Λαμία-Ολυμπιακός 0-6: Ακραίο ποδοσφαιρικό φαινόμενο (highlights)

Ο Ολυμπιακός πέρασε σαν τυφώνας από τη Λαμία την οποία διέλυσε με 6-0 και συνεχίζει την αήττητη πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα. Χαμένο πέναλτι από τους γηπεδούχους που τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες.

Λαμία-Ολυμπιακός 0-6: Ακραίο ποδοσφαιρικό φαινόμενο (highlights)

Η κόπωση, ο βαρύς αγωνιστικός χώρος και η Λαμία που καιγόταν για βαθμούς ήταν οι μεγάλοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες, ωστόσο, τα ξεπέρασαν όλα αυτά και πέτυχαν τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα επικρατώντας με 6-0 της ουραγού. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας από τη στιγμή που βρήκαν τα πατήματα τους στον κακό αγωνιστικό χώρο έκαναν πάρτι κόντρα στη Λαμία. Οι γηπεδούχοι αν και μπήκαν δυνατά στο ματς και έψαξαν το γκολ τελικά δεν μπόρεσαν να φρενάρουν την ομάδα του Μαρτίνς. Το συγκρότημα του Μπάμπη Τεννέ έχασε και πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο. Στα αξιοσημείωτα το γκολ του Σουντανί, αλλά και του Κάιπερς.

LIVE: Λαμία - Ολυμπιακός (15:00)

Με δύο αλλαγές στη Λαμία

Η Λαμία με μόλις δύο βαθμούς στο ενεργητικό της υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό με τον Μπάμπη Τεννέ να παρατάσσει την ομάδα του με διάταξη 5-4-1. Ντέλετιτς και Ρόμανιτς έπαιξαν στα άκρα της επίθεσης με τους Μπουλούλη και Παλαβαντισβίλι να είναι οι δύο κεντρικοί χαφ για την ομάδα της Φθιώτιδας, ενώ στόπερ ήταν οι Αντέτζο, Τζανετόπουλος και Ζιούλης. Από την άλλη πλευρά ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με δύο αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Πόρτο. Ο Ραντζέλοβιτς πήρε τη θέση του Βρουσάι και ο Τιάγκο Σίλβα του Καμαρά στα χαφ παίζοντας πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Λαμία-Ολυμπιακός: Η γκολάρα του Εμβιλά και το 0-3 από τον Ελ Αραμπί (vids)

Η Λαμία αν και γνώριζε ότι απέναντι της είχε τον πρωτοπόρο του ελληνικού πρωταθλήματος και το έργο της ήταν αρκετά δύσκολο, επέλεξε να μπει πιο θαρραλέα στο παιχνίδι. Δηλαδή το συγκρότημα της Φθιώτιδας ήταν αυτό που μπήκε με ορμή στο γήπεδο και επιχείρησε να βγει στην επίθεση. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τον Ολυμπιακό, οι παίκτες του οποίου έψαχναν τα πατήματα τους στο δύσκολο τερέν. Αυτό επιχείρησε να εκμεταλλευτεί η Λαμία, αφού σε κάποιες περιπτώσεις όπως η φάση του 6' οι Πειραιώτες ήταν πολύ προσεκτικοί στα μαρκαρίσματα τους. Σε εκείνο το σημείο ο Σεμέδο φοβήθηκε να πάει πάνω στον Ντέλετιτς με αποτέλεσμα εκείνος να μπει στην περιοχή και να κάνει το γύρισμα, αλλά ο Εμβιλά καθάρισε τη φάση.

Λαμία-Ολυμπιακός: Το γκολ του Μπουχαλάκη για το 0-1 (vid)

Έδιωξε το άγχος ο Μπουχαλάκης

Ο Ολυμπιακός προσαρμόστηκε στο γήπεδο, πήρε την κατοχή της μπάλας και κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με κεφαλιά του Μπουχαλάκη στο 13' έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μασούρα. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν πάρει τον έλεγχο του αγώνα και δεν απειλούνταν από τη Λαμία, η οποία αν και μπήκε με θάρρος στο παιχνίδι στη συνέχεια περιορίστηκε στο μισό γήπεδο και με τον Ολυμπιακό να είναι αυτός που είχε την κατοχή της μπάλας. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν κινδύνευε από τη Λαμία. Εκείνο που ήθελαν οι Πειραιώτες ήταν ένα ακόμη γκολ για να κάνουν τη ζωή τους πολύ πιο εύκολη στη συνέχεια. Αυτό ήρθε με εντυπωσιακό τρόπο στο 34' με το τρομερό σουτ του Εμβιλά έξω από την περιοχή, ενώ στο 35' ήταν η σειρά του Ελ Αραμπί να σκοράρει έπειτα από γύρισμα του Μασούρα. Ο Μαροκινός δεν είχε κανένα πρόβλημα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά και με αυτό το 0-3 να οδηγηθούν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Λαμία - Ολυμπιακός 0-6: Τα γκολ της αναμέτρησης (vid)

Πάλι δυνατό ξεκίνημα η Λαμία

Με το σκορ στο 3-0 η ζωή του Ολυμπιακού είχε πολύ πιο εύκολη για το δεύτερο ημίχρονο και είχε κάθε δικαίωμα να σκεφτεί τη συνέχεια. Φυσιολογικό ήταν ο Πέδρο Μαρτίνς να προχωρήσει σε αλλαγές βασικών στελεχών προκειμένου να τους δώσει ανάσες. Έτσι με το ξεκίνημα του δεύτερο ημιχρόνου ο Πέπε πήρε τη θέση του Εμβιλά. Η Λαμία μπήκε στο γήπεδο με διάθεση να ψάξει το γκολ. Ο Τεννές είχε δώσει εντολή στους ποδοσφαιριστές του να βγουν στην επίθεση και να κυνηγήσουν ένα γκολ. Είχαν την ευκαιρία στο 56' με τον Βασιλακάκη να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Στο 64' καταλογίστηκε το πέμπτο συνεχόμενο πέναλτι εις βάρος του Ολυμπιακού. Αυτή τη φορά ο Ραντζέλοβιτς χρεώθηκε με χέρι εντός περιοχής και στο 65' ο Ντέλετιτς που ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Λαμία – Ολυμπιακός 0-6: Γιατί πανηγύριζε έξαλλα ο Μαρτίνς

Χαμένο πέναλτι και στη συνέχεια καταιγίδα

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε κι άλλες αλλαγές στην ενδεκάδα, έβαλε νέα πρόσωπα και η συνέχεια ήταν εντυπωσιακή για την ομάδα του Πειραιά. Ειδικά το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν όλα τα λεφτά για τον Ολυμπιακό. Στο 81' ο Βάτσιος καταλόγισε το πρώτο πέναλτι υπέρ της ομάδας του Πειραιά σε χέρι του Σαραμάντα, ο οποίος αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Ο Σουντανί στο 82' εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 0-4 για τους Πειραιώτες, που δεν έβγαλαν το πόδι από το γκάζι. Στο 85' ο Ραντζέλοβιτς δημιούργησε από δεξιά και ο Κάιπερς με κεφαλιά έκανε το 0-5 σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα. Στο 87' ήταν η σειρά του Ανδρούτσου να δημιουργήσει από δεξιά και ο Μασούρας πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας της Λαμίας και "έγραψε" το τελικό 0-6 με τον Ολυμπιακό να παίρνει μία άνετη νίκη στη Φθιώτιδα.

Μικρογραφία

Γήπεδο: Αθανάσιος Διάκος

Λαμία-Ολυμπιακός 0-6

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Σκόρερ: 13' Μπουχαλάκης, 34' Εμβιλά, 35' Ελ Αραμπί, 82' Σουντανί, 83' Κάιπερς, 87' Μασούρας

Κίτρινες: 28' Εμβιλά, 37' Τζανετόπουλος, 73' Σαραμαντά, 81' Σαραμαντάς

Κόκκινη: 81' Σαραμαντάς

Συνθέσεις

Λαμία: Θεοδωρόπουλος, Ζιούλης, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Παλαβαντισβίλι (46' Βασιλακάκης), Μπουλούλης (46' Τσούκαλος), Σαραμαντάς, Προβυδάκης, Ρόμανιτς, Ντέλετιτς (84' Κώτσικας), Αραμπούλι (84' Βλαχομήτρος)

Ολυμπιακός: Σα, Ραφίνια (66' Ανδρούτσος), Σεμέδο (66' Παπαδόπουλος), Σισέ, Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Εμβιλά (46' Πέπε), Ραντζέλοβιτς, Τιάγκο Σίλβα (75' Κάιπερς), Μασούρας, Ελ Αραμπί (62' Σουντανί).