ΑΕΚ: Πρώτη προπόνηση Χιμένεθ με απρόοπτα – Θέμα με Παουλίνιο, Λιβάγια (vid)

Με απρόοπτα η πρώτη προπόνηση του Μανόλο Χιμένεθ στην ΑΕΚ. Δεν επέστρεψε ο Παουλίνιο, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και είναι σε καραντίνα. Στην Κροατία ο Λιβάγια

ΑΕΚ: Πρώτη προπόνηση Χιμένεθ με απρόοπτα – Θέμα με Παουλίνιο, Λιβάγια (vid)

Ο Μανόλο Χιμένεθ επέστρεψε στην ΑΕΚ και έκανε την πρώτη του προπόνηση στα Σπάτα.

Απόντες οι Νέλσον Ολιβέιρα, Αντρέ Σιμόες, Έλντερ Λόπες, Παουλίνιο Μότα, Μάρκο Λιβάγια.

Οι τρεις πρώτοι Πορτογάλοι (Νέλσον Ολιβέιρα, Αντρέ Σιμόες, Έλντερ Λόπες) της ΑΕΚ, είχαν πρόβλημα στην ενδιάμεση πτήση από το Παρίσι, που ήταν να φτάσει στην Αθήνα το μεσημέρι.

Καθυστέρησε πολύ όμως και απογειώθηκαν από το Παρίσι, κατά την διάρκεια της προπόνησης. Μάλιστα με τον Μανόλο Χιμένεθ μίλησε από το αεροδρόμιο ο Αντρέ Σιμόες και του εξήγησε ακριβώς τι συνέβαινε.

Αντίθετα, δεν ταξίδεψε ο Παουλίνιο Μότα, ο οποίος βρέθηκε θετικός στο τεστ κορονοϊόυ στην πατρίδα του. Έκανε ένα ακόμη σήμερα (27/12) που βγήκε αρνητικό, αλλά θα χρειαστεί κι άλλο τεστ μέσα σε μια εβδομάδα για να τον αφήσουν να μπει σε αεροπλάνο και να έρθει στη χώρα μας.

Ο Μάρκο Λιβάγια δεν ταξίδεψε από την Κροατία, γιατί δεν του είχαν στείλει το αποτέλεσμα του τεστ Covid. O Λιβάγια μίλησε με τον Παναγιώτη Κονέ, θα φτάσει αύριο (28/12) το απόγευμα στην Αθήνα και θα κάνει ατομική προπόνηση με τον γυμναστή Σέμπα Μπασκόν.

Να σημειωθεί πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης που πήγε στα Σπάτα για να παρουσιάσει Χιμένεθ και Κονέ, έμεινε στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ για πολύ ώρα μετά την έναρξη της προπόνησης, για συζητήσεις με τα στελέχη της ομάδας.

Τις πρώτες του δηλώσεις μετά την νέα επιστροφή του στην ΑΕΚ έκανε ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος τόνισε πως σέβεται τη δουλειά του Καρέρα αλλά και πως θα πρέπει να προσαρμοστεί άμεσα στα νέα δεδομένα.

«Αισθάνομαι ικανοποιημένος για την απόφαση που πήρα. Δεν ήταν εύκολη απόφαση να αφήσω την οικογένειά μου. Φέτος δεν ήθελα να δουλέψω γιατί είχα μείνει πολύ καιρό εκτός Ισπανίας.

Αλλά πάντα το έλεγα ότι αν δυο ομάδες πολύ ξεχωριστές για εμένα με καλέσουν, δεν θα μπορούσα να κάνω ότι δεν ακούω. Η μία από αυτές είναι η ΑΕΚ. Έγινε λοιπόν η κλήση από την ΑΕΚ και η επιστροφή μου ήταν σίγουρη.

Για εμένα είναι τιμή να είμαι ένας άνθρωπος της ιστορίας της ΑΕΚ. Είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και πολύ συναίσθημα και εγώ είμαι ένας άνθρωπος που λειτουργεί περισσότερο με το συναίσθημα και λιγότερο με τη λογική.

Δεν είναι θέμα χρημάτων. Θα μπορούσα να είμαι σε άλλες χώρες, σε άλλα μέρη, σε άλλα πρωταθλήματα. Απλά μου αρέσει πολύ η Ελλάδα, η Αθήνα και η ΑΕΚ και αποφάσισα να είμαι εδώ.

Όταν ένας προπονητής έρχεται στα μισά της περιόδου υπάρχει κάποιος λόγος για αλλαγές. Όλοι ξέρουμε ότι συνήθως αυτό το πληρώνει ο προπονητής. Εγώ πιστεύω ότι η ΑΕΚ μπορεί να έχει φιλοδοξίες.

Είναι μια ομάδα με απαιτήσεις. Σέβομαι τη δουλειά του Καρέρα. Θα προσπαθήσω να κρατήσω τα καλά και να διορθώσω τα υπόλοιπα.

Δεν θα είναι εύκολο όμως. Στα μισά της περιόδου δεν είναι το πρότζεκτ του νέου προπονητή οπότε θα πρέπει να προσαρμοστούμε. Και μια ομάδα όπως η ΑΕΚ απαιτεί να προσαρμοστούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται και να κάνουμε θυσίες».