Ολυμπιακός: Θα το χάσει μόνο με «αυτοκτονία»

Ο Ολυμπιακός είναι στο +7 από τον ΠΑΟΚ και στο +11 από την ΑΕΚ. Η βαθμολογία λέει 100% την αλήθεια και θα χάσει τον τίτλο μόνο με «αυτοκτονία».

Ολυμπιακός: Θα το χάσει μόνο με «αυτοκτονία»

Τα πράγματα πολλές φορές είναι απλά στο ποδόσφαιρο. Ούτε πυρηνική φυσική είναι, ούτε εξισώσεις για μαθηματικές διάνοιες. Ο Ολυμπιακός είναι στο +7 από τον ΠΑΟΚ και στο +11 από την ΑΕΚ. Και είναι επειδή έχει επιδείξει τη μεγαλύτερη σταθερότητα έως τώρα, έχει αποδείξει ότι έχει περισσότερη ποιότητα από τους άλλους δύο διεκδικητές του τίτλου (σ.σ. ο Άρης προέκυψε στην πορεία ως διεκδικητής του πρωταθλήματος) και κυρίως έχει δείξει ότι έχει ηρεμία στα αποδυτήρια.

Σε αυτό έχει παίξει ρόλο η παρουσία του ίδιου προπονητή στον πάγκο εν αντιθέσει με τους δύο «Δικεφάλους». Ο μεν ΠΑΟΚ έχασε τον Φερέιρα που πήγε Βραζιλία (σ.σ. κάτι που ήρθε ως... δώρο εξ ουρανού για τον «Δικέφαλο» για να γλιτώσει την αποζημίωση), η δε ΑΕΚ έδιωξε τον Καρέρα. Οι αλλαγές προπονητών αποδεικνύουν σε πολύ μεγάλο βαθμό, γιατί οι στέρεες βάσεις που έχει χτίσει ο Ολυμπιακός εδώ και δυόμισι χρόνια, τον έχουν φτάσει στο σημείο να είναι το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Πριν από το ματς με την ΑΕΚ, ο Χιμένεθ είπε ότι ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Το ίδιο λένε σχεδόν όλοι οι αντίπαλοι προπονητές και παίκτες. Οι Πειραιώτες με τα όποια λάθη έγιναν στις μεταγραφές, με τις όποιες ατυχίες είχαν με τον κορονοϊό ή με σοβαρούς τραυματισμούς, όχι μόνο άντεξαν, αλλά έχουν αποκτήσει μία αρκετά μεγάλη διαφορά από τους διώκτες του.

Δεν είμαστε σίγουροι ότι αν ο ΠΑΟΚ ή η ΑΕΚ είχαν τόσα σημαντικά προβλήματα και τόσες απουσίες λόγω Covid-19, συν φυσικά και την υψηλή μεσοβδόμαδη ένταση των αγώνων στο Champions League, θα έφταναν στο σημείο να προπορεύονταν στη βαθμολογία με τέτοια διαφορά. Εδώ δεν τα έχουν καταφέρει τώρα, που δεν είχαν τα προβλήματα του Ολυμπιακού και έχοντας μία υποτονική παρουσία στα ματς του Europa League.

Δεν είναι τολμηρό να γράψουμε ότι ο Ολυμπιακός μόνο αν αυτοκτονήσει θα χάσει το φετινό πρωτάθλημα. Αυτό μάς έχει δείξει έως τώρα η σεζόν. Ακόμα και σε περίπτωση στραβοπατήματος στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στον κόσμο του, ότι μπορεί να φέρει... τούμπα την κατάσταση με συνεχόμενα νικηφόρα αποτελέσματα. Φαίνεται ότι δεν έχει το «μέταλλο» της σεζον 2018-2019, κάτι που φάνηκε στο Αλκαζάρ, όπως είχε φανεί και στον Βόλο, αλλά και σε άλλα ματς που τα έπαιρνε είτε στις καθυστερήσεις, είτε ισοφάριζε λίγο πριν το φινάλε των αγώνων.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε δύσκολα τον Παναθηναϊκό, έπαιξε με τη φωτιά με Παναιτωλικό και Αστέρα Τρίπολης, κινδύνευσε στο τέλος να χάσει από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, αλλά το... ταμπλό γράφει ότι είναι στην κορυφή με ασφαλή διαφορά. Και είναι και ο μοναδικός που συνεχίζει στην Ευρώπη τον Φλεβάρη, άλλο ένα δείγμα της διαφοράς ποιότητας από τους υπόλοιπους.

Το ματς με την ΑΕΚ σίγουρα κρίθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό στη φάση του δοκαριού του Μάνταλου, καθώς αμέσως μετά ο Ολυμπιακός σημείωσε το 2-0. Προφανώς και αν ισοφάριζε η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός θα ερχόταν σε δύσκολη θέση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα την πίεζε για να ξαναπάρει το προβάδισμα. Και πάλι, όμως, η «Ένωση» ακόμα και να έπαιρνε αποτέλεσμα στο Φάληρο, δεν δείχνει ικανή να πάρει συνεχόμενα τρίποντα.

Η βαθμολογία λέει 100% την αλήθεια και πλέον ο Ολυμπιακός, έχοντας μπροστά του έναν ολόκληρο γύρο και τα πλέι οφ, απειλείται μόνο από τον εαυτό του.