Ολυμπιακός: Ο Σουντανί δείχνει το δρόμο στον Τιάγκο Σίλβα

Η απόφαση του Πέδρο Μαρτίνς να αφήσει εκτός ευρωπαϊκής λίστας του Ολυμπιακού τον Τιάγκο Σίλβα και το παράδειγμα του Χιλάλ Σουντανί.

Ολυμπιακός: Ο Σουντανί δείχνει το δρόμο στον Τιάγκο Σίλβα

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ανοίγει μεγάλη κουβέντα με αφορμή τις αποφάσεις και τις επιλογές για την ευρωπαϊκή λίστα. Πέρσι είχε προκαλέσει μεγάλο ντόρο το γεγονός πως ο Πέδρο Μαρτίνς είχε αφήσει εκτός λίστας τον Χιλάλ Σουντανί. Ο Αλγερινός επιθετικός τότε προερχόταν από τραυματισμό και ο Πορτογάλος δεν τον είχε συμπεριλάβει στη λίστα για τα ματς του Champions League.

Ένα χρόνο μετά αν και πάλι προέρχεται από τραυματισμό ο Σουντανί μπήκε στη λίστα, διότι όλο αυτό το διάστημα έχει δουλέψει επαγγελματικά και με σοβαρότητα στον Ρέντη. Το θέμα μας είναι πως εκτός λίστας έμεινε ο Τιάγκο Σίλβα. Ένας παίκτης που ήρθε στην Ελλάδα από τη Νότιγχαμ Φόρεστ και μάλιστα θεωρείται μία από τις καλές μεταγραφές του Ολυμπιακού.

Αναγκαστικά ο Πέδρο Μαρτίνς τον άφησε εκτός, διότι στα χαφ είναι γεμάτος και από εκεί θα έκοβε παίκτη. Το θέμα για τον Τιάγκο Σίλβα είναι να αποδειχθεί στην πορεία το ίδιο δυνατός με τον Σουντανί. Πέρσι ο Αλγερινός έμεινε εκτός και ήταν ένα σοκ για τον ίδιο. Το περίμενε πολύ και το ήθελε το Champions League, αλλά κατά τη διάρκεια της σεζόν αποδείχτηκε πολύ σημαντικός για τον Ολυμπιακό.

Είχε ρόλο στην πορεία για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έκανε πολλές συμμετοχές ως βασικός και έδωσε πολλές λύσεις στους Πειραιώτες. "Κόλλησε" πολύ καλά με τον Ελ Αραμπί και αποδείχτηκε ένας πολύ σημαντικός παίκτης στις εγχώριες υποχρεώσεις. Γι' αυτό και στη συνέχεια ο Μαρτίνς τον είχε βάλει στη λίστα για τα ματς με την Άρσεναλ, αλλά τραυματίστηκε εκ νέου.

Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα του Τιάγκο Σίλβα, να πάρει πολλά παιχνίδια στα πόδια του στις εγχώριες υποχρεώσεις του συλλόγου. Και για τον Πορτογάλο ήδη ακούγονται πολύ καλά λόγια από τον Ρέντη θεωρώντας πως μπορεί να εξελιχθεί σε μία πολύ σημαντική μεταγραφή. Παράδειγμα του είναι ο Σουντανί, ο οποίος έδειξε πέρσι το δρόμο και παρά το γεγονός ότι έβλεπε το Champions League είτε από την κερκίδα, είτε από την τηλεόραση, ήταν ο πρωταγωνιστής στο πρωτάθλημα. Στο παρελθόν είναι κι άλλοι παίκτες που έχουν αντιδράσει καλά παρά τον αποκλεισμό τους από την ευρωπαϊκή λίστα. Μία τέτοια περίπτωση ήταν ο Πάρντο.