Ο Μπρούμα και οι... κλειστές άμυνες

Μπρούμα είναι πολύ πιθανό να πάρει φανέλα βασικού την Κυριακή (8/11, 15.00) στο ματς του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ και θα έχει την ευκαιρία να δείξει τις δυνατότητές του και σε πιο κλειστή άμυνα από αυτή που συνάντησε στο Μάντσεστερ.  

Ο Μπρούμα και οι... κλειστές άμυνες

Ο Μπρούμα έδειξε αρκετά καλά στοιχεία στο παιχνίδι με την Μάντσεστερ Σίτι. Στοιχεία που δεν είχε δείξει κόντρα στον Απόλλωνα. Εξήγηση υπάρχει φυσικά... Ο Πορτογάλος εξτρέμ μοιάζει να είναι ένας ποδοσφαιριστής που του είναι πιο βολικό να παίζει σε “ανοικτό” γήπεδο και όχι απέναντι σε κλειστές άμυνες. Και πάλι όμως, αυτό δεν είναι... θέσφατο.

Δεν λέμε λοιπόν, ότι δεν τα καταφέρνει απέναντι σε ομάδες που παίζουν με πολυπρόσωπη άμυνα, όπως έκανε η “Ελαφρά Ταξιαρχία” στο Καραϊσκάκη πριν από πέντε μέρες.

Απλώς, για τον ίδιο είναι πιο άνετο να παίζει κόντρα σε ομάδες που δεν έχουν τόσο πίσω τις γραμμές τους και με “όπλο” την ταχύτητά του να δημιουργήσουν κινδύνους προς την αντίπαλη εστία.

Με τον Απόλλωνα Σμύρνης βέβαια υπάρχει και ακόμη ένα ελαφρυντικό. Το γεγονός ότι μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και ήταν μία από τις επτά αλλαγές που έκανε στην ενδεκάδα ο Μαρτίνς σε σχέση με το παιχνίδι στο Πόρτο. Μπήκε με λίγα λόγια μία ομάδα στο χορτάρι που δεν είχε ξαναβρεθεί ποτέ στο παρελθόν ούτε σε... οικογενειακό δίτερμα!

Απέναντι στην Σίτι λοιπόν, βρήκε τους χώρους για να κάνει το παιχνίδι του και να εκμεταλλευτεί το ότι οι Άγγλοι έπαιζαν αρκετά ψηλά, δίνοντάς του τη δυνατότητα να βγάλει τον Ολυμπιακό σε γρήγορες αντεπιθέσεις.

Το ζητούμενο βεβαίως πλέον είναι, αν θα είναι το ίδιο απειλητικός στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος, όπου θα συναντάει περισσότερο ομάδες τύπου Απόλλωνα, ομάδες που θα παίζουν πολύ κλειστά. Ο Μαρτίνς είναι σίγουρος ότι θα ανταποκριθεί μια χαρά και θα δώσει το “κάτι παραπάνω” που έψαχνε από τα “φτερά” της επίθεσης Απλώς, χρειάζεται να αποκτήσει κι άλλο αγωνιστικό ρυθμό. Σε πρώτη φάση πάντως, δεν φαίνεται να είναι... Ποντένσε. Είναι τελείως διαφορετικού τύπου εξτρέμ.

Ο Μαρτίνς σκοπεύει να τον ξεκινήσει κόντρα στον ΟΦΗ στο Ηράκλειο (8/11, 15.00). Μπορεί οι Κρητικοί να μην παίζουν τόσο κλειστά, αλλά δεν θα παίξουν και τόσο ψηλά όπως η Σίτι. Οπότε, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αποδείξει ο Μπρούμα ότι ορθώς επέμενε ο Μαρτίνς για τη μεταγραφή του σε ένα γήπεδο που δεν θα είναι και τόσο φιλόξενο για τους “ερυθρόλευκους”.