Champions League: Στους «ισχυρούς» ο Ολυμπιακός και το 2021-22, ποιοι οι... πιθανοί αντίπαλοι!

ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ FOSONLINE.GR. Αν κατακτήσει το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός με την φετινή πρόκριση στους «32» του Europa League, εξασφάλισε ουσιαστικά την παρουσία του στο γκρουπ των ισχυρών στους τέσσερις προκριματικούς του Champions League της σεζόν 2021-22. Αν και Χριστούγεννα, έχουν βγει ήδη ορισμένοι πιθανοί αντίπαλοι του καλοκαιριού

Champions League: Στους «ισχυρούς» ο Ολυμπιακός και το 2021-22, ποιοι οι... πιθανοί αντίπαλοι!

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός τραβάει εδώ και χρόνια μόνος του το... κάρο του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, είναι κάτι που δεν χρήζει περαιτέρω ανάλυσης. Είναι χιλιογραμμένα και χιλιοειπωμένα τα κατορθώματα των Πειραιωτών και οι εμφανίσεις - φαντάσματα των υπόλοιπων ελληνικών ομάδων, με αποτέλεσμα να έχουμε κατρακυλήσει ως χώρα στο ranking της UEFA, να έχουμε χάσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο (από 5 πέσαμε στα 4) και να μην έχουμε του χρόνου καμία ομάδα στο Europa League!

Συν τοις άλλοις, ο πρωταθλητής Ελλάδας θα ξεκινάει από τον απροκριματικό γύρο του Champions League (σ.σ. πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου) και θα χρειαστεί να αποκλείσει τέσσερις ομάδες για να βρεθεί στους ομίλους, ενώ ο 2ος, ο 3ος και ο 4ος της Super League θα ξεκινούν την προσπάθειά τους από τον β’ προκριματικό γύρο του νεοσύστατου Conference League.

Ο Ολυμπιακός χάρη στην πρόκρισή του στους «32» του Europa League, έχει εξασφαλίσει τη θέση του στο γκρουπ των ισχυρών και την επόμενη χρονιά στα προκριματικά του καλοκαιριού. Αν κατακτήσει το πρωτάθλημα, τότε από τον α’ προκριματικό έως και τα play off θα είναι στους «ισχυρούς» στις κληρώσεις, κάτι το οποίο το έχει κερδίσει με την αξία του και το σπαθί του.

Ας δούμε κάποια πράγματα αναλυτικά για να σας βάλουμε νωρίς-νωρίς στο κλίμα για όλα όσα περιμένουν τον Ολυμπιακό καλοκαιριάτικα, εφόσον φυσικά τερματίσει πρώτος στη Super League. Αν και βρισκόμαστε σε περίοδο Χριστουγέννων, όσο κι αν φαίνεται περίεργο, έχουν βγει ήδη ορισμένοι πιθανοί αντίπαλοι του καλοκαιριού!

Αναλυτικά:

*** Στους ομίλους του Champions League της σεζόν 2021-22 θα προκριθούν τέσσερις ομάδες από το μονοπάτι των πρωταθλητών.

*** Αυτή τη στιγμή καλύτερη βαθμολογία από τον Ολυμπιακό από τους υπόλοιπους πρωτοπόρους των πρωταθλημάτων που θα βρεθούν επίσης στα προκριματικά, έχει μόνο η Σάλτσμπουργκ.

*** Καλύτερο συντελεστή στο ranking της UEFA έχουν επίσης κι άλλες τρεις ομάδες που θεωρητικά μπορούν να πάρουν τον τίτλο στις Λίγκες τους, αλλά είναι αρκετά πίσω στη βαθμολογία, όπως η Κοπεγχάγη (στο -7 από την Μίντιλαντ), η Μπεσίκτας (στο -5 από την Αλάνιασπορ) και η Βασιλεία (στο -5 από την Γιουνγκ Μπόις). Για να μην βρεθεί ο Ολυμπιακός στο γκρουπ των «ισχυρών» στα play off του Champions League, θα πρέπει οι Κοπεγχάγη, Μπεσίκτας και Βασιλεία (συν φυσικά την Σάλτσμπουργκ που είναι το απόλυτο φαβορί στην Αυστρία) να κατακτήσουν τα πρωταθλήματα στις χώρες τους, κάτι το οποίο μοιάζει απίθανο τη δεδομένη στιγμή. Βλέπετε, η Μίντιλαντ κάνει θραύση τα τελευταία δύο χρόνια στην Δανία και η Κοπεγχάγη περνάει την χειρότερη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της, ενώ η Γιουνγκ Μπόις έχει πάρει τα πρωτεία από την Βασιλεία εδώ και χρόνια. Ουσιαστικά βάσιμες ελπίδες έχει μόνο η Μπεσίκτας. Οπότε, όταν φτάσει με το καλό στα play off ο Ολυμπιακός, τότε θα είναι στους «ισχυρούς» στην κλήρωση μαζί με τις Σάλτσμπουργκ, Μπεσίκτας (αν και εφόσον) και άλλη μία ομάδα.

*** Ο σοβαρός Ολυμπιακός δεν θα έχει πρόβλημα στους πρώτους τρεις γύρους. Για να καταλάβετε, ήδη έχουν βγει κάποιες ομάδες που μπορεί να τύχουν στο δρόμο του! Η Μπόντο Γκλιμτ της Νορβηγίας, η HJK Ελσίνκι της Φινλανδίας, η Ζαλγκίρις της Λιθουανίας, η Ντιναμό Τιφλίδας της Γεωργίας, η Καϊράτ του Καζακστάν, η Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ της Λευκορωσίας, η Σάμροκ του ΕΪΡΕ, η Βαλούρ της Ισλανδίας, η Ρίγα της Λετονίας και η Φλόρα Ταλίν της Εσθονίας είναι πιθανοί αντίπαλοι!

*** Τον Μάιο φυσικά θα βγουν και οι υπόλοιποι αντίπαλοι που θα είναι οι πρωταθλητές Αζερμπαϊτζάν, Σλοβενίας, Σλοβακίας, Λουξεμβούργου, Αλβανίας, Μολδαβίας, Βοσνίας, Β. Ιρλανδίας, Ουαλίας, Σκοπίων, Αρμενίας, Μαυροβουνίου και... Γιβραλτάρ. Τέτοιου επιπέδου ομάδες θα πετύχει σίγουρα ο Ολυμπιακός στους πρώτους δύο γύρους, ενώ στον γ’ το πολύ-πολύ να αντιμετωπίσει ως πιο δύσκολη την πρωταθλήτρια Κύπρου ή την Μάλμε που πήρε τον τίτλο στη Σουηδία. Είναι λοιπόν στο χέρι του να βρεθεί στους ομίλους του Champions League.

*** Όλα αυτά τα γράφουμε για να αντιληφθείτε, ότι αν ο Ολυμπιακός είχε άσχημα αποτελέσματα στην Ευρώπη, τότε δεν υπήρχε περίπτωση στα play off ή ακόμα και στον γ’ προκριματικό του Champions League να ήταν στο γκρουπ των «ισχυρών». Οι Πειραιώτες παίζουν κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και παράλληλα εδραιώνουν τη βαθμολογική τους θέση στο ranking της UEFA, κάτι πολύ σημαντικό για να έχει όσο το δυνατόν καλύτερες κληρώσεις το καλοκαίρι.

*** Ας μην προτρέχουμε όμως... Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα για το πρωτάθλημα, είναι πολύ κρίσιμο το ματς της 3ης Ιανουαρίου με την ΑΕΚ στο Φάληρο, γιατί μην ξεχνάμε ότι ακολουθούν η Τρίπολη, το Αγρίνιο και η Τούμπα. Το πρώτο 15νθήμερο του νέου έτους θα φανεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, αν ο Ολυμπιακός μετατρέψει σε μονόλογο το πρωτάθλημα ή θα περιμένουμε «θρίλερ» στα play off. Σας δώσαμε πάντως μια εικόνα για τους πιθανούς αντιπάλους του καλοκαιριού. Κι αυτό, γιατί έχουν ήδη αναδειχθεί πρωταθλητές σε κάποιες Λίγκες για την τρέχουσα σεζόν και έχουν κερδίσει και τυπικά το εισιτήριο για τα προκριματικά της σεζόν 2021-22!