O Ρέμπε για όλους και για όλα: Τι είπε για Φερέιρα, Μάτος, Άκπομ, Βιεϊρίνια, Μίσιτς και Μαουρίσιο

Κατά τη διάρκεια μακράς συνέντευξης Τύπου ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Όλαφ Ρέμπε, μίλησε για την επικαιρότητα του Δικεφάλου του Βορρά εκτιμώντας ότι έχει το δυναμικό για να πετύχει σε Ελλάδα κι Ευρώπη

O Ρέμπε για όλους και για όλα: Τι είπε για Φερέιρα, Μάτος, Άκπομ, Βιεϊρίνια, Μίσιτς και Μαουρίσιο

Πολυαναμενόμενη, μετά το κλίμα που έχει διαμορφωθεί το τελευταία διάστημα στην Θεσσαλονίκη, ήταν η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης (14/10) ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Όλαφ Ρέμπε.

Ο Γερμανός απάντησε επί παντώς του επιστητού, της επικαιρότητας του «Δικεφάλου του Βορρά», δήλωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του ρόστερ να φέρει εις πέρας τους στόχους της χρονιάς, ενώ αναφέρθηκε στον Άμπελ Φερέιρα, αλλά και στο τι έγινε με τους Μάτος, Άκπομ, Βιεϊρίνια, Μίσιτς και Μαουρίσιο

Παράλληλα τόνισε ότι δεν είναι σωστό να βγαίνει στη δημοσιότητα το καθετί που γίνεται στην ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε : «Θα ήθελα να πω κάτι στα ελληνικά, όμως να με συγχωρέσετε γιατί αυτούς τους τρεις μήνες οι μόνες ελληνικές λέξεις που έμαθα είναι ποδοσφαιρικές. Είμαι χαρούμενος που έχω την ευκαιρία να μιλήσω για ποδόσφαιρο και την πορεία που ξεκίνησε από το καλοκαίρι»

Γιατί η συνέντευξη Τύπου δεν έγινε νωρίτερα: : «Δεν εξαρτάται αποκλειστικά από μένα. Γενικά είναι καλό να μιλάμε, είναι χρήσιμο για να μπορεί να μαθαίνει ο κόσμος αυτά που θέλει. Η Συν. Τύπου ήταν να γίνει νωρίτερα, αλλά αναβλήθηκε για λόγους που γνωρίζετε, έπρεπε πρώτα να παρθούν αποφάσεις που αφορούσαν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Τώρα είμαι εδώ για να απαντήσω».

Τι είπε για Μάτος, Άκπομ, Βιεϊρίνια, Μίσιτς και Μαουρίσιο

Για την πώληση του Άκπομ: «Εξαιρετικό παιδί. Ήρθε το καλοκαίρι και είπε ο ίδιος σε εμένα και τον προπονητή ότι θέλει να φύγει. Προσπαθήσαμε, κάναμε ότι ήταν δυνατόν, άλλα έπρεπε να το σεβαστούμε. Δεν νομίζω ότι είναι ανάγκη να εξηγήσω όλες τις λεπτομέρειες. Ήμασταν χαρούμενοι που έμεινε για την Μπενφίκα, μετά προσπαθήσαμε να του αλλάξουμε γνώμη αλλά δεν τα καταφέραμε. Πρώτα ήταν οικονομικοί λόγοι. Για το τι έγινε και έφυγε πριν από την Κράσνονταρ, είναι εύκολο να μπούμε στη θεωρία, από τη δική μου πλευρά θέλω να κριθώ για τις αποφάσεις που πήρα. Το τι θα γινόταν αν είχε μείνει, είναι ένα όνειρο δεν μπορώ να μιλήσω για κάτι τέτοιο. Σεβόμενοι τα θέλω του παίκτη και το τι είναι καλύτερο για το σύλλογο προσπαθούμε να πάρουμε αποφάσεις. Είμαι άνετος όσον αφορά αυτό το θέμα και θεωρώ ότι πάρθηκε η καλύτερη απόφαση».

Για τον Μάτος: «Ο Μάτος σε εισαγωγικά είναι μια γέρικη αλεπού .Είναι πολύ έμπειρος έχει προσφέρει πολλά. Από τη δική του πλευρά υπήρχαν επιχειρήματα όπως και από τη δική μας πλευρά. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι έγιναν πολλές συζητήσεις .Θεωρώ ότι δεν είναι καλό να τα βγάζουμε όλα στη φόρα Αυτή τη στιγμή είμαι πολύ χαρούμενος που είναι μαζί μας εδώ 100% και αυτός από την πλευρά του είναι πολύ καλά. Αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι θα ήταν διαφορετική η έκβαση των παιχνιδιών με την Κράσνονταρ αν ήταν οι Μάτος και Άκπομ. Όσον αφορά το κομμάτι του επιθετικού, παίξαμε καλά με την Κράσνονταρ, μας έλειψε το γκολ . Ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίσει ποιον παίκτη θα χρησιμοποιήσει. Όσον αφορά το κομμάτι με τον Μάτος εγώ πείστηκα από τον Κρέσπο που έπαιξε στη θέση του, τα πήγε καλά. Σέβομαι την άποψή σας, έχω κι εγώ τη δική μου και θα ήθελα να λήξει εδώ το θέμα».

Για τον Μαουρίσιο: «Ο Μαουρίσιο είναι επίσης καταπληκτικό παιδί και πολύ καλός αθλητής. Χάρηκα που συνεργαστήκαμε έστω για μικρό διάστημα. Είναι αλήθεια ότι δεν ήταν στα πλάνα μας για φέτος. Οπότε έμεινε ελεύθερος. Όταν έκλεισε η μεταγραφική περίοδος, είχαμε μια συζήτηση με τον πρόεδρο που είπε πως η πόρτα είναι ανοιχτή για τον παίκτη. Από την πλευρά του προέδρου ήταν ένα γενναιόδωρο σημάδι. Τον ρωτήσαμε και του είπαμε ότι είναι ευπρόσδεκτος να γυρίσει σε εμάς αν δεν έβρισκε άλλη ομάδα. Άλλες συμφωνίες γίνονται άλλες όχι. Ο παίκτης έκλεισε στον Παναθηναϊκό και το θέμα θεωρείται λήξαν. Μίλησα μαζί του και είναι χαρούμενος στη νέα του ομάδα. Δεν έχω κάτι αρνητικό να προσάψω, ο ΠΑΟΚ έδειξε μεγάλο σεβασμό. Το σημαντικό είναι και οι δύο πλευρές χαρούμενες, εμείς είμαστε χαρούμενοι με το ρόστερ μας».

Για τον Μπίσεσβαρ: «Δεν έχω τόσες πληροφορίες για την επαφή που έγινε από την άλλη ομάδα. Είναι πολύ χρήσιμος για εμάς, μπορεί να πάρει πρωτοβουλία και να βοηθήσει και τους νεότερους παίκτες να βελτιωθούν. Είμαστε χαρούμενοι που είναι μαζί μας, έχει κάνει πολύ καλές σεζόν με την ομάδα. Εμείς πρέπει να το φέρουμε στο 100% της απόδοσής του. Έχει πλέον και μεγαλύτερες ευθύνες στα αποδυτήρια, μπορεί να βοηθήσει πολύ με την εμπειρία του».

Για το αν μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Χαίρομαι για την ερώτηση. Το καλοκαίρι δημιουργήσαμε ένα νέο ρόστερ με έμπειρους και νέους. Είναι μια μίξη παικτών που έχουν μεγάλη προοπτική. Μπορεί οι νεαροί να μην είναι στο τόπ τους επίπεδο, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι θα φτάσουν σύντομα. Είναι ενδιαφέρον ρόστερ. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορούμε να μιλάμε για το επιδόρπιο όταν δεν έχουμε τη σαλάτα. Για μένα σημαντικό είναι να μιλάμε πρώτα για τα βασικά.Όλοι δουλέψαμε σκληρά έχουμε πολύ καλό σταφ και θέλω να μιλήσω και για εκείνους που δουλεύουν για την ομάδα. Έχουμε πολύ καλό αναλυτή, πολύ καλό φυσικοθεραπευτή, φροντιστές. Δουλέψαμε πολύ καλά. Βελτιώσαμε πολύ την οργάνωση της ομάδας. Να προσθέσω ότι είμαι εδώ τρεις μήνες και δεν μπορώ να κάνω μαγικά. Το κλαμπ και πριν δούλευε καλά και εκτιμώ ό,τι βρήκα εδώ. Πρώτα κάναμε ανάλυση της περσινής σεζόν, είδαμε τα κακά είδαμε, τα καλά και κάναμε και προσθήκες. Αλλάξαμε και πράγματα στο παρασκήνιο. Για παράδειγμα ήρθε εργοφυσιολόγος και ένας παραπάνω βοηθός προπονητή. Είμαι περήφανος γιατί είμαστε μια οικογένεια, όλοι μέσα και έξω από το γήπεδο. Τόσο η ομάδα όσο και το σταφ. Ο kόουτς και εγώ είμαστε σαν τους πατέρες του γκρουπ και κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Αγαπώ όλους τους παίκτες. Όλοι είναι σημαντικοί για την ομάδα, και όσοι παίζουν και όσοι είναι στον πάγκο. Έχουμε τη βάση για να είμαστε πετυχημένοι».

Για τις φιλοδοξίες της ομάδας: «Ξέρω ότι οι προσδοκίες είναι υψηλές εδώ. Δεν είμαι εδώ για να φτιάχνω δικαιολογίες. Είπαμε ότι φιλοδοξία μας είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο και να πάμε όσο πιο ψηλά στο Europa League. Θα θέλαμε φυσικά να είμαστε στο Champions League. Είμαστε εδώ για να πετύχουμε. Ξέρουμε καλά να λύνουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται εσωτερικά και δεν θα αφήσουμε κανένα να χτυπήσει την πόρτα και να μπει στα αυτά. Πιστεύω ότι όποιος αγαπά τον ΠΑΟΚ θα είναι ευχαριστημένος από όσα έχει δει από αυτό το νεανικό ρόστερ. Ζητάω από όλος να είμαστε ρεαλιστικοί σε αυτά που ζητάμε και να έχουμε υπομονή».

Για τον Βιεϊρίνια: «Είναι δύο κεφάλαια, το ένα είναι φιλία, το άλλο είναι το επαγγελματικό για το οποίο μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει οικονομική συμφωνία. Αυτή τη στιγμή υπηρετώ το ρόλο του οικονομικού διευθυντή. Ο Βιεϊρίνια είναι ένας ποδοσφαιριστής με σπουδαία πορεία στην ομάδα. Όσον αφορά το μέλλον δεν μπορώ να το ξέρω, μπορεί να υπάρξει. Αυτή τη στιγμή τα δεδομένα είναι αυτά».

Για την απόκτηση επιθετικού: «Είναι μια ενδιαφέρουσα ερώτηση. Δύσκολο να απαντηθεί γιατί υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες. Εμείς στον αρχικό σχεδιασμό είχαμε την πιθανότητα απόκτησης του Τσόλακ. Όμως το μεταγραφικό παζάρι περιλαμβάνει πολλούς παράγοντες Υπάρχουν διάφορεε ενεέργειες που πρέπει να γίνουν. Όταν έρχεται ένας νέος ποδοσφαιριστής δύσκολα μπορεί να είναι άμεσα ετοιμοπόλεμος,. Ο Τσόλακ είναι μια επιλογή που έγινε πολύ προσεκτικά».

Για τον σχεδιασμό και τα θέλω του Φερέιρα: «Κάνουμε ότι είναι δυνατόν να βοηθήσουμε τον προπονητή, πιστεύουμε ότι έχει ένα ρόστερ που μπορεί να ανταποκριθεί στις διοργανώσεις. Όπως εγώ σέβομαι τα θέλω του σέβεται την επιθυμία μου να μην φέρουμε κάποιον άλλο ποδοσφαιριστή και αυτό είναι το σημαντικός».

Για τις πωλήσεις: «Όσοι έφυγαν θα μπορούσαν να φύγουν χωρίς χρήματα τον Ιανουάριο... Είναι καλά τα λεφτά που πήραμε σε σχέση με την κατάσταση του συμβολαίου τους. Οι πιθανότητες να ανανεώσουμε τα συμβόλαιά τους ήταν μικρές. Για να πάρεις μια απόφαση πρέπει να ζυγίσεις όλα τα δεδομένα. Υπάρχει η κρίση του κορωνοϊού και υπάρχει και η κρίση του ΠΑΟΚ στο οικονομικό. Κλήθηκα να φέρω χρήματα στην ομάδα, να βρω παίκτες που θα φέρουν χρήματα. Ψάξαμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις».

Για τις προτάσεις σε Γιαννούλη και Σφιντέρσκι: «Δεν θα φέρω έναν παίκτη για να πω ότι έφερα έναν παίκτη θα πρέπει να έχει να δώσει πράγματα στην ομάδα. Από την άλλη οι μεταγραφές δεν είναι τα πάντα αλλά να έχει επιτυχίες η ομάδα, για να γίνει αυτό είναι σημαντικό να είμαστε μέσα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Να βγάζουμε το καλύτερο δυνατό από τις συνθήκες που υπάρχουν. Επίσης δεν είμαστε απελπισμένοι γιατί έχουμε έναν από τους καλύτερους αριστερούς μπακ στην Ευρώπη και παρότι είχαμε προσφορές δεν πουλήθηκε. Όπως επίσης είχαμε προσφορές και για τον Σβιντέρσκι ο οποίος είναι ακόμα εδώ. Οπότε προσπαθούμε να πάρουμε τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις. Ανανεώσαμε κάποιους ποδοσφαιριστές που ήδη είχαν μπει στα ραντάρ ομάδων χωρίς κάποια ρήτρα άρα εμείς θα αποφασίσουμε τι θα γίνει στο μέλλον. Υπάρχουν ακόμα δύο-τρία θέματα που δεν μπορούμε να τα πούμε εδώ γιατί θα ξεκινήσουμε νέα θέματα».

Για την απόφαση του παραγκμωνισμού του Μάτος: «Ο Μάτος ποτέ δεν είχε τεθεί εκτός ομάδας. Δεν είμαστε ανοιχτό βιβλίο, υπήρχαν διάφορες συζητήσεις που έγιναν. Έχασε ένα σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας επειδή είχε ένα πρόβλημα και έπρεπε να πάει στη Βραζιλία. Πρέπει να υπάρχει μια κοινή πορεία μεταξύ αυτών που ζητάει η ομάδα και ο παίκτης».

Για τον Αμπέλ Φερέιρα: «Τον ήξερα από τη Μπράγκα. Τον γνώριζα, το στυλ παιχνιδιού του. Οταν ήρθα στη Θεσσαλονίκη, σοκαρίστηκα από την αρνητική ενέργεια που υπήρχε προς το πρόσωπό του. Εγώ τον σεβάστηκα, τον στήριξα και τον προσέγγισα. Είναι άνθρωπος που κάνει διαφορετικά τα πράγματα σε σχέση με αυτό που έχουμε συνηθίσει. Δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο για τον ΠΑΟΚ για την βελτίωση της ομάδας. Ποτέ δεν τέθηκε για μένα θέμα Φερέιρα και όσο είμαι εδώ θα τον στηρίζω όσο πιο δυνατά γίνεται για να πετύχει και ο σύλλογος και ο ίδιος. Η σταθερότητα σε μία ομάδα δεν αγγίζει μόνο το οικονομικό κομμάτι, αλλά και το αγωνιστικό. Όλοι πρέπει να είμαστε μαζί σε όλα τα ζητήματα. Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι συνηθισμένος στην λογική πως πρέπει να κερδίσουμε όλους τους αγώνες. Καταλαβαίνω πως υπάρχει πίεση για αποτελέσματα. Θα πρέπει να σεβαστούμε τη δουλειά του προπονητή. Ο Αμπέλ είναι εδώ στο 100%, θα υπάρξουν και φορές που θα διαφωνήσουμε, πάντα όμως με σεβασμό και στο γεγονός πως θέλουμε το καλύτερο για τον σύλλογο».

Για το πως γίνεται η επιλογή των μεταγραφών: «Υπάρχει μία ξεκάθαρη δομή για το πως λειτουργούμε. Έξι μήνες πριν το τέλος κάθε σεζόν, υπάρχει ένας πρώτος σχεδιασμός με βάση τα θέλω του προπονητή. Έτσι έγινε, ο προπονητής μου έδωσε ένα πλάνο με τις επιθυμίες του. Και μετά ξεκινάει η κουβέντα, ο διάλογος και οι μάχες μεταξύ αυτού και εμού. Για παράδειγμα εγώ μπορεί να θέλω μόνο Αυστριακούς ο προπονητής μόνο Πορτογάλους. Σαφώς και αστειεύομαι. Υπάρχει μεγάλος διάλογος πλέον σε αυτό τον διάλογο μπαίνει και το τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας. Τσεκάρουμε κάθε παίκτη όσο πιο πολύ γίνεται, μέσω βίντεο ή ζωντανά. Για να είμαστε 100% σίγουροι πως αγωνιστικά μας κάνει. Μετά διασταυρώνουμε πηγές και τότε πηγαίνουμε στον ιδιοκτήτη για το αν είναι αναγκαίος, για το αν η τιμή της διαπραγμάτευσης είναι λογική και αν υπάρχει σύμφωνη γνώμη όλων, τότε προχωρούμε στην απόκτησή του. Παράλληλα συνεχίζονται οι πληροφορίες που παίρνουμε ακόμα και μέσω instagram για να δούμε πως ζει και εκτός γηπέδου. Αν όλα γίνουν όπως είπαμε τότε προχωράμε. Συνήθως προσπαθούμε να τον συναντήσουμε και από κοντά, να τον δούμε σε προπόνηση, να τον δούμε με την οικογένεια του. Βέβαια αυτό φέτος ήταν δύσκολο ωστόσο προσπαθούμε να είμαστε καλυμμένοι απ' όλες τις πλευρές. Θεωρώ πως φέτος έχουμε φέρει καλούς ποδοσφαιριστές και χαρακτήρες στην ομάδα».

Για τη σχέση του με την οικογένεια Σαββίδη: «Είναι μια επαγγελματική σχέση, αρκετά στενή. Ακόμα δεν συνάντησα τον ιδιοκτήτη της ομάδας αλλά είχαμε επαφή. Συναντήθηκα με τον Γιώργο Σαββίδη στο Κράσνονταρ. Ήμουν ικανοποιημένος από αυτά που άκουσα από την οικογένεια Σαββίδη οι ίδιοι νιώθουν μεγάλη ευθύνη απέναντι στον κόσμο. Θέλουν να δημιουργήσουνε έναν υγιή σύλλογο που να μην μένει στάσιμος και να πετυχαίνει πράγματα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Επίσης εκτιμώ το γεγονός ότι έχουμε ελευθερία κινήσεων. Ο τελευταίος λόγος ανήκει στον κ. Σαββίδη αλλά στο αγωνιστικό εγώ και ο προπονητής έχουμε εμπιστοσύνη. Του λείπει το γεγονός ότι δεν μπορεί να έρθει στην Ελλάδα και να δείξει την στήριξη του στην ομάδα».

Για την ανανέωση του συμβολαίου του Γιαννούλη: «Μιλάμε όλη μέρα. Δεν είναι μόνο κορυφαίος παίκτης αλλά και ένα κορυφαίος χαρακτήρας. Έχει πετύχει πάρα πολλά με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Σίγουρα είναι πιθανό να ανανεωθεί το συμβόλαιο, μπορεί να μείνει ως έχει. Εμείς προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε τον σύλλογο κα αυτός έχει τα δικά του θέλω».

«Ποτέ μη λες ποτέ για άλλη προσθήκη...»

Για το αν θα γίνει άλλη προσθήκη: «Ποτέ μην λες ποτέ αλλά είμαι ευχαριστημένος με το ρόστερ και τους παίκτες που έχουμε. Σε κάθε θέση έχουμε τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές και σε κάποιες παραπάνω από δύο. Καταλαβαίνω ότι είναι ελκυστικό να μιλάμε για μεταγραφές αλλά νιώθω άνετα αν μείνουμε έτσι αλλά ποτέ μην λες ποτέ».

Για τον αποκλεισμό του Περέιρα από την ευρωπαϊκή λίστα: «Είναι ένα μεγάλο ταλέντο που μπορεί να αποτελέσει το μέλλον. Πρέπει να σκεφτούμε και βραχυπρόθεσμα ήταν μια δύσκολη απόφαση του προπονητή γιατί είναι νεαρός και θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Θεωρήθηκε από τον προπονητή πως υπάρχουν λύσεις που αν χρειαστεί θα μπορέσουν να καλύψουν το κενό του Γιαννούλη. Βέβαια η λίστα είναι μέχρι το τέλος του χρόνου, ευελπιστώ πως θα μπορέσει να διεκδικήσει μια θέση. Δεν μιλάμε μόνο για τον Περέιρα υπάρχει και ο Ζαμπά τον οποίο πρέπει να τον βοηθήσουμε να επανέλθει και να βοηθήσει. Υπάρχει και ο Ρέι που έμεινε εκτός για να συμπεριληφθούν κάποιοι άλλοι παίκτες. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι χαρούμενοι αλλά εμείς είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε».

Για τον Μίσιτς: «Ο Μίσιτς έκανε μια εκπληκτική σεζόν πέρυσι αλλά είναι δύσκολο να μιλήσουμε για κάποια θέματα. Ο σύλλογος έχει κάνει τα πάντα για να τον βοηθήσει, να του παρέχει κάθε θεραπεία. Ο ίδιος έχει μια καλή σχέση και με τους συμπαίκτες του, χαρήκαμε που τον είδαμε να μας επισκέπτεται με τον γιό του. Είναι σε συνεχή επαφή με τους φυσιοθεραπευτές για το τι πρέπει να κάνει. Αυτό είναι το ένα κομμάτι. Το άλλο είναι το τεχνικό που λέει ότι ο Μίσιτς ήταν δανεικός, ανήκει στη Σπόρτινγκ και δεν είναι κρυφό πως έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις να τον αποκτήσουμε και πάλι δανεικό τον Ιανουάριο. Οπότε υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που πρέπει να δούμε. Ο ίδιος θέλει να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ, περνάει εξαιρετικά στη Θεσσαλονίκη. Χθες τον είδα σε μια βίντεοσυνομιλία τον είδα σε καλή διάθεση και για αυτό πιστεύω πως σύντομα θα είναι κοντά μας. Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο επί του ζητήματος».

Για τον Βιεϊρίνια και αν υπολογίζεται από τον προπονητή: «Γυρίζουμε γύρω από την ουρά μας ξέρουμε τι έχει προσφέρει ο Βιεϊρίνια αλλά τα δεδομένα λένε πως δεν υπάρχει συμφωνία. Δεν υπάρχει από τη μια ο προπονητής από την άλλη ο άλλος. Όλοι μαζί παίρνουμε τις αποφάσεις».