Παντελίδης: Έτσι έχει το θέμα Πασσαλίδη με τον Ολυμπιακό

Ο Σάββας Παντελίδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη αποκάλυψε πως έχει το θέμα του Τριαντάφυλλου Πασαλίδη με τον Ολυμπιακό.

Παντελίδης: Έτσι έχει το θέμα Πασσαλίδη με τον Ολυμπιακό

Μιλώντας στον ARENA FM 89,4 ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν έχει πλέον δικαιώματα πάνω στον νεαρό ποδοσφαιριστή. Στην ερώτηση αν ο Τριαντάφυλλος Πασαλίδης ανήκει στον Ολυμπιακό, είπε:

“Όχι πια. Ήτανε ένα ντιλ που έγινε και ξέγινε. Υπολογίζεται κανονικά για την επόμενη σεζόν. Δεν πρόλαβε το παιδί να διορθώσει τα μειονεκτήματα του, γιατί κλήθηκε να παίξει ξαφνικά. Έκανε άλματα στην καριέρα του παρόλα αυτά. Διαβάζει πολύ καλά τις φάσεις, είναι έμφυτο αυτό που έχει και θα πάει μπροστά.”

Ο Παντελίδης δήλωσε ακόμη:

Για τις εντυπώσεις του από την φετινή χρονιά:

“Ήταν λίγο διαφορετικό φέτος. Και ο Ατρόμητος και εμείς παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Κρίθηκε η έξοδος στην Ευρώπη δυο τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, όπως και το πρωτάθλημα φυσικά λίγες, αγωνιστικές πριν την λήξη. Δεν το είχαμε αυτό τα προηγούμενα χρόνια. Play offs για την Ευρώπη δεν νομίζω ότι λειτουργούσε, οπότε καλύτερα έτσι όπως έγινε. Πιστεύω και του χρόνου θα είναι καλύτερο.”

Για την αναδιάρθρωση:

“Είναι κάτι που δεν μπορώ να το απαντήσω. Δεν ξέρω ποιο είναι το πιο σωστό. Θεωρώ πως θα υπάρξουν κάποιες διαφοροποιήσεις προς το καλύτερο. Και ο Ολυμπιακός πιστεύω θα είναι καλύτερος, ο ΠΑΟΚ, έχει μια καλή βάση παικτών. Ο Παναθηναϊκός θα έχει καταπιεί ον αυτόν τον σεισμό τον φετινό. Φυσικά και εμείς θέλω να είμαστε καλύτεροι. Ανέβηκαν ομάδες με τεράστια δυναμική και αν παρουσιαστούν σοβαρές θα κάνουν και αυτές καλές παρουσίες. Περιμένω κάτι καλύτερο, δεν ξέρω κατά πόσο καλύτερο, αλλά δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια. Περιμένουμε πρωτάθλημα αντάξιο με τα ξένα, αλλά πρέπει να καταλάβουμε πως η αξία μας δεν είναι μεγάλη όσο των ξένων για να βλέπουμε ότι και έξω.”

Για το πότε ξεκινάει η προετοιμασία:

“Στις 26 Ιουνίου. 26 Ιουλίου είναι ο 1ος ευρωπαϊκός μας αγώνας. Χάσαμε παίκτες τον Γενάρη και δεν πήραμε ούτε έναν οπότε δεν θα τρελαινόμασταν και αν δεν βγαίναμε Ευρώπη. Επομένως δεν είχαμε άγχος και ακριβώς ήταν που μας βγήκε σε καλό. Έχουμε τρύπες φυσικά στο ρόστερ αλλά σιγά σιγά θα τις αναπληρώσουμε. Ως μείνει μία για πιο μετά. Θέλουμε να πάρουμε έναν ακόμη τερματοφύλακα 1ον, για να υπάρχει ανταγωνισμός αλλά και αν ερχόταν κάποια πρόταση για τον Αθανασιάδη που ήταν εκπληκτικό φέτος, να μην μέναμε με άδεια χέρια και επί της ουσίας με τους νέους μας, που δεν έχουν εμπειρία. Πολλά παιδιά έχουν πιθανότητες να φύγουν, οπότε θέλουμε να είμαστε καλυμμένοι. Κινηθήκαμε γρήγορα για τον Ρόλε. Οι Ισπανοί θα μας δώσουν λύσεις πιστεύω. Ο Μαρτιν είναι ένα παιδί με έφεση στο σκοράρισμα και έχει καλά στοιχεία. Ακραιος μεσοεπιθετικός με έφεση στο σκοράρισμα. Αυτό ψάχναμε. Φέτος δεν πήραμε τέτοια γκολ από τους εξτρέμ. Από τον Τσιλιανίδη και τον Καλτσά πήραμε λίγα. Για αυτό θέλουμε τον Μαρτιν, γιατί είναι εξτρέμ αλλά έχει και το γκολ. Ο Χουάν Ματίας θα ανανεώσει λογικά. Να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά. Έχω προβληματισμό όταν ένα παιδί φεύγει από την χώρα του θέλει χρόνο να προσαρμοστεί. Κάποια παιδιά δεν το αντέχουν αυτό και θέλουν προσαρμογή, πιστεύω στο ταλέντο τους.”

Για την άνοδο του Άρη και ΟΦΗ και το επίπεδο που ανεβαίνει στην Super League:

Μεγάλες ομάδες και οι δύο. Θα δώσουν άλλη δυναμική στο πρωτάθλημα. Άλλο να πηγαίνεις στην έδρα του Πλατανιά να παίζεις και άλλο στο Κλ.Βικελίδης. Όλα τα χρόνια που είμαι σε ομάδες, δεν ξεκινούσαμε καλά επειδή δεν παίρναμε νωρίς παίκτες. Καλύτερο είναι να παίρνεις νωρίς, όταν το χρειάζεσαι. Κι ας πάρεις λιγότερο ποιοτικό από ότι θέλεις, καλύτερα νωρίς παρά αργά. Πλήρωσα κάποιες φορές την αργοπορημένη προσθήκη παίκτη.”

Για τη μάχη του πρωταθλήματος:

“Φυσικά και χάλασε η εικόνα με τα όσα έγιναν. Εύχομαι να μας γίνει μάθημα αυτό. Μόνο αν θέλουν οι μεγάλοι να σταματήσει, θα σταματήσει. Να έχουμε ένα λαμπερό πρωτάθλημα, αυτή είναι η ευχή μου, όχι ένα που το θολώνουμε μόνοι μας. Δεν ξέρω αν μπορούν να το κάνουν και αν θέλουν.”

Για τον ΠΑΟΚ:

“Για τον ΠΑΟΚ είναι πολύ σημαντικό να κρατήσει την βάση. Σε μια χρονιά τύπου “ναι μεν αλλά”, δηλαδή έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο πήρε το κύπελλο αλλά έχασε το πρωτάθλημα έτσι όπως το έχασε, πρέπει να κρατήσει τα σημαντικά γρανάζια, πρέπει να κάνει αυτοκριτική και να πει πως κάτι δεν κάναμε σωστά και να τα βελτιώσουν. Αν κρατήσουν τα θετικά και ξεχάσουν τα αρνητικά, θα είναι ακόμη καλύτεροι και από φέτος.”

Για τον Γιώργο Δώνη που αναλαμβάνει τον Παναθηναϊκό:

“Μαζί ήμασταν τις προάλλες και το συζητήσαμε. Το βρίσκω μεγάλο ρίσκο, είναι μεγάλο του το είπα. Δεν είναι εύκολο να δεχθούν οι φίλαθλοι πως θα είναι μακριά από αυτό που έχουν συνηθίσει τα χρόνια. Καμιά φορά όταν δεν παν καλά τα πράγματα, τους παίρνει όλους η μπάλα. Είναι όμως σημαντικό να βλέπει ότι μπορεί να δημιουργήσει κάτι καλό από το μηδέν. Εξαρτάται επίσης και το τι θέματα θα έχει την νέα χρονιά και αν θα έχουν κλείσει κάποια μέτωπα. Είναι σύλλογος που μπορεί να μεγαλώσει παίκτες. Αρκεί να έχει υγιές περιβάλλον γύρω του. Αν δεν πάνε όμως, θα είναι δύσκολο το έργο του. Πρέπει να βάλει λίγη πίεση βέβαια και να βάλει ψηλά τον πήχη. Πρέπει να παίξει καλά να φέρει έσοδα, για να αρθεί η τιμωρία.”

Για το πως το βλέπει ο Δώνης:

“Πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει, είναι άξιος αρκετά, έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του.”

Για τον Ηρακλή:

“Ήταν μεγάλο μάθημα η παρουσία μου στον Ηρακλή. Έπαιξε ρόλο ο Ηρακλή να με βοηθήσει κάποια πράγματα από αυτά που έχω πετύχει.