Ολυμπιακός-ΑΕΛ 5-1: Αντίο στο 2020 με «πεντάρα»

Καταιγιστικός ήταν ο Ολυμπιακός στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, αφού διέλυσε με 5-1 την ΑΕΛ. Σουντανί, Ελ Αραμπί (2), Μασούρας, Μπρούμα τα γκολ των  νικητών, ενώ ο Πινακάς σκόραρε για την ΑΕΛ.

Ολυμπιακός-ΑΕΛ 5-1: Αντίο στο 2020 με «πεντάρα»

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού για το 2020 ολοκληρώθηκαν με μία εμφατική νίκη με σκορ 5-1 επί τη ΑΕΛ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η ομάδα του Πειραιά έκανε ό,τι ήθελε στο δεύτερο ημίχρονο τους «βυσσινί» που στο πρώτο μέρος στάθηκαν αξιοπρεπέστατα στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν να σκοράρουν. Στην επανάληψη, ωστόσο ο Ολυμπιακός ήταν ο κυρίαρχος του αγώνα, ενώ είχε σε μεγάλα κέφια τον Μππρούμα που επέστρεψε στην ενδεκάδα της ομάδας του Πειραιά.

Ολυμπιακός-ΑΕΛ 5-1: Όλα τα γκολ της αναμέτρησης (vids)

Φουλ επίθεση

Με φουλ επίθεση παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς στο παιχνίδι με την ΑΕΛ, αφού ξεκίνησε στα άκρα τον Σουντανί και τον Μπρούμα, με τον Φορτούνη να παίζει πίσω από τον Ελ Αραμπί. Ξεκίνησε το ματς με διάταξη 4-2-3-1, αλλά στην πορεία αυτό μετατράπηκε σε 4-4-2 με τον Σουντανί να παίζει δίπλα στον Ελ Αραμπί και τους Φορτούνη, Μπρούμα στα άκρα. Από την άλλη πλευρά ο Γιάννης Τάτσης παρέταξε την ομάδα την ΑΕΛ με σφιχτό σχήμα και με τριάδα στην άμυνα τους Μιχαήλ, Μπέρτο, Γκοτζαμανίδη. Ο Ηλιάδης έπαιξε μπροστά τους στα χαφ και ο μοναδικός προωθημένος ήταν ο Γιουνές με τον Πλατέλλα να κινείται από δεξιά και τους Γλυνό, Πινακά, Χαλάτη και Μαϊδάνο ναν είναι οι άλλοι χαφ της ομάδας.

Έψαχνε λύση σε πολυπρόσωπη άμυνα

Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που πήρα την κατοχή της μπάλας από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και έψαχνε τρόπους να απειλήσει την εστία του Μπάγιτς. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν να έχουν καλή κυκλοφορία, αλλά έδειχναν να έχουν εγκλωβιστεί στην πολυπρόσωπη άμυνα της ΑΕΛ και στην πολυκοσμία που υπήρχε στη μεσαία γραμμή. Έτσι ο Μαρτίνς βλέποντας τη συμφόρηση που υπήρχε στο κέντρο άλλαξε το σύστημα του σε 4-4-2 και ο Ολυμπιακός άρχισε να γίνεται πιο επικίνδυνος. Στο 8’ ο Γκοτζαμανίδης πρόλαβε και έδιωξε πριν γίνει απειλητικός ο Σουντανί, ενώ στο 17’ το σουτ του Καμαρά πέρασε πάνω από την εστία του Μπάγιτς.

Ξανά γκολ ο Σουντανί

Παρά την πολυπρόσωπη άμυνα οι Πειραιώτες άρχισαν και έβρισκαν τρόπους να πατάνε την αντίπαλη περιοχή. Πάντως την ίδια ώρα οι «βυσσινί» παρά τις πολλές απουσίες τους έδειχναν ότι δεν είχαν κατέβει στο Καραϊσκάκη με σκοπό να κάνουν τουρισμό. Είχαν κάποιες επικίνδυνες κόντρες και καλή κυκλοφορία της μπάλας κυρίως με τον Πλατέλλα πρωταγωνιστή. Στο 25’, ωστόσο ήρθε το γκολ για τον Ολυμπιακό με τον Ραφίνια να κάνει σέντρα, τον Ελ Αραμπί να νικάει στον αέρα τον Μπέρτο και τον Σουντανί να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Δέχτηκε ξανά γκολ από στατική φάση

Μετά το γκολ ο Ολυμπιακός απέβαλλε το άγχος και πίεσε είχε ευκαιρίες τόσο με τον Σουντανί όσο και με τον Μπρούμα για να κάνει το 2-0. Αντί όμως να γίνει το 2-0 έγινε το 1-1 στο 33’. Πάλι από ένα κόρνερ οι Πειραιώτες δέχτηκαν γκολ από τον Πινακά που έφερε το ματς στα ίσια. Για δεύτερο σερί ματς οι πρωταθλητές είδαν την εστία τους να παραβιάζεται από στατική φάση. Η απάντηση ήρθε στο 40’ με τον Ελ Αραμπί να σκοράρει από κοντά σε μία φάση που δημιούργησε ο Μπρούμα, ενώ ο Φορτούνης ήταν αυτός που πρόλαβε με «τσίμπημα» και πάσαρε στον Μαροκινό. Ο Ολυμπιακός έκανε το 2-1 και με αυτό το σκορ οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Ρεσιτάλ στο δεύτερο ημίχρονο

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι έχοντας πάρει τον έλεγχο, παίζοντας στο μισό γήπεδο την ΑΕΛ. Οι Πειραιώτες κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο πιέζοντας τους φιλοξενούμενους για να πετύχουν ακόμα ένα γκολ και να τελειώσουν με το ματς. Το παιχνίδι άνηκε στους «ερυθρόλευκους» με τους «βυσσινί» να μην μπορούν να αντιδράσουν και να κυκλοφορήσουν τη μπάλα όπως έκαναν στα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης. Το παιχνίδι παιζόταν στο γήπεδο της ΑΕΛ και ήταν θέμα χρόνου να έρθει το τρίτο γκολ. Αυτό έγινε στο 65’ με τον Μπρούμα να κάνει την παράλληλη μπαλιά και ο Μασούρας στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε τον Μπάγιτς για το 3-1.

Μετά και το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού το νερό μπήκε στο αυλάκι και τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα. Οι «ερυθρόλευκοι», ωστόσο, συνέχισαν με το πόδι στο γκάζι και στο 79’ ο Μπρούμα έφυγε στην κόντρα έπειτα από ένα διώξιμο του Μασούρα μετά από κόρνερ της ΑΕΛ και έκανε το 4-1 για τους γηπεδούχους. Το παιχνίδι είχε τελειώσει, αλλά ο Ολυμπιακός ήθελε να αποχαιρετίσει το 2020 με ένα μεγάλο σκορ. Στο 88’ ο Μασούρας δημιούργησε και ο Ελ Αραμπί ήταν αυτός που από κοντά έκανε ντο 5-1 για την ομάδα του Πειραιά. Με αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός τελειώνει το έτος ως πρώτος στη βαθμολογία της Super League.

Μικρογραφία

Ολυμπιακός-ΑΕΛ 5-1

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)

Σκόρερ: 25’ Σουντανί, 33’ Πινακάς, 40’ Ελ Αραμπί, 65’ Μασούρας, 79’ Μπρούμα, 88’ Ελ Αραμπί

Κίτρινες: 66' Πλατέλλας

Συνθέσεις

Ολυμπιακός: Σα, Ραφίνια (58’ Ανδρούτσος), Σεμέδο (76’ Παπαδόπουλος), Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά, Καμαρά (80’ Κάιπερς), Μπρούμα, Φορτούνης (76’ Σίλβα), Σουντανί (58’ Μασούρας), Ελ Αραμπί

ΑΕΛ: Μπάγιτς, Ηλιάδης, Μιχαήλ, Πλατέλλας (81’ Κοτσιανούλης), Γλυνός, Πινακάς, Χαλάτσης, Μαϊδάνος, Μπέρτος (77’ Γρηγορόπουλος), Γκοτζαμανίδης, Γιουνές (67’ Νούνιτς).