίσει ισότιμα τον Ολυμπιακό»

Ο Μανόλο Χιμένεθ δήλωσε ότι η ΑΕΚ έχει την ομάδα για να αντιμετωπίσει ισότιμα τον Ολυμπιακό.

Χιμένεθ: «Η ΑΕΚ έχει ομάδα για να αντιμετωπίσει ισότιμα τον Ολυμπιακό»

Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε στη Nova ενόψει του αγώνα της ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ήττα 3-0 από τον Ολυμπιακό την προηγούμενη αγωνιστική.

«Αυτό που έχω πει στο τέλος του παιχνιδιού ισχύει. Είδα πάλι το παιχνίδι, στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε μία φάση και μπήκε ένα γκολ. Θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει. Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν ήμασταν καλά στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό που κρατάω είναι η αγωνιστική συμπεριφορά στο δεύτερο ημίχρονο και ο ενθουσιασμός που έδειξε η ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο» είπε.

Και συνέχισε: «Είχαμε δυο ξεκάθαρες ευκαιρίες να ισοφαρίσουμε. Εκείνη τη στιγμή ήμασταν ανώτεροι από τον Ολυμπιακό. Αλλά νομίζω η πιο χαρακτηριστική φάση του αγώνα ήταν όταν το δοκάρι που είχαμε και μετά μπήκε το δεύτερο γκολ του αντιπάλου. Ήταν καθοριστική στιγμή. Κάποιοι θεωρούν φανταστικό το σκορ του Ολυμπιακού, αλλά το θεωρώ άδικο. Ένα γκολ ήρθε από ένα πέναλτι που ήρθε λόγω του θυμού που είχαμε μέσα μας και δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε το 2-0».

Για να καταλήξει: «Έχουμε μια ομάδα η οποία θα μπορεί να αντιμετωπίσει ισότιμα τον Ολυμπιακό, αλλά πρέπει να βρούμε ξανά ψυχολογία για να επιστρέψουμε σε αυτή την κατάσταση. Δεν χρειάζεται μόνο να λέμε ότι έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές. Πρέπει να παίζουν και καλά οι καλοί ποδοσφαιριστές. Να είμαστε ένα γκρουπ και να μην παίζει ο καθένας μόνος του».

Για τον Τσιντώτα είπε:

«Ο Τσιντώτας έχει τον απόλυτο σεβασμό μου και την απόλυτη στήριξη. Αυτό που πρέπει να ξέρει κάποιος είναι πώς προστατεύεις κάποιον παίκτη. Τον βγάζεις έξω να ξεκουραστεί ή του δίνεις τη δυνατότητα να συνεχίσει; Ο Τσιντώτας μου έδειξε και στο παρελθόν ότι είναι καλός τερματοφύλακας. Απέναντι στον Ολυμπιακό, όπως κι άλλοι συμπαίκτες του, δεν ήταν σε καλή ημέρα. Όταν χάνεις κανείς δεν είναι χαρούμενος. Κανείς δεν έχει επιτύχει στη δουλειά του. Αλλά όταν δέχεσαι τρία γκολ και με τον τρόπο που τα δέχεται ένας τερματοφύλακας δεν πρέπει να είναι ήσυχος. Πρέπει να συνεχίσουμε να τον αξιολογούμε και πρέπει να σκεφτούμε αν είναι καλύτερο να τον ξεκουράσουμε ή να του δώσουμε άλλη μία ευκαιρία. Το πρόβλημα είναι λόγω των συνεχόμενων αγώνων είναι πως δεν υπάρχει χρόνος. Γι’ αυτό η καλύτερη ψυχολογία έρχεται με τη νίκη».

Για το ματς με τον Παναιτωλικό, τόνισε:

«Δεν θα είναι σε καμία περίπτωση εύκολο παιχνίδι. Ισως όλος ο κόσμος, ακόμη κι εμείς, να σκέφτεται ότι θα κερδίσουμε εύκολα. Πρέπει να έχουμε πίστη και με αυτή την πίστη να μπούμε στο γήπεδο. Αλλά αν θέλουμε να πάρουμε τη νίκη είναι να μπούμε να τη διεκδικήσουμε. Πρέπει να επικαλούμαστε την ιστορία, αλλά δεν μπορείς να κερδίσεις μόνο όταν την επικαλείσαι».