Άρης - ΠΑΟΚ 1-0: Αφεντικό της πόλης, του έσπασε και το αήττητο (highlights)

Ο Άρης πήρε έπειτα από μεγάλη μάχη το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΟΚ (1-0), χάρη στο πέναλτι-γκολ του Μπρούνο Γκάμα (40'), του έσπασε το αήττητο και τον προσπέρασε στη δεύτερη θέση   

Άρης - ΠΑΟΚ 1-0: Αφεντικό της πόλης, του έσπασε και το αήττητο (highlights)

«Έπεσαν κορμιά» στο Χαριλάου σε ένα ακόμα μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Άρης και ΠΑΟΚ τα έδωσαν όλα για την επικράτηση και τελικά νικητής σε μια αναμέτρηση λεπτών ισορροπιών ήταν ο Άρης, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι «αλά Πανένκα», από τον Μπρούνο Γκάμα, στο 40' (1-0). Ο ΠΑΟΚ πήγε με τη σειρά του να σώσει την παρτίδα με ένα ακόμα πέναλτι, αλλά ο Ολλανδός διαιτητής Νόιχαους ήταν αρνητικός, αφού συμβουλεύτηκε και το VAR στη φάση του 71', όταν ο Τζόλης έπεσε προ του Σούντγκρεν.

Χαρούμενες γιορτές θα κάνουν οι κιτρινόμαυροι, αφού και το αήττητο του «αιώνιου αντιπάλου» έσπασαν και τον προσπέρασαν στη δεύτερη θέση της κατάταξης. Από την άλλη πλευρά οι μαυρόασπροι έδωσαν συνέχεια στις πρόσφατες αποτυχίες και τον αποκλεισμό στο Γιουρόπα Λιγκ και πάνε να κλείσουν το 2020, βλέποντας πλέον την πλάτη, όχι μόνο του Ολυμπιακού που απομακρύνθηκε τέσσερις βαθμούς, αλλά και του Άρη.

ΤΟ ΓΚΟΛ
40’: Ο Ματέο Γκαρσία έφυγε στην αντεπίθεσης από αριστερά και γύρισε στην περιοχή, όπου μπήκε κάθετα ο Μπερτόγλιο και ανατράπηκε από τον Πασχαλάκης. Ο Ολλανδός διαιτητής Νόιχαους υπέδειξε πέναλτι, τον επιβεβαίωσε ο συμπατριώτης του Ρούπερτι από το VAR και ο Μπρούνο Γκάμα εκτέλεσε με το δεξί αλά Πανένκα στο κέντρο της εστίας (1-0).

Η μικρογραφία

ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ 1-0
Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης
Σκόρερ: 40’ Μπρούνο Γκάμα (πέναλτι)
Διαιτητής: Νόιχαους (Ολλανδία)
Κίτρινες: Μπεναλουάν, Αουγκούστο, Τσιγγάρας, Σίλβα, Γιαννούλης.

Οι συνθέσεις
ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Μπουσέ, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Μπεναλουάν, Σάκιτς, Σάσα, Ματίγια, Μπερτόγλιο (76’ Τζέγκο), Γκάμα (97' Μπαγκαλιάνης), Γκαρσία (62’ Σαντέ Σίλβα), Μάνος (61’ Λόπεθ).
ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ουαγκέ (λ. τ. 63’ Κρέσπο), Μιχαηλίδης, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Τσιγγάρας, Αουγκούστο (78’ Εσίτι), Σβαμπ (78’ Τσόλακ), Τζόλης, Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι.