Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0: Ραφίνια: «Δεν σκοπεύω να φύγω, θέλω το πρωτάθλημα»

Ο Ραφίνια μετά το 3-0 του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει μέχρι το τέλος της σεζόν να φύγει από την ομάδα του Πειραιά.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0: Ραφίνια: «Δεν σκοπεύω να φύγω, θέλω το πρωτάθλημα»

Με το ευρύ 3-0 επί της ΑΕΚ ξεκίνησε η χρονιά για τον Ολυμπιακό και ο Ραφίνια μετά το τέλος της αναμέτρησης με τους "κιτρινόμαυρους" αναφέρθηκε και στα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το μέλλον του. Ο Βραζιλιάνος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει στο μυαλό του αλλαγή κι εκείνο που θέλει είναι να τελειώσει τη σεζόν στον Ολυμπιακό και να πάρει το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά ο Ραφίνια μίλησε:

Για το αν ήρθε εύκολα η νίκη: Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι εύκολα αυτά τα παιχνίδια. Είναι ένα ντέρμπι και πρέπει να το αντιμετωπίζεις με ιδιαίτερο τρόπο. Ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι, είχαμε δουλέψει πολύ και γι' αυτό τα καταφέραμε.

Για τη μεγάλη διαφορά στη βαθμολογία: Δεν πρέπει να κοιτάμε τη βαθμολογία. Πρέπει να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Δεν έχει σημασία τι είμαστε αυτή τη στιγμή, αλλά να είμαστε στο τέλος πρώτοι. Πρέπει στο τέλος να είμαστε πρώτοι.

Για το τι έκανε τη διαφορά με την ΑΕΚ: Αποδείξαμε από το πρώτο ημίχρονο ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα είχαμε τον έλεγχο. δεν θα υπάρχε άλλο δίκαιο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη του Ολυμπιακού. Το δίκαιο ήταν να νικήσουμε και αυτό έγινε στο τέλος.

Για τα δημοσιεύματα σχετικά με το μέλλον του: Από την ημέρα που ήρθα ο στόχος μου είναι να κερδίσω το πρωτάθλημα. Όλοι μπορεί να γράφουν και να λένε ότι θέλουν. Όλοι γνωρίζουν και ο πρόεδρος και ο προπονητής ότι είμαι ευτυχισμένος και δεν θέλω να αλλάξω κάτι. Θέλω να τελειώσω τη χρονιά με τον Ολυμπιακό και να πάρω το πρωτάθλημα.

Για το αν ο Ελ Αραμπί είναι ο Λεβαντόφσκι του Ολυμπιακού: Είναι δύο διαφορετικοί ποδοσφαιριστές. Ο καθένας έχει διαφορετικό στυλ και τρόπο παιχνιδιού. Ο Ελ Αραμπί σκοράρει πολλά σημαντικά γκολ. Ο Λεβαντόφσκι με έκανε ευτυχισμένο γιατί μου χάρισε πολλούς τίτλους. Ελπίζω το ίδιο να γίνει και με τον Ελ Αραμπί. Όλες οι ομάδες είναι ευτυχισμένες όταν έχουν ένα "εννιάρι" που σκοράρει με ευκολία.

Για το βαρύ πρόγραμμα: Δεν μας προβληματίζει γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι έχουμε μία ποιοτική ομάδα και ο προπονητής ξέρει τι θα κάνει. Εχουμε ποδοσφαιριστές που μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις δυσκολίες και πιστεύω ότι θα ανταπεξέλθουμε.

Για τις επαφές που έχει με τη μπάλα: Ξέρω ότι είναι πολλές οι επαφές με τη μπάλα. Αυτό που ελπίζω είναι να είναι περισσότερες οι σωστές.

Για το αν περίμενε ότι έχει 82 επαφές με τη μπάλα: Είναι συνηθισμένο νούμερο. Είμαι ανάμεσα στις 80 με 90 επαφές με τη μπάλα. Και στη Γερμανία τόσες είχα. Όσες περισσότερες επαφές έχω δείχνει ότι τόσο περισσότερο συμμετέχω στο παιχνίδι.