Η Super League, η Basket League και το καθολικό lockdown

Οι εισηγήσεις για Super League, Basket League, η… βολική περίοδος λόγω Εθνικής ομάδας και η τελική απόφαση για το καθολικό lockdown, που θα πάρει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Super League, η Basket League και το καθολικό lockdown

Από το μεσημέρι της Τετάρτης, οπότε και άρχισε να κυκλοφορεί η πληροφορία ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει καθολικό lockdown, άρχισε και η αναζήτηση των λεπτομερειών που αφορούν τη σχετική απαγόρευση.

Σιγά σιγά, άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για τα μέτρα που θα αφορούν την καθημερινότητα. Ο τομέας για τον οποίο ελάχιστα έχουν γίνει γνωστά είναι ο αθλητισμός. Η αλήθεια είναι ότι, αργά το βράδυ της Τετάρτης, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν πολλές εισηγήσεις για τον συγκεκριμένο τομέα αλλά όχι τελική απόφαση, την οποία θα πάρει ο πρωθυπουργός και θα την ανακοινώσει ο ίδιος.

Αυτά θα είναι τα μέτρα του δεύτερου lockdown στην Ελλάδα - Το ωράριο, το λιανεμπόριο και τα σχολεία

Υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να εξαιρεθεί κανείς από το καθολικό lockdown και έχουν προβεί σε σχετική εισήγηση και κάποιοι που έχουν εισηγηθεί να εξαιρεθούν η Super League και η Basket League έτσι ώστε οι ομάδες μας να μπορούν απρόσκοπτα να εκπληρώνουν και τις υποχρεώσεις τους εκτός συνόρων. Άλλωστε η UEFA δεν δείχνει την παραμικρή διάθεση να διακόψει τις διοργανώσεις της.

Ειδικά όσον αφορά τη Super League, ο πρωθυπουργός δέχεται πιέσεις να διεξαχθούν κανονικά οι αγώνες το Σαββατοκύριακο και το θέμα να επανεξεταστεί τις επόμενες μέρες καθώς θα έχουμε διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των αγώνων των Εθνικών ομάδων. Το ζητούμενο σε αυτή την περίπτωση είναι να συνεχιστούν οι προπονήσεις με ειδικό πρωτόκολλο.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης πάντως, άνθρωποι του επαγγελματικού ποδοσφαίρου εξέφραζαν την αισιοδοξία ότι δεν θα διακοπεί η Super League.