Ο Μπρούμα θέλει ακόμη χρόνο για να μπει στο «πνεύμα» του Ολυμπιακού

Ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε την ευκαιρία στον Μπρούμα να παίξει κόντρα στην Πόρτο στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά έδειξε “έξω από τα νερά” του. Θέλει ακόμη χρόνο για να προσαρμοστεί στα “θέλω” του Ολυμπιακού.

Ο Μπρούμα θέλει ακόμη χρόνο για να μπει στο «πνεύμα» του Ολυμπιακού

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Μπρούμα δεν “γοήτευσε” με την εικόνα του στο “Dragao”. Ο Μαρτίνς τον έριξε στη “μάχη” κόντρα στην Πόρτο στο 70ό λεπτό, αλλά ο Πορτογάλος εξτρέμ με ρίζες από την Γουινέα Μπισάου, δεν ανταποκρίθηκε στον ρόλο που του έδωσε ο προπονητής του.

Είναι γεγονός επίσης ότι οι αλλαγές του Μαρτίνς στο 70’ αποσυντόνισαν έως έναν βαθμό τον Ολυμπιακό, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο ίδιο χρονικό σημείο έκανε αλλαγές και ο Κονσεϊσάο και συμμάζεψε κάπως την κατάσταση στο χώρο της μεσοαμυντικής γραμμής των “δράκων”.

Το ερώτημα λοιπόν που γεννάται είναι το πότε θα είναι σε θέση ο Μπρούμα να μπει στο “πνεύμα” του Ολυμπιακού. Η απάντηση θα μπορούσε να είναι εύκολη φυσικά: Μετά τη διακοπή του Νοεμβρίου!

Μπορεί να ακούγεται τραβηγμένο και να αναρωτιέται ο οποιοσδήποτε, για ποιο λόγο να μην μπει άμεσα στο κλίμα της ομάδας, αλλά αν δούμε ρεαλιστικά την περίπτωση του Πορτογάλου, όταν έχει περάσει δύο μυικούς τραυματισμούς που τον έχουν αφήσει εκτός δράσης για αρκετό διάστημα το τελευταίο διάστημα, είναι λογικό να θέλει λίγο χρόνο ακόμη.

Φυσικά, για να αρχίσει να μπαίνει στο κλίμα της νέας του ομάδας, θα πρέπει να παίρνει αγωνιστικό ρυθμό, έτσι ώστε να “μάθει” το παιχνίδι των υπολοίπων. Το ντεμπούτο του έμελε να γίνει στο Champions League. Το Σάββατο (31/10) τού παρουσιάζεται η ευκαιρία να παίξει απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Κατ’ επέκταση θα είναι σε θέση να βοηθήσει και με την Σίτι στην Αγγλία, αλλά και με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο που ακολουθεί, έχοντας ξεπεράσει τους τραυματισμούς του . Κακά τα ψέματα, τα τρία ματς που ακολουθούν είναι κατά κάποιο τρόπο και μία καλή ευκαιρία να πάρει παιχνίδια στα πόδια του ο Μπρούμα για να μπει σταδιακά στο “πνεύμα” του συλλόγου, ασχέτως αν είναι παιχνίδια σημαντικής βαθμολογικής σημασίας. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν φιλικά, θα πρέπει να τεσταριστεί στα παιχνίδια με Απόλλωνα, Σίτι και ΟΦΗ, έτσι ώστε μετά τη διακοπή του Νοεμβρίου να μπει για τα καλά σε κανονικούς αγωνιστικούς ρυθμούς και να αρχίσει ο Μαρτίνς να τον έχει στα πλάνα του ως βασικό. Άλλωστε για ενδεκαδάτο τον πήρε ο Ολυμπιακός...

Με την Πόρτο έδειξε ανέτοιμος από πολλές απόψεις. Είναι όμως δικαιολογημένος γιατί ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο με τους νέους του συμπαίκτες. Θέλει λίγες μέρες ακόμη υπομονή και κυρίως να του δοθεί χρόνος συμμετοχής στα ματς που απομένουν έως τη διακοπή του Νοεμβρίου, έτσι ώστε να αρχίσει να παίρνει τα “πάνω” του.