Ο… καυτός Δεκέμβρης, ο Γκαρσία και ο Βρουσάι

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει στο ΦΩΣ για τον «καυτό» μήνα Δεκέμβριο του Ολυμπιακού, σε Ελλάδα και Ευρώπη, τα ματς με Μαρσέιγ, Πόρτο, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, τον Βρουσάι και τον Γκαρσία.

Ο… καυτός Δεκέμβρης, ο Γκαρσία και ο Βρουσάι

Τα χειρότερα πέρασαν για τον Ολυμπιακό, έβγαλε χωρίς κλυδωνισμούς το ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι, αν και αποδεκατισμένος, κέρδισε τον Άρη και μπαίνει πλέον πιο υγιής στην τελική ευθεία, στα ματς με τη Μαρσέιγ και την Πόρτο, αλλά και τα εγχώρια με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

Ο κορονοϊός, που αποδεκάτισε τον Ολυμπιακό, σιγά σιγά εξαφανίζεται από τον Ρέντη, μόνο ο Ραντζέλοβιτς έμεινε στα… πιτς, οι Χασάν, Ελ Αραμπί επέστρεψαν και ο Μαρτίνς τρίβει τα χέρια του με ικανοποίηση, αφού έχει βέλη στη φαρέτρα του για το δύσκολο φίνις του 2020, με τον Ραφίνια και τον Χολέμπας να φωνάζουν «παρών».

Θα ήθελε βέβαια και τον Βαλμπουενά στη διάθεσή του, ο Φορτούνης όμως είναι αφηνιασμένος, φαίνεται να πήρε το μάθημά του και επέστρεψε φουριόζος και με τρομερή διάθεση να ηγηθεί του Ολυμπιακού.

Προσέξτε να δείτε τι έχουμε τον μήνα Δεκέμβριο. Πρώτα απ’ όλα το ματς της Τρίτης με τη Μαρσέιγ στη Μασσαλία, όπου ρεαλιστικός στόχος είναι το αήττητο. Έτσι θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ με νίκη θα έχει ελπίδες και για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ας είμαστε όμως προσγειωμένοι, γιατί απαιτείται και νίκη με ευρύ σκορ επί της Πόρτο. Βέβαια και με ήττα στη Μασσαλία μπορεί να έρθει τρίτος, αρκεί να πάρει βαθμό ή βαθμούς με την Πόρτο, αφού η γαλλική ομάδα παίζει στο Μάντσεστερ, αλλά καλό είναι να μη ζήσουμε ό,τι πέρσι με τον Ερυθρό Αστέρα την τελευταία αγωνιστική.

Κι αφού θα καθαρίσει με την Ευρώπη και θα παίξει με Βόλο και Λαμία, θα είναι έτοιμος για τα μεγάλα εγχώρια ντέρμπι με την ΑΕΚ (16 Δεκεμβρίου) και τον ΠΑΟΚ (πιθανότατα στις 27 Δεκεμβρίου). Τότε θα έχει και τον Βαλμπουενά, και τον Μπρούμα, και τα άλλα παιδιά, και δεν θα υπάρχει κίνδυνος κορονοϊού, γιατί δεν προβλέπονται αγώνες Εθνικών ομάδων. Αρκεί βέβαια οι ποδοσφαιριστές να είναι προσηλωμένοι στη δουλειά τους και όχι στα πάρτι…

Kαι κάτι άλλο. Δεν χρειάζεται να ασχολείται το κλαμπ Ολυμπιακός με δηλώσεις τύπου Γκαρσία «όλα τα παιχνίδια για εμάς είναι τελικοί, κάποιες ομάδες παίζουν φιλικά παιχνίδια, εμείς παίζουμε μόνο τελικούς…». Το είπε μετά τη συνάντηση με τη Λαμία. Έτσι του είπαν, έτσι είπε. Ο Ολυμπιακός όπως πέρσι να ασχολείται μόνο με την ομάδα του, αφού έχει ένα σύνολο που μπορεί να ξεπερνά τις όποιος αντιξοότητες και στο τέλος να τερματίζει μακριά από τους υπόλοιπους.

Στα εκτός έδρας ματς με την Πόρτο και τη Σίτι έχει αποδείξει με την απόδοσή του ότι έχει ξεφύγει από την ελληνική μιζέρια, γι’ αυτό και οφείλει να ακολουθήσει διαφορετική τακτική και στην επικοινωνία. Ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει, ο Ολυμπιακός είναι μακράν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και όσο περνάει ο καιρός και ενσωματώνονται οι νεοαποκτηθέντες παίκτες θα αυξάνει τη διαφορά.

Να φανταστείτε ότι μέχρι στιγμής έχουν ενσωματωθεί μόνο οι έμπειροι Ραφίνια, Χολέμπας, Εμβιλά. Έπονται κι άλλοι, ενώ πρέπει να δοθεί χρόνος και σε νέα παιδιά όπως ο Βρουσάι που είναι και στην ευρωπαϊκή λίστα. Είναι νέα περίπτωση Τσιμίκα, καθώς και οι δύο πήγαν στη Βίλεμ και επέστρεψαν σοφότεροι για να διακριθούν στον Ολυμπιακό.