ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-2: «Πράσινος» θρίαμβος στο ντέρμπι (highlights)!

Ο Παναθηναϊκός με δύο γκολ στο πρώτο μέρος, όπου κυριάρχησε απόλυτα. έριξε στο καναβάτσο την προβληματική ΑΕΚ, που πλέον βρίσκεται εν μέσω κρίσης, κερδίζοντας την με 2-1 στο μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Super League

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-2: «Πράσινος» θρίαμβος στο ντέρμπι (highlights)!


Με θριαμβευτή τον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε το κλασικό αθηναϊκό ντέρμπι. Η ομάδα του Μπόλονι επικράτησε με 2-1 της ΑΕΚ ούσα καλύτερη για τα 2/3 του αγώνα και βύθισε τους αντιπάλους της, που έψαχναν εξιλεώση για τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό (και τις συντριβές με Ζόρια και Μπράγκα) στην εσωστρέφεια.

Οι νικητές προηγήθηκαν στο πρώτο μερος με 2-0 χάρη σε γκολ των Μακέντα (34’) και Κουρμπέλη (45+2’) έχοντας απονευρώσει τους «κιτρινόμαυρους» με το μαεστρικό παιχνίδι του Βιγιαφάνιες ο οποίος συνεπικουρούνταν από τους Ζαγαρίτη, αλλά και την τριάδα των χαφ που «έκοβαν κι έραβαν»…απονευρώνοντας την ΑΕΚ.

Οι «κιτρινόμαυροι» στο ίδιο διάστημα δεν απειλούσαν και ξαναμπήκαν στο ματς με τις αλλαγές τις επανάληψης (ειδικά εκείνες των Λέβι Γκαρσία, Μαχαίρα και Παουλίνιο) αλλά και την οπισθοχώρηση των «πρασίνων», μετά την αλλαγή του Βιγιαφάνιες που ένιωσε ενοχλήσεις κι αντικαταστάθηκε.

Οι, τύποις, γηπεδούχοι μείωσαν στο 87’ με το πρώτο γκολ του Ολιβέιρα στο φετινό πρωτάθλημα κι έψαξαν την ισοφάριση ως το φινάλε αλλά δεν την βρήκαν αφού ήταν αργά όταν «ξύπνησαν»…

Έτσι υπέστησαν τη δεύτερη φετινή τους ήττα στο πρωτάθλημα (μετά από εκείνη στο Περιστέρι με τον Aτρόμητο στις 4 Οκτώβρη) που τους άφησε στο -6 από την κορυφή και τον Ολυμπιακό.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΕΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-2

Γήπεδο: ΟΑΚΑ («Σπύρος Λούης»)

Σκόρερς: 87’ Ολιβέιρα - 34’ Μακέντα, 45+1’ Κουρμπέλης.

Διαιτητής: Ιρφάν Πελίτο (Βοσνία/Ερζεγοβίνη).

Κίτρινες κάρτες: Λιβάγια, Κρίστιτσιτς, Ινσούα – Βιγιαφάνιες, Μακέντα, Ζαγαρίτης, Καρλίτος, Διούδης.

Κόκκινες κάρτες: -

Οι συνθέσεις

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος (46’ Παουλίνιο), Σβάρνας, Νεντελτσεάρου (λ. τρ. 82’ Χνιντ), Ινσούα, Σάκχοφ (66’ Ολιβέιρα), Κρίστισιτς, Μάνταλος, Τάνκοβιτς (46’ Λέβι Γκαρσία), Λιβάγια, Ανσαριφάρντ (82’ Μαχαίρας).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης - Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σάντσες, Ζαγαρίτης - Κουρμπέλης, Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος (86’ Πούγγουρας) – Βιγιαφάνιες (λ. τρ. 70’ Καρλίτος), Χατζηγιοβάνης (87’ Χουανκάρ), Μακέντα (71’ Αγιούμπ).