Ουσίγιος: «Μοιάζει με τον Μπενζεμά ο Σαντέ Σίλβα»

Ο Μάριο Ουσίγιος μίλησε για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη, τον Σαντέ Σίλβα και θεωρεί πως μπορεί να αποδειχτεί μία πολύ σημαντική προσθήκη για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ουσίγιος: «Μοιάζει με τον Μπενζεμά ο Σαντέ Σίλβα»

Ο Μάριο Ουσίγιος, ο οποίος έχει περάσει από τον Ολυμπιακό από τη θέση του τεχνικού διευθυντή μίλησε για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη, Σαντέ Σίλβα. Ο Αργεντινός, ο οποίος είχε περάσει από το ίδιο πόστο και από την Γουέστ Χαμ τόνισε πως ο Σίλβα μπορεί να εξελιχθεί σε μία πολύ σημαντική μεταγραφή για τους Θεσσαλονικείς.

Αναλυτικά ο Μάριο Ουσίγιος μίλησε:

«Αποκτήσαμε τον Σαντέ όταν ήμουν εγώ τεχνικός διευθυντής στην Γουέστ Χαμ. Αρχικώς προοριζόταν οφείλω να πω για την β' ομάδα, με την προοπτική να παίξει και στην πρώτη ομάδα. Έχει πολλή ποιότητα, αλλά του λείπουν σερί παιχνίδια για να δείξει τι μπορεί να κάνει.

Είχε διάφορα προβλήματα όμως και δεν μπόρεσε να πάρει 15-20 παιχνίδια συνεχόμενα ώστε να δείξει την αξία του. Δεν είναι μικρός όμως. Βαδίζει στα 24 και οφείλει να μας αποδείξει τι μπορεί να κάνει, παίζοντας ποδόσφαιρο εφάμιλλο της ποιότητας του».

Για το αγωνιστικό του στυλ: «Είναι παίκτης που παίζει στο "9". Είναι επιθετικός αλλά όχι καθαρό φορ και να παίζει αποκλειστικά μέσα στο "κουτί". Θα σας πω ένα όνομα δίχως να τον συγκρίνω μαζί του. Μοιάζει στον Μπενζεμά. Βγαίνει και εκτός περιοχής και μπορεί να δημιουργήσει και για τους συμπαίκτες του. Στη δεύτερη ομάδα της Γουέστ Χαμ, παρότι δεν έπαιξε πολλά παιχνίδια, έβαλε μερικά πολύ όμορφα γκολ, ενδεικτικό της ποιότητας του. Το έχει το γκολ, αλλά πρέπει να το δείξει πλέον και σε επίπεδο πρώτης ομάδας».

Για το ταλέντο του Σίλβα και το αν ταιριάζει στον Άρη: «Πρέπει να πάρει 15-20 παιχνίδια για να δείξει τι μπορεί να κάνει. Δεν το έκανε λόγω κάποιων καταστάσεων. Δεν γίνεται να παίζεις ένα παιχνίδι καλά και να μην παίζεις σε 20 παιχνίδια. Νομίζω πως ο Άρης του ταιριάζει για να μπορέσει να αναδείξει το ταλέντο του».

Για το αν μπορεί να κάνει τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Καταρχάς, πιστεύω πως η πρώτη κατηγορία της Ελλάδας δεν είναι τόσο εύκολη όσο πολλοί νομίζουν. Όσο καλός κι αν είναι κάποιος, δεν μπορεί να κάνει μόνος του τη διαφορά. Μπορεί να αποδειχθεί σημαντικός για τον Άρη αν πάρει συνεχόμενα παιχνίδια και στηριχθεί από την ομάδα. Νομίζω ταιριάζει στον Άρη, διότι ο Σίλβα θέλει καλούς παίκτες γύρω του και ο Άρης τους έχει».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας