Δούλεψε πολύ με Εμβιλά ο Μαρτίνς στη διακοπή

Ο Πέδρο Μαρτίνς ασχολήθηκε αρκετά με τον Γιαν Εμβιλά στο διάστημα της διακοπής, προκειμένου να τον βάλει για τα καλά στο κλίμα του Ολυμπιακού, καθώς προορίζεται για βασικός κόντρα στην Μαρσέιγ.

Δούλεψε πολύ με Εμβιλά ο Μαρτίνς στη διακοπή

Ο Γιαν Εμβιλά είναι ο παίκτης που έχει κληθεί φέτος να αναλάβει ένα “βαρύ” φορτίο. Να καλύψει το κενό που άφησε ο Γκιγιέρμε. Οι συστάσεις για τον 30χρονο Γάλλο χαφ περιττεύουν. Έχοντας προϋπηρεσία στην Εθνική Γερμανίας και παίζοντας σε υψηλό επίπεδο για μία δεκαετία, δεν αποτελεί... είδηση το να γραφτεί το πόσο ποιοτικός ποδοσφαιριστής είναι.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής μολονότι έχει πάρει πολλά παιχνίδια ως βασικός, δεν έχει καταφέρει ακόμα να προσαρμοστεί στο 100% στο παιχνίδι των υπολοίπων. Ενώ δείχνει ότι είναι ένας πειθαρχημένος ποδοσφαιριστής στο τακτικό κομμάτι, ένας χαφ που δεν κάνει περιττές ενέργειες και σε πρώτη φάση έχει το μυαλό του στο πώς θα καλύψει τα νώτα του, ο Μαρτίνς είναι λογικό να ζητάει από τον Εμβιλά να έχει και περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες.

Κάποιες στιγμές είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο να... τρακάρει με τον Μπουχαλάκη, δείγμα του ότι δεν έχουν ακόμη τον επιθυμητό βαθμών παιχνιδιών οι δυο τους για έχουν άψογη συνεργασία μεταξύ τους. Αυτό φυσικά οφείλεται στο γεγονός ότι λόγω Covid-19, δεν μπορούσαν να γίνουν τα απαραίτητα φιλικά προετοιμασίας.

Στο διάστημα της διακοπής του Οκτωβρίου, ο Πέδρο Μαρτίνς είχε την ευκαιρία να δουλέψει αρκετά με τον Γιαν Εμβιλά σε ατομικό επίπεδο. Πολλά τα τετ α τετ, πολλές οι κατ’ ιδίαν οδηγίες, πολλά τα ραντεβού και κυρίως μπόλικη δουλειά.

Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι ο Εμβιλά δοκιμαζόταν τόσο καιρό στο 4-3-3, γιατί προορίζεται για βασικός στο παιχνίδι με την Μαρσέιγ και κατ’ επέκταση στα παιχνίδια των ομίλων του Champions League. Ήρθε ως αντι-Γκιγιέρμε και θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι στην ευρωπαϊκή προσπάθεια του Ολυμπιακού.