Βινάγκρε: «Μίλησα με τον Ποντένσε πριν έρθω στον Ολυμπιακό»

Ο Ρούμπεν Βινάγκρε παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και στάθηκε στα καλά λόγια που του είπε ο Ποντένσε για την ομάδα του Πειραιά.

Βινάγκρε: «Μίλησα με τον Ποντένσε πριν έρθω στον Ολυμπιακό»

Ο Ρούμπεν Βινάγκρε είναι και επίσημα ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και στην πρώτη του συνέντευξη στο Olympiacos.org συστήθηκε στον κόσμο της ομάδας του Πειραιά. Ο 21χρονος μπακ αναφέρθηκε ακόμα και στη συνομιλία που είχε με τον Ντανιέλ Ποντένσε πριν πάρει την απόφαση να δεχτεί την πρόταση του Ολυμπιακού.

Επίσημο! Στον Ολυμπιακό και ο Βινάγκρε (pics)

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Ρούμπεν Βινάγκρε…

Αντιμετώπισες τον Ολυμπιακό πριν από λίγο καιρό, τι θυμάσαι περισσότερο;

«Μου άρεσε πολύ η ομάδα, μου άρεσε πολύ το ποδόσφαιρο που παίζει, ένα ποδόσφαιρο επιθετικό με κατοχή της μπάλας, μου άρεσε αρκετά».

Ξεχώρισες κάποιον παίκτη σαν αντίπαλο;

«Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός έχει πολλούς καλούς παίκτες. Απέδειξαν απέναντι στη Γουλβς ότι έχουν μεγάλη ποιότητα, νομίζω ότι όλοι τους αποτελούν ένα πολύ καλό σύνολο».

Τι όνειρα κάνεις με τον Ολυμπιακό;

«Το όνειρό μου είναι να γίνω πρωταθλητής προφανώς. Επίσης θέλω να κατακτήσω οτιδήποτε διεκδικούμε εδώ. Και φυσικά ότι καλύτερο μπορούμε στο Champions League».

Μίλησες με τον Πέδρο Μαρτίνς ή με κάποιους άλλους παίκτες πριν υπογράψεις;

«Μίλησα με κάποιους παίκτες. Μίλησα με έναν ποδοσφαιριστή που ήταν εδώ τον Ποντένσε. Αυτός μου έδωσε πολύ καλές πληροφορίες για το σύλλογο».

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά σου, οι αρετές σου μέσα στο παιχνίδι;

«Είμαι ένας παίκτης καλός με την μπάλα. Επιθετικός παίκτης. Είμαι καλός στο να αντιμετωπίζω τον αντίπαλο. Και νομίζω ότι μπορώ να συνεισφέρω στην ομάδα, να βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της. Έχω πολύ μεγάλη θέληση να κατακτήσω πράγματα με την ομάδα».

Σε ποια θέση προτιμάς να αγωνίζεσαι;

«Αριστερό μπακ. Μπορώ να ελέγξω όλη την αριστερή πλευρά όμως είμαι αριστερό μπακ».

Παίζεις στην ίδια θέση με τον Κώστα Τσιμίκα που συνεχίζει στη Λίβερπουλ και θα έχεις πλέον πλάι σου τον Χοσέ Χολέμπας, παίκτη με μεγάλη εμπειρία. Πώς νιώθεις;

«Νομίζω ότι αυτό είναι καλό. Μου αρέσει πάντα να βελτιώνομαι. Το να βρίσκομαι δίπλα σε παίκτες που είναι πιο έμπειροι από εμένα απλά θα με βοηθήσει να εξελιχθώ».

Ήταν ένα έξτρα κίνητρο το γεγονός πως στον Ολυμπιακό βρίσκονται πολλοί συμπατριώτες σου;

«Ναι, φυσικά το γεγονός ότι υπάρχουν και άλλοι Πορτογάλοι εδώ βοηθάει. Ίσως είναι και κίνητρο όμως το μεγαλύτερο κίνητρο είναι η ιστορία του συλλόγου και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Πώς αισθάνεσαι που θα αγωνιστείς για πρώτη φορά στο Champions League;

«Νιώθω πάρα πολύ ωραία. Ήθελα πολύ να παίξω στο Champions League και ελπίζω να καταφέρω να κάνω καλή δουλειά και ο Ολυμπιακός να κάνει μία καλή πορεία».