Η «παρέλαση» της ΑΕΚ και το «σημειωτόν» του Παναθηναϊκού

Ο Κώστας Χαλέμος αναλύει στο ΦΩΣ τα γεγονότα της 6ης αγωνιστικής της Super League: Την «παρέλαση» της ΑΕΚ και το «σημειωτόν» του Παναθηναϊκού.

Η «παρέλαση» της ΑΕΚ και το «σημειωτόν» του Παναθηναϊκού

Με τρία από τα επτά ματς του προγράμματος στον… πάγο, η 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος δεν είχε το ενδιαφέρον των προηγούμενων. Κυρίως γιατί ένα από τα αναβληθέντα ματς ήταν το ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού που παραπέμφθηκε στις καλένδες, λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των δυο ομάδων. Τα άλλα δυο, Απόλλων-Λαμία και ΑΕΛ-Άρης, «τα έφαγε» ο κορονοϊός. Ας ευχηθούμε να είναι τα τελευταία.

Η ώρα άλλαξε, άλλαξε και η μοίρα της ΑΕΚ. Όχι όμως και του Παναθηναϊκού. Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα έσπασε το κακό σερί τριών αγώνων (Ατρόμητος, ΠΑΟΚ, Μπράγκα) κατακτώντας πολύτιμη νίκη στα Γιάννινα. Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι έσπασε τα μούτρα της στον εντός έδρας αγώνα με τον Βόλο. Τα αποτελέσματα της 6η αγωνιστικής ανέβασαν ψηλά στη βαθμολογία δυο ομάδες της περιφέρειας, τον Βόλο (2ος) και τον Αστέρα Τρίπολης (5ος).

Στα Γιάννινα η ΑΕΚ έβαλε νωρίς τις βάσεις της νίκης, με το πέναλτι που εκτέλεσε ο Ανσαριφάρντ στο 16’. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δεχόταν ο ΠΑΣ στο πρώτο ημίχρονο μετά από 29 αγώνες! Κακός οιωνός; Κακός, όπως φάνηκε στα υπόλοιπα 74 λεπτά, διάστημα στο οποίο οι γηπεδούχοι σημείωσαν δυο γκολ, χωρίς ωστόσο να μετρήσει κανένα, με αποτέλεσμα το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να τους βρει με άδεια χέρια.

Ο Χερόνιμο Μπαράλες μετά την ΑΕΛ «σκότωσε» και τον ΟΦΗ (1-0). Ο Αργεντινός φορ έκανε τη διαφορά, κερδίζοντας ένα πέναλτι, μια αποβολή και σημειώνοντας το μοναδικό γκολ στον αγώνα της Τρίπολης. Έχει μια αδυναμία στην κρητική ομάδα, δεδομένου ότι αυτό ήταν το έβδομο γκολ σε οκτώ αγώνες. Τη δε ευστοχία του από την άσπρη βούλα θα τη ζήλευε και ο… Σέρχιο Ράμος. Το χθεσινό ήταν το 15ο συνεχόμενο πέναλτι που εκτέλεσε με επιτυχία!

O OΦΗ αυτήν τη φορά δεν έχασε τους βαθμούς στις καθυστερήσεις όπως με Ατρόμητο, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Απείλησε το κάστρο της Τρίπολης, που τελευταία φορά καταλήφθηκε από τον Ολυμπιακό τον Δεκέμβριο του 2019, και όχι μόνο δεν τα κατάφερε αλλά και πλήρωσε βαρύ τίμημα αφού έχασε τον Σελίμοβιτς με κόκκινη κάρτα και τον Ναμπί με τραυματισμό.

Τι να του κάνει ο οδοντίατρος (Λάζλο Μπόλονι); Στην κατάσταση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός χρειάζεται … ψυχίατρο. Έτσι θα ικανοποιηθεί και το σύνθημα της εξέδρας «φέρτε μας τον ψυχίατρο». Το ματς με τον Βόλο στο ΟΑΚΑ προσφερόταν για την επανεκκίνηση της ομάδας, αλλά εξελίχθηκε σε μέγα φιάσκο, με την ισοφάριση (1-1) στο 92’.

Ο Ρουμάνος, που είδε όλα όσα είχε ζητήσει από τους παίκτες μεσοβδόμαδα («νίκη με… μισό-μηδέν») από το ένα αυτί τους να μπαίνουν και από το άλλο να βγαίνουν, ξέσπασε στα αποδυτήρια λέγοντας πως θα τη βρει τη λύση και «κοιτάξτε να είστε μέρος της κι όχι μέρος του προβλήματος».

Ξέρει ο Μπόλονι ότι κινδυνεύει να χάσει με το… καλημέρα το παιχνίδι, γι’ αυτό και άφησε το καρότο και πήρε το μαστίγιο. Μετά από πέντε αγώνες ο Παναθηναϊκός δεν έχει νίκη, κάτι που ουδέποτε είχε συμβεί στην Ιστορία της Α’ Εθνικής και κινδυνεύει να φτάσει τους έξι αγώνες καθώς την επόμενη αγωνιστική ταξιδεύει στη Λαμία να παίξει με τον κακό του δαίμονα τα τελευταία χρόνια.

Αντίθετα, ο Βόλος με το 1-1 που πήρε στο ΟΑΚΑ έμεινε για τέταρτο σερί ματς αήττητος και ανέβηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας (με οκτώ βαθμούς διαφορά από τους «πράσινους»). Εκείνοι που χαμογελούσαν ειρωνικά ακούγοντας τον Ουάρντα να κάνει λόγο για έξοδο στο Europa League έχουν αρχίσει να κάνουν δεύτερες σκέψεις: «Βρε μπας;».