AEK: Ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του Μπότου στην Γκόου Αχέντ Ιγκλς

Για τον επόμενο ενάμιση χρόνο μέχρι το καλοκαίρι του 2022 ο Γιάννης - Φοίβος Μπότος θα αγωνίζεται δανεικός από την ΑΕΚ στην Ολλανδική Γκόου Αχέντ Ιγκλς η οποία παρουσίασε τον 20χρονο Έλληνα μεσοεπιθετικό, επίσημα.

AEK: Ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του Μπότου στην Γκόου Αχέντ Ιγκλς

Ήταν γνωστό εδώ και μέρες και πλέον είναι κι επίσημο: Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την παραχώρηση του Γιάννη - Φοίβου Μπότου, με τη μορφή δανεισμού στην Γκόου Αχέντ Ιγκλς μέχρι το καλοκαίρι του 2022.

Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός βρισκόταν το τελευταίο διάστημα στην Ολλανδία και συμμετείχε στις προπονήσεις της νέας του ομάδας, με το τυπικό σκέλος να ολοκληρώνεται την Τετάρτη, προπαραμονή Πρωτοχρονίας και ν' ακολουθούν οι ανακοινώσεις κι η παρουσίαση του.

Ο Μπότος αποτελεί «προϊόν» των Ακαδημιών της «Ένωσης», με την οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Την εφετινή σεζόν, ο νεαρός ποδοσφαιριστής είχε δύο ολιγόλεπτες συμμετοχές κόντρα στον Παναιτωλικό για το πρωτάθλημα και τη Ζόρια για το Europa League, ενώ συνολικά με την πρώτη ομάδα είχε ένα γκολ σε εννιά αγώνες.

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ σχετικά:

«H ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την παραχώρηση του Γιάννη – Φοίβου Μπότου στην ολλανδική Go Ahead Eagles, με τη μορφή δανεισμού έως το καλοκαίρι του 2022.

Ο Γιάννης – Φοίβος Μπότος ανήκει στα τμήματα υποδομής της ομάδας μας από το 2008 και είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ γεννημένος από το 2000 και έπειτα ο οποίος σκόραρε σε επίσημο παιχνίδι.

Υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο τον Ιούνιο του 2018, ενώ τον Φεβρουάριο του 2020 υπέγραψε επέκταση συμβολαίου έως το καλοκαίρι του 2023.

Μέχρι σήμερα έχει καταγράψει εννέα συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας πετύχει ένα γκολ».

Ιδού κι η ανακοίνωση της Ολλανδικής ομάδας για την μεταγραφή όπου καλοσώρισε τον νεαρό παίκτη στα Ελληνικά!