Κοντρέρας: «Γι' αυτό έπαιξα στον Ολυμπιακό»

Η υπόσχεση στον γιο του να ντυθεί στα «ερυθρόλευκα», ο τρόμος στο Σαντιάγκο και από ποιους και γιατί ζητά σήμερα συγγνώμη γι' αυτή την απόφασή του.

Κοντρέρας: «Γι' αυτό έπαιξα στον Ολυμπιακό»

Ο Πάμπλο Κοντρέρας, πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, σε συνέντευξή του στο πρόγραμμα Despelotadas de RedGol, εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να αποδεχθεί την προσφορά των «ερυθρολεύκων», ασκώντας έντονη κριτική στους φιλάθλους της Κόλο Κόλο.

Ήταν 2 Αυγούστου 2012, όταν, επτά μήνες μετά την επιστροφή του στην Κόλο Κόλο, αφού πρώτα πέρασε από διάφορες ομάδες στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου και του ΠΑΟΚ, ο Πάμπλο Κοντρέρας ανακοίνωσε την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

«Εκείνη την εποχή δεν ήθελα να κάνω οποιοδήποτε σχόλιο και δεν ήταν ένα οικονομικό ζήτημα. Ήταν μόνο μια οικογενειακή υπόθεση, κυρίως για τα παιδιά μου» είπε ο Κοντρέρας.

«Δέχθηκα πολλές απειλές στο Σαντιάγκο. Ένιωσα ότι εκείνη την εποχή (το 2012) δεν ήθελα να δώσω εξηγήσεις γιατί θα ήταν σαν να επιδεινώνω την κατάσταση. Έτσι απέφυγα οποιοδήποτε σχόλιο. Είχα απορρίψει την προσφορά του Ολυμπιακού σε τρεις περιπτώσεις. Αν δεν θυμάστε, μου τηλεφώνησαν αμέτρητες φορές. Για μένα ήταν αδιανόητο να φύγω από το σύλλογο. Είχα υπογράψει μέχρι το 2014» πρόσθεσε, αποκαλύπτοντας τους λόγους που τον οδήγησαν να επιστρέψει στην Ελλάδα.

«Τα αγόρια (σ.σ. τα παιδιά του) δεν είχαν βιώσει τρόμο στη χώρα, υπήρχαν οικογενειακές διαφορές και ήρθε η ώρα που θα έπρεπε να το κάνω. Εκείνη τη στιγμή ο μεγαλύτερος γιος μου με έκανε να υποσχεθώ ότι θα παίξω και πάλι στο Champions League και ήταν δύσκολο να αρνηθώ μία δυνατότητα όπως αυτή που μου παρουσίαζαν» είπε.

Μετά την αναχώρησή του από την Κόλο Κόλο, για να επιστρέψει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Κοντρέρας είχε επικριθεί σκληρά από τους οπαδούς της ομάδας. «Δεν είναι αλήθεια ότι έφυγα για τα χρήματα, όπως με κατηγορούν. Εγώ πάντως ζητώ συγγνώμη από τους ανθρώπους που αισθάνθηκαν ότι η κατάσταση αυτή τους άγγιξε, αλλά ποτέ δεν ήθελα να δείξω έλλειψη σεβασμού σε κάποιον. Αν κάποιος αισθάνθηκε έτσι, ζητώ συγγνώμη, επειδή είμαι οπαδός της Κόλο Κόλο και θέλω πάντα η ομάδα να είναι σε καλό δρόμο» εξήγησε στο RedGol.

«Αν ήταν επιλογή μου, δεν θα είχα φύγει. Αν ήμουν μόνος μου στη ζωή μου, σίγουρα θα έμενα στο σύλλογο, αλλά, όπως ήταν η κατάσταση, εξαρτιόταν από την οικογένειά μου. Έπρεπε να επιλέξω την απόφαση που πήρα. Εκείνη την εποχή, δεν ήταν μια απόφαση μου, ήταν μια οικογενειακή απόφαση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ