Άρης - ΑΕΚ: Τα σενάρια για την τύχη του ματς

Μετά από απόφαση της Πολιτικής Προστασίας για lockdown στη Θεσσαλονίκη, τα γήπεδα της πόλης δεν μπορούν να φιλοξενήσουν το Άρης - ΑΕΚ. Τι ισχύει για την διεξαγωγή του αγώνα. Ποια γήπεδα εξετάζονται.

Άρης - ΑΕΚ: Τα σενάρια για την τύχη του ματς

Το βράδυ της Δευτέρας (2/11) η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε το κλείσιμο των γηπέδων της Θεσσαλονίκης λόγω του lockdown που έχει επιβληθεί στην πόλη. Έτσι, το ματς Άρης - ΑΕΚ για την 8η αγωνιστική της Super League 1, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τις 8/11 στις 19:30, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στο «Κλ. Βικελίδης».

Lockdown Θεσσαλονίκης: Στον «αέρα» το Άρης-ΑΕΚ - Tι γίνεται με το ΠΑΟΚ-Αϊντχόφεν

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Αναστέλλονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής οι αγώνες της Α' Εθνικής ποδοσφαίρου (Super League) και της Α1 Εθνικής κατηγορίας καλαθοσφαίρισης (Basket League), ενώ επιτρέπονται ΜΟΝΟ οι ευρωπαϊκοί αγώνες (Champions League, Europa League, EuroLeague, BCL) σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των UEFA, FIBA, EuroLeague».

Τι θα συμβεί λοιπόν αναφορικά με τον εν λόγω αγώνα; Αυτή τη στιγμή εξετάζονται όλα τα σενάρια, ακόμα και η αναβολή του, ωστόσο στόχος παραμένει η κανονική διεξαγωγή του αγώνα, όπως άλλωστε αναφέρει η σχετική οδηγία της UEFA να εξαντλούνται όλα τα ενδεχόμενα για να γίνονται τα παιχνίδια

Ο Άρης φυσικά δεν μπορεί να υποδεχθεί την ΑΕΚ στο Βικελίδης, αλλά ούτε και στους Ζωσιμάδες, το γήπεδο που είναι δηλωμένο ως δεύτερη έδρα του, αφού ο ΠΑΣ παίζει εντός έδρας με τον Παναιτωλικό μόλις 24 ώρες πριν. Έτσι εξετάζεται η περίπτωση για αλλαγή έδρας, ώστε το ματς να πραγματοποιηθεί κανονικά.

Ένα από τα γήπεδα που εξετάζονται είναι το Πανθεσσαλικό, αν βέβαια δοθεί το «πράσινο φως», αλλά και έγκριση και από τις δύο ομάδες. Αντίθετα, η περίπτωση του Αλκαζάρ έχει αποκλειστεί, καθώς η ΑΕΛ υποδέχεται την ίδια μέρα τη Λαμία.

Ακόμα μια επιλογή είναι το γήπεδο της Ξάνθης, εφόσον υπάρχει αεροδρόμιο και η πόλη δεν τεθεί σε lockdown αντίστοιχο με της Θεσσαλονίκης. Το σίγουρο είναι ότι οι αρμόδιες αρχές θα εξαντλήσουν τα σενάρια για την διεξαγωγή του αγώνα.