ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 1-2: Μακέντα: «Αν δεν συνεχίσουμε με καλά αποτελέσματα, δεν θα έχει νόημα η νίκη

Ο Φεντερίκο Μακέντα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο γκολ που πέτυχε στο διπλό του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ (2-1) και στην «επόμενη μέρα» του «τριφυλλιού».

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 1-2: Μακέντα: «Αν δεν συνεχίσουμε με καλά αποτελέσματα, δεν θα έχει νόημα η νίκη

Ο Φεντερίκο Μακέντα πανηγύρισε σαν μικρό παιδί το γκολ του επί της ΑΕΚ που άνοιξε ουσιαστικά το δρόμο για το διπλό στο ΟΑΚΑ (1-2). Μετά το ματς μίλησε για πολλά και διάφορα. Συγκεκριμένα:

Για το πώς πήγε το ματς: «Πρώτα από όλα ξέραμε ότι αυτό το παιχνίδι θα έκρινε πολλά και έπρεπε να κερδίσουμε. Ξέραμε ότι αυτό το παιχνίδι θα ήταν κρίσιμο για εμάς. Κάναμε τρομερή δουλειά και αξίζαμε τη νίκη, μετά από κάποιες κακές εμφανίσεις».

Για το γκολ του: «Δεν θα έλεγα ότι είχαμε δουλέψει κάτι, αλλά ξέραμε πώς έπρεπε να πιέσουμε ψηλά και αν το κάναμε, θα είχαμε ένα καλό αποτέλεσμα, είχαμε καλή τακτική. Αυτή η νίκη χωρίς να συνεχίσουμε έτσι δεν θα λέει κάτι, άρα πρέπει να συνεχίσουμε να νικάμε».

Για την κριτική που του ασκήθηκε: «Από την πρώτη μέρα που ήρθα έδειξα τι μπορώ να κάνω και έδειξα πως όταν δουλεύεις και κάνεις τα πράγματα σωστά μπορείς να πετύχεις. Εγώ ξέρω ποιος είμαι και τι μπορώ να κάνω και να βοηθήσω, η κριτική είναι μέρος του παιχνιδιού. Από εκεί και πέρα το ποδόσφαιρο είναι συλλογικό άθλημα, παίζει ρόλο η τακτική και οι ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται».

Για την τακτική κόντρα στην ΑΕΚ: «Με αυτό το σύστημα τα πήγαμε καλύτερα και ειδικά όταν έχει λίγο χρόνο βοηθάει, κάναμε καλύτερα τα πράγματα στην επίθεση και την άμυνα, εμείς ακολουθούμε αυτά που μας λέει ο προπονητής πάντα και αυτός αποφασίζει».

Για τις εμφανίσεις του Παναθηναϊκού: «Στο ποδόσφαιρο όταν κερδίζει βοηθάει συλλογικά. Δεν ξεκινήσαμε καλά τη σεζόν, όλοι ξέρουν πως η σεζόν είναι σημαντική και προσπαθούμε να βοηθήσουμε όπως μπορούμε και να πετύχουμε τον στόχο μας».

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-2: «Πράσινος» θρίαμβος στο ντέρμπι (highlights)!