Ο Σφιντέρσκι ειρωνεύεται τον Άρη: «Δεν... γνωρίζουν ότι είναι στην κορυφή»

Ο Κάρoλ Σφιντέρσκι μίλησε σε πολωνικό Μέσο για το «lockdown» στην Θεσσαλονίκη, για τον ΠΑΟΚ, αλλά και για τον Άρη που βρίσκεται στην κορυφή.

Ο Σφιντέρσκι ειρωνεύεται τον Άρη: «Δεν... γνωρίζουν ότι είναι στην κορυφή»

Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, Κάρολ Σφιντέρσκι παραχώρησε συνέντευξη στην πολωνική εφημερίδα “Przegląd Sportowy” και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην κατάσταση που βιώνει εδώ και μέρες η Θεσσαλονίκη με το “lockdown” (σ.σ. κατάσταση που θα βιώσει όλη η χώρα σε δύο μέρες), την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ και τον Άρη.

Μεταξύ άλλων μίλησε:

Για το lockdown στην Θεσσαλονίκη: ”Φεύγω από το σπίτι αργότερα από το συνηθισμένο, αλλά πλέον δεν θα αργήσω στην προπόνηση, επειδή δεν υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση στην Θεσσαλονίκη. Ήταν εφιάλτης για να φτάσεις οπουδήποτε, αλλά τώρα οι δρόμοι είναι σχεδόν άδειοι. Οι καφετέριες και τα εστιατόρια λειτουργούν μόνο για take away. Για τους Έλληνες το κλείσιμο του καφέ είναι ένα πραγματικό χτύπημα. Το να πίνουν καφέ σε εξωτερικούς χώρους, να τρώνε όλοι μαζί, είναι… υποχρεωτικό σημείο της ημέρας. Στα αποδυτήρια, οι συμπαίκτες μου και εγώ αστειευόμαστε ότι πριν αρχίσει το lockdown, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους και ήταν σαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Πολλά καταστήματα πωλούν προϊόντα μόνο διαδικτυακά. Ευτυχώς η διαδικασία για εμένα δεν άλλαξε και ο γιος μου δεν έχει κανένα πρόβλημα. Ξυπνάμε κάθε πρωί στις 7”.

Για τις άδειες εξέδρες: “Η… πείνα για την είσοδο στο γήπεδο, για να μας υποστηρίξουν είναι τεράστια. Το είδαμε καλύτερα πριν και μετά τους αγώνες στα προκριματικά του Champions League. Μας συνοδεύουν από το ξενοδοχείο στο γήπεδο και μετά την νίκη απέναντι στην Μπενφίκα, η πόλη ήταν μέσα στην τρέλα! Ήταν μια όμορφη στιγμή χαράς σε αυτή την δύσκολη κατάσταση για την πόλη. Χιλιάδες οπαδοί με αυτοκίνητα και μηχανάκια μας συνόδευσαν προς το γήπεδο. Το πρωί, πριν τον αγώνα με την Ομόνοια για το Europa League, υπήρχε ενημέρωση ότι θα μπορούν να δουν το ματς στο γήπεδο με την παρουσία του 10% στις εξέδρες. Τότε η κατάσταση με τον κορονοϊό ήταν καλύτερη από ό,τι σήμερα, όμως το απόγευμα της ίδιας μέρας ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι οι αγώνες θα εξακολουθούν να παίζουν χωρίς κόσμο. Το 10% μπορεί να μην είναι πάρα πολύ, αλλά θα ήταν πάντα κάτι διαφορετικό, δεδομένου ότι έχουμε ένα πολύ φανατικό κοινό”.

Για τον Άρη που είναι στην κορυφή: ”Υποψιάζομαι ότι δεν το... γνωρίζουν ούτε οι άνθρωποι του Άρη ότι είναι στην κορυφή. Υπήρξαν πολλές αλλαγές στην ομάδα τους και από όσα έχω ακούσει πολλοί παίκτες του Άρη έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό. Επομένως, το ότι βρίσκονται στην κορυφή είναι μια έκπληξη, αν και πιστεύω ότι θα αλλάξει σύντομα αυτό”.

Για την αποχώρηση του Φερέιρα: “Μερικές φήμες κυκλοφορούσαν ότι θα έφευγε, επειδή τα ελληνικά ΜΜΕ τού ασκούσαν κριτική για ότι συνέβαινε στην ομάδα. Πριν τον αγώνα με την Γρανάδα, ο προπονητής μάς είπε ότι σημασία έχει μόνο αυτό το παιχνίδι, οπότε υποψιάστηκα ότι θα μας αποχαιρετούσε. Πήγε στην Παλμέιρας με μεταγραφή”.