Ολυμπιακός: Μεγάλη νίκη, τεράστια η διαφορά των «αιωνίων»

Ο Ολυμπιακός των χιλίων προβλημάτων πήρε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και ανέδειξε επίσης τη μεγάλη διαφορά των «αιωνίων» αντιπάλων.

Ολυμπιακός: Μεγάλη νίκη, τεράστια η διαφορά των «αιωνίων»

Αυτό που συνέβη με τον Ολυμπιακό πριν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό δεν είχε προηγούμενο. Δεν ξέρουμε πόσες ομάδες θα άντεχαν και πόσες θα έβρισκαν το σθένος να μπουν να παίξουν και να βγάλουν αντίδραση μετά από τόσα στραπάτσα μαζεμένα.

Να τα θυμίσουμε μήπως τι έγινε πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό; Την Τετάρτη ανακοινώνεται ότι είναι θετικοί Χασάν, Ελ Αραμπί. Την Πέμπτη παθαίνει υποτροπή ο Χολέμπας και μένει έξω, ενώ την ίδια μέρα ο Βαλμπουενά παθαίνει θλάση και επίσης μένει έξω. Την Παρασκευή, παραμονή του ντέρμπι, χτυπάει στην προπόνηση ο Μπρούμα, ενώ είναι εκτός οι Μπρούνο, Αβραάμ, Βινάγκρε διότι είναι ανέτοιμοι.

Είναι πολλά τα χτυπήματα για μία ομάδα και μάλιστα πριν από ένα μεγάλο παιχνίδι. Χωρίς καθαρό φορ και χωρίς αριστερό μπακ παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό. Και το γκολ το φτιάχνει ο Ραφίνια που έπαιξε αναγκαστικά αριστερά και το βάζει ο Φορτούνης που έπαιξε αναγκαστικά ως "εννιάρι". Ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου ήταν εντυπωσιακός, είχε βάλει τον Παναθηναϊκό στην περιοχή του και τον πίεζε, ενώ ακόμη και ο Διούδης δυσκολευόταν να διώξει τη μπάλα. Τα έπαιξε όλα για όλα σε αυτό το διάστημα, για να βάλει το γκολ. Ήθελε να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο κι ας ήξερε ότι μέχρι τώρα δεν το είχε καταφέρει.

Όλοι κατέθεσαν και τη ψυχή τους στον αγωνιστικό χώρο μέχρι να έρθει το γκολ και οι έντεκα που έπαιζαν έκαναν τις απουσίες να μη φαίνονται. Αυτό… έσβησε στην επανάληψη. Και ήταν λογικό να συμβεί, διότι βγήκε η κόπωση των παικτών. Είχε διεθνείς ποδοσφαιριστές η ομάδα του Πειραιά που έπαιξαν ματς μέσα στην εβδομάδα και άλλους που έκαναν και ταξίδια για να επιστρέψουν. Όλα αυτά δεν τα αναφέρουμε για να δικαιολογήσουμε την ομολογουμένως κακή εικόνα του δεύτερο μέρους. Τα αναφέρουμε για να αναδείξουμε την επιτυχία του Ολυμπιακού απέναντι στον "αιώνιο" αντίπαλο του. Τα μεγάλα λόγια για "τεσσάρες" και "πεντάρες" τα ακούμε βερεσέ γιατί έχει αποδειχτεί ότι σε αυτά τα ματς τα προβλήματα σε κάνουν πιο δυνατό.

Ο Ολυμπιακός πήρε μία μεγάλη νίκη δεδομένων των συνθηκών απέναντι στον "αιώνιο" αντίπαλο του που στο δεύτερο ημίχρονο του έβαλε δύσκολα. Τον προβλημάτισε και του δημιούργησε φάσεις. Καρδιοχτύπησαν ο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές, αλλά πήραν τη νίκη. Από την άλλη πλευρά, όμως σε αυτό το παιχνίδι φάνηκε η τεράστια διαφορά δυναμικότητας που χωρίζει τις δύο ομάδες.

Ο μισός Ολυμπιακός είχε βάλει στην περιοχή του τον ΠΑΟ και θα μπορούσε να έχει "καθαρίσει" το ματς από το πρώτο ημίχρονο. Ένας Παναθηναϊκός που μπήκε στο γήπεδο κι έτρεμε και έδειχνε για 45 λεπτά ότι ήταν μία φοβισμένη ομάδα. Ανέβηκε στην επανάληψη, αλλά ακόμη και απέναντι σε αυτόν τον κατάκοπο Ολυμπιακό δεν μπόρεσε να σκοράρει και δεν μπόρεσε να πάρει κάτι. Το πόσο άνοιξε η ψαλίδα μεταξύ των δύο ομάδων φάνηκε από την ικανοποίηση που υπήρχε στους "πράσινους" για την ήττα με μόλις 1-0 και την πράγματι καλή τους εικόνα στην επανάληψη. Ακόμα κι έτσι, όμως, ήταν ένα ντέρμπι!