ΠΑΟΚ: Ο Μουργκ μίλησε για τα πάντα- Για τον Σβαμπ, τον Πέλκα, τη Σαουδική Αραβία…

 Ο νεοαποκτηθείς παίκτης του ΠΑΟΚ Τόμας Μουργκ στις πρώτες του δηλώσεις όντας παίκτης των «ασπρόμαυρων».

ΠΑΟΚ: Ο Μουργκ μίλησε για τα πάντα- Για τον Σβαμπ, τον Πέλκα, τη Σαουδική Αραβία…

Για τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ από τη Ραπίντ Βιέννης, την πρόταση από τη Σαουδική Αραβία που είχε και τη βοήθεια -ώστε να εγκλιματιστεί γρήγορα- που του προσφέρει ο συμπαίκτης και φίλος του Στέφαν Σβαμπ, μίλησε ο νεοαποκτηθείς παίκτης του ΠΑΟΚ Τόμας Μουργκ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μουργκ στην ιστοσελίδα laola1.at:

Για την πρόταση από τον ΠΑΟΚ: «Έμαθα για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα και φυσικά ήμουν σε επαφή με τον Στέφαν Σβαμπ, μιλούσαμε ακόμα και πριν μάθω ότι ο ΠΑΟΚ ενδιαφερόταν για εμένα. Είναι καλός μου φίλος, και έτσι μιλούσαμε για τις εντυπώσεις του από την Ελλάδα. Φυσικά όταν το ενδιαφέρον έγινε σοβαρό, του τηλεφώνησα ξανά. Τότε μου είπε μόνο θετικά λόγια για την ομάδα, τους παίκτες, το κλαμπ, τους οπαδούς και την πόλη. Γρήγορα αποφάσισα ότι θέλω να το κάνω, και το έκανα γνωστό στη διοίκηση της Ραπίντ. Νομίζω ότι ήταν δύσκολες αλλά… δίκαιες οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες. Η συμφωνία επιτευχθεί και έτσι πέταξα την Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, για να περάσω τις ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψω. Αν και είμαι κουρασμένος, είμαι πολύ χαρούμενος που η μεταγραφή πραγματοποιήθηκε».

Για την απόφαση του να φύγει από την Ραπίντ: «Νομίζω ότι ήμουν πάντα ειλικρινής με την Ραπίντ, αναφορικά με τους στόχους και τα θέλω μου. Τους είχα πει ότι αν έρθει μια προσφορά, όπως είχε γίνει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, να μιλήσουμε ανοιχτά για αυτή. Οι προηγούμενες για μια σειρά από λόγους δεν είχαν καταλήξει κάπου. Τώρα επικοινώνησα με τους ανθρώπους της Ραπίντ, εξέφρασα την επιθυμία μου να φύγω και τους ρώτησα αν αυτό θα μπορούσε να γίνει. Φυσικά στο τέλος υπάρχουν πάντα τρεις πλευρές, ο ποδοσφαιριστής και οι δύο ομάδες. Από μεριάς μου, αν πω ότι θέλω να φύγω τότε αυτό είναι απόλυτο. Έτσι, είμαι πολύ χαρούμενος που οι δύο ομάδες κατέληξαν σε συμφωνία».

Για τη φημολογούμενη πρόταση από την Σαουδική Αραβία: «Ναι, υπήρξε επίσημη πρόταση, την οποία αρνήθηκε η Ραπίντ. Φυσικά το σκέφτηκα και αυτό, ήταν μια δύσκολη απόφαση. Αλλά μετά έμαθα για τον ΠΑΟΚ, και αν έπρεπε να επιλέξω τον ΠΑΟΚ από την Σαουδική Αραβία, τότε θα το έκανα χωρίς δεύτερη σκέψη».

Για το αν θεωρεί ότι η επιλογή του ΠΑΟΚ είναι καλύτερη: «Φυσικά τα χρήματα παίζουν σημαντικό ρόλο σε μια τέτοια επιλογή. Όσον αφορά τον αθλητισμό, είναι ένας άλλος κόσμος εκεί. Το πρωτάθλημα δεν είναι τόσο κακό, αλλά είσαι μακριά από την ευρωπαϊκή σκηνή και αυτό είναι που πρέπει να σκεφτείς. Εν μέρει αυτό έκανα, και δεν χρειάζεται να ανησυχώ για αυτό. Είμαι παίκτης του ΠΑΟΚ και είμαι πολύ περήφανος για αυτό».

Για τις πρώτες του ώρες στη Θεσσαλονίκη: «Το ότι έχω έναν καλό φίλο εδώ, τον Σβαμπ με βοηθάει στον εγκλιματισμό μου , αλλά και ο σύλλογος με βοηθάει στα πάντα. Χθες έπρεπε να περάσω από ιατρικές εξετάσεις και σήμερα είχα να κάνω πολλά αλλά οι άνθρωποι της ομάδας είναι πάντα εδώ. Με καλωσόρισαν με όμορφο τρόπο και ήδη νιώθω πολύ καλά στην ομάδα. Πέταξα αργά το απόγευμα της Δευτέρας για τη Θεσσαλονίκη και μέχρι τα μεσάνυχτα έκανα όλα τα διαδικαστικά με την ομάδα. Σήμερα σηκώθηκα νωρίς και τα έχω όλα ολοκληρώσει. Τώρα πρέπει να διευθετήσω κάποιες εκκρεμότητες στην Αυστρία, οπότε θα ζητήσω μια άδεια από τον ΠΑΟΚ για μια, δύο μέρες. Στη συνέχεια θα επικεντρωθώ στο ποδόσφαιρο, αλλά και στο να βρω ένα σπίτι στη Θεσσαλονίκη, ελπίζω ότι ο Σβαμπ θα με βοηθήσει σε αυτό. Μόλις γίνουν όλα αυτά θα έρθει να εγκατασταθεί στην πόλη και η οικογένεια μου».

Για το αν προορίζεται ως ο αντικαταστάτης του Δημήτρη Πέλκα: «Ο Πέλκας έχει πετύχει πολλά εδώ και έχει υψηλό κύρος στην ομάδα. Δεν με νοιάζει αν είμαι ο αντικαταστάτη του ή όχι. Θέλω να παίξω εδώ, να πετύχω γκολ και ασίστ. Δεν θα βοηθήσω την ομάδα αν παίζω καλά αλλά δεν έχω τους σωστούς αριθμούς. Θέλω να βοηθάω με γκολ και ασίστ, όπως έκανα στην Ραπίντ και θα δώσω τα πάντα για να το πετύχω».

Για το ότι σε πρόσφατη συνέντευξη του είχε πει ότι θέλει να αναλάβει ηγετικό ρόλο στη Ραπίντ: «Το έχω διαβάσει ξανά αυτό. Το ένα δεν έχει να κάνει με το άλλο. Φυσικά ήταν μια επιλογή για εμένα η παραμονή στη Ραπίντ. Ωστόσο σε εκείνη τη συνέντευξη είχα πει και κάτι άλλο. Ότι αν προκύψει κάποια πρόταση, θα πάρω μια απόφαση με την οικογένεια μου και θα ενημερώσω για αυτή την Ραπίντ. Η προσφορά του ΠΑΟΚ δεν ήρθε πριν από ένα μήνα. Είχα πει ότι θέλω να αναλάβω μεγαλύτερη ευθύνη στη Ραπίντ, επειδή είχε φύγει ο Στέφαν. Νομίζω ότι αυτό έκανα στα τελευταία παιχνίδια με τη Ραπίντ. Το ότι προέκυψε αυτή η κατάσταση τώρα, δεν έχει καμία σχέση με τα όσα δήλωνα πριν από ένα μήνα».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας