Το εννοεί ο Μαρτίνς ότι δεν θα παίξουν με την Μαρσέιγ!

Δεν το είπε για το... θεαθήναι ο Πέδρο Μαρτίνς ότι όσοι δεν έχουν στο μυαλό τους τον Ατρόμητο και σκέφτονται την Μαρσέιγ, δεν πρόκειται να παίξουν κόντρα στους Μασσαλούς. Όσοι δεν τον πιστεύουν, ας ρωτήσουν τον... Γιάγια Τουρέ

Το εννοεί ο Μαρτίνς ότι δεν θα παίξουν με την Μαρσέιγ!

Εδώ και μέρες διαβάζετε από το fosonline.gr και το “ΦΩΣ” ότι στην Μασσαλία επικρατεί αναβρασμός. Παίκτες που νιώθουν αδικημένοι με τα συμβόλαια που έχουν, μία Μαρσέιγ που δεν πείθει με τις εμφανίσεις της, ο Βίλας Μπόας που είναι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και ένα απαιτητικό κοινό που αναζητάει απαντήσεις και δεν τις παίρνει.

Όλα αυτά φτιάχνουν το ιδανικότερο σενάριο για τον Ολυμπιακό, ώστε να ξεκινήσουν με το δεξί την πορεία τους στο φετινό Champions League. Αν και κατά την άποψή μας, ομάδες που φαίνονται προβληματικές στις εγχώριες διοργανώσεις, τα δίνουν όλα σε αγώνες επιπέδου Champions League, καθώς οι παίκτες βλέπουν με διαφορετικό μάτι τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Όλα αυτά που συζητάμε, όμως, είναι πολύ μακρινά. Όσο κοντά κι αν είναι η Τετάρτη (21/10) που θα γίνει το ματς με την Μαρσέιγ, άλλο τόσο είναι και μακριά...

Ο Ολυμπιακός έχει κόντρα στον Ατρόμητο μία υποχρέωση το Σάββατο (17/10, 20.30) στο Καραϊσκάκη. Να μην “γκελάρει” για δεύτερη σερί αγωνιστική. Ναι μεν στα Γιάννενα του ακυρώθηκε κακώς ένα γκολ, αλλά ο βαθμολογικός πίνακας δεν αλλάζει.

Ο Ατρόμητος έχει στον πάγκο της έναν προπονητή που ξέρει πολύ καλά να προκαλεί ζημιές, παίζοντας ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και όχι “καταστρέφοντας” το παιχνίδι του αντιπάλου.

Τα αποτελέσματα με ΠΑΟΚ (ισοπαλία στην Τούμπα) και ΑΕΚ (τη νίκη στο Περιστέρι) είναι απλώς η επιβεβαίωση, ότι θα κατέβει στο φαληρικό γήπεδο με σκοπό να κάνει το... 3Χ3. Να πάρει βαθμούς απ’ όλους τους “μεγάλους”!

Ο Ατρόμητος, αν βρει μπόσικο τον Ολυμπιακό, θα του προκαλέσει προβλήματα. Αν οι παίκτες του Μαρτίνς έχουν το μυαλό τους στην Μαρσέιγ και δείξουν τάσεις φοβίας να βάλουν τα πόδια τους στη φωτιά, τότε το σαββατόβραδο δεν θα είναι καθόλου εύκολο για τους νταμπλούχους Ελλάδας.

Η ομάδα του Περιστερίου, όπως έχουμε αναφέρει και προ ημερών, έχει ένα μεγάλο αβαντάζ. Προετοιμάζεται εδώ και δύο εβδομάδες για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο Μαρτίνς δεν κατάφερε να κάνει μία προπόνηση της προκοπής, λόγω της απουσίας των διεθνών. Δεν λέει λοιπόν τίποτα τυχαία ο Πορτογάλος.

Βγήκε στο συνδρομητικό κανάλι και είπε ότι “δεν θα παίξουν με την Μαρσέιγ όσοι δεν σκέφτονται τον Ατρόμητο”. Δεν το είπε για το “θεαθήναι”. Το έχει ξαναπεί πολλές φορές στο παρελθόν και έχει κάνει πράξη την... απειλή του.

Θυμάστε πότε “τέλειωσε” ο Γιάγια Τουρέ από τον Ολυμπιακό; Μετά από εκείνη την ήττα στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ τον Οκτώβριο του 2018. Ήταν μία σκέτη απογοήτευση στο πρώτο ημίχρονο και έκτοτε τον... εξαφάνισε, γιατί προφανώς ο Τουρέ δεν ήθελε να “σκιστεί” στο “Γεντί Κουλέ”, κρατώντας δυνάμεις για το παιχνίδι του Europa League που ακολουθούσε (έστω και με την Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο). Ξέχωρα φυσικά απ' όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που είχε με παραπανίσια κιλά κλπ.

Όταν λοιπόν έχει “τιμωρήσει” ολόκληρο Τουρέ, τον οποίο τον είχε φέρει ως “δωράκι” η διοίκηση, είναι δεδομένο ότι δεν έχει πρόβλημα να στείλει ξανά παίκτη στην εξέδρα, αν και εφόσον δει περίεργα... συμπτώματα κόντρα στον Ατρόμητο.

Μπορούμε να πάμε και σε πιο πρόσφατα σκηνικά με τον Φορτούνη που δεν έζησε από κοντά το “έπος” του “Emiratesλόγω της συμπεριφοράς του στην Τούμπα. Θα μας πείτε βέβαια, ότι είναι εντελώς διαφορετικές ιστορίες του Φορτούνη με τον Τουρέ. Συμφωνούμε απολύτως! Υπάρχει όμως ένας κοινός παρονομαστής: Το γενικό καλό του συλλόγου και η ισορροπία στα αποδυτήρια. Σε αυτά τα θέματα ο Μαρτίνς είναι αμείλικτος και το έχει αποδείξει.

Την Παρασκευή (16/10) λοιπόν φρόντισε με την τοποθέτηση που έκανε δημοσίως, να το βάλει καλά στο μυαλό των παικτών του, ότι όποιος δεν βάλει τα πόδια του στη φωτιά με τον Ατρόμητο, τότε το ματς με την Μαρσέιγ θα το δει από τον πάγκο ή την εξέδρα.

Ο Μαρτίνς, ειδικά μετά τα όσα έγιναν στα Γιάννενα, θέλει σαν “λυσσασμένος” νίκες παντού και ειδικά στο ελληνικό πρωτάθλημα! Και θέλει “λυσσασμένους” και τους παίκτες του. Προς το παρόν στον Ρέντη δεν έχει δει περίεργα “κρούσματα” κι ελπίζει να μην δει ούτε το Σάββατο (17/10).