Στον Ολυμπιακό δεν ισχύει το «ποτέ» στις μεταγραφές

Οι Πειραιώτες πηγαίνουν για το πολύ δύο παίκτες (σίγουρα αριστερό μπακ, υπό προϋποθέσεις και φορ), αλλά η ιστορία μάς έχει διδάξει ότι τα μεταγραφικά στον Ολυμπιακό αλλάζουν άρδην από μέρα σε μέρα.

Στον Ολυμπιακό δεν ισχύει το «ποτέ» στις μεταγραφές

«Διαβάζοντας» το ρόστερ του Ολυμπιακού και βάζοντας κάτω όλα τα δεδομένα, οδηγούμαστε εύλογα σε ένα συμπέρασμα. Φεύγει ο Βινάγκρε, πρέπει να έρθει αριστερός μπακ. Είμαστε εν αναμονή των εξετάσεων του Χασάν, αν καθυστερήσει κι άλλο η επιστροφή του, αναγκαστικά θα κινηθεί και για φορ. Και κάπου εκεί μπαίνει ένα τέλος... Θεωρητικά λοιπόν, δύο μεταγραφικές κινήσεις αναμένουμε από τον Ολυμπιακό τον Γενάρη και η μία εξ αυτών θα εξαρτηθεί από την κατάσταση της υγείας του Χασάν. Είναι όμως τα πράγματα, όπως τα περιγράφουμε;

Από την πειραϊκή ΠΑΕ δεν προκύπτει ότι κοιτάζει για τον Γενάρη έναν ποδοσφαιριστή για το δεξί άκρο της άμυνας. Όχι για «αντι-Ραφίνια», αλλά για έναν παίκτη που μαζί με τον Ντρέγκερ θα αποτελούν τις εναλλακτικές λύσεις. Λέγεται ότι περισσότερο για το καλοκαίρι πάει η συγκεκριμένη κίνηση.

Εμείς σας προτείνουμε να κρατήσετε «μικρό καλάθι»... Ο Ολυμπιακός μάς έχει διδάξει διαχρονικά, ότι τα μεταγραφικά ζητήματα μπορούν να αλλάξουν άρδην από μέρα σε μέρα.

Πέρσι τέτοια εποχή, πίστευε κανείς ότι θα προχωρούσε στην απόκτηση ενός φορ, ενώ είχε τους Ελ Αραμπί και Γκερέρο; Κι όμως, πήρε τον Χασάν και έδωσε δανεικό τον Γκερέρο στην Λεγκανές.

Τέλος Γενάρη αναγκάστηκε να πάρει τον Εμρέ Μορ λόγω της πώλησης του Ποντένσε στην Γουλβς. Επίσης, αποκτήθηκε ως μία έξτρα λύση για τα χαφ ο Καφού, επειδή έφυγε ο Μπενζιά που 24-25 Δεκεμβρίου δεν ήταν σίγουρο ότι θα έφευγε.

Ας θυμηθούμε και πρόπερσι όλα όσα συνέβησαν. Περίμενε κανείς τα Χριστούγεννα του 2018 ότι ο Ολυμπιακός θα πήγαινε για... τερματοφύλακα; Ο Γιαννιώτης τέθηκε εκτός ομάδας και κινήθηκε ο σύλλογος για τον Λοντίγκιν. Επίσης, τον Δεκέμβριο ο Φετφατζίδης τύγχανε της εμπιστοσύνης του προπονητή, αλλά τελικά πήγε στον Άρη με αποτέλεσμα να αποκτηθεί ο Ζιλ Ντίας από τη Νότιγχαμ.

Εν ολίγοις, η ιστορία έχει αποδείξει ότι πάντοτε είναι ρευστά τα μεταγραφικά ζητήματα στον Ολυμπιακό. Αυτό μας αναγκάζει να είμαστε υποψιασμένοι έως και τέλη Ιανουρίου. Σίγουρα πάει για αριστερό μπακ, ίσως πάει και για φορ ανάλογα με την κατάσταση του Χασάν, αλλά αίσθησή μας είναι ότι όλο και κάτι άλλο θα γίνει τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Μπορεί π.χ. στο τέλος να πάει για δεξί μπακ, όχι λόγω Ραφίνια, αλλά για να έχει ο Μαρτίνς μία ακόμη λύση πίσω από τον Βραζιλιάνο.

Για αυτό το λόγο, στον Ολυμπιακό η ατάκα «ποτέ μην λες “ποτέ”» ισχύει στο 100%.