Ολυμπιακός: Δανεικός για ένα χρόνο στην ΑΕΛ ο Κωστή

Στην ΑΕΛ θα αγωνίζεται για ένα χρόνο ο Ιωάννης Κωστή, ο οποίος παραχωρήθηκε δανεικός από τον Ολυμπιακό, αφού δεν υπολογιζόταν από τον Πέδρο Μαρτίνς.

Ολυμπιακός: Δανεικός για ένα χρόνο στην ΑΕΛ ο Κωστή

Ήταν από τους ποδοσφαιριστές που "έκοψε" ο Πέδρο Μαρτίνς και δεν τον είχε στο πλάνο του για το ρόστερ της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο λόγος για τον Ιωάννη Κωστή, ο οποίος προπονούνταν μόνος του εδώ κι εβδομάδες και μάλιστα ήταν από τους τελευταίους "κομμένους" που είχε μείνει στον Ρέντη.

Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός που είχε αποκτηθεί από τη Νέα Σαλαμίνα θα συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΛ. Ο παίκτης συμφώνησε με τη θεσσαλική ομάδα για να παίξει σε αυτήν με τη μορφή του δανεισμού για ένα χρόνο, αν και είχε πέσει στο τραπέζι και η πρόταση να παραχωρηθεί για δύο χρόνια.

Ο Κωστή θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα του κυπριακού ποδοσφαίρου και στον Ολυμπιακό ήθελαν να τον δώσουν σε μία ομάδα που θα έπαιρνε χρόνο συμμετοχής και το επόμενο καλοκαίρι θα διεκδικούσε θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Αφού έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιο με την ΑΕΛ ο Ιωάννης Κωστή αναχώρησε για την Κύπρο προκειμένου να ενσωματωθεί στην Εθνική ομάδα της πατρίδας του στην οποία έχει κληθεί κανονικά παρά την αγωνιστική του απραξία.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ για τον Ιωάννη Κωστή αναφέρει:

Η ΑΕΛ ανακοινώνει την απόκτηση ως δανεικού του διεθνούς με την Εθνική ανδρών Κύπρου Γιάννη Κωστή από τον Ολυμπιακό.

Ο Γιάννης Κωστή είναι 20 ετών και παρά το νεαρό της ηλικίας του είναι ήδη 8 φορές διεθνής με την Εθνική ομάδα ανδρών της Κύπρου.

Αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις των χαφ (έχει αγωνιστεί και ως 6αρι και ως 8αρι και ως 10αρι) και θεωρείται ως ο πλέον ταλαντούχος ποδοσφαιριστής στο Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Ο Γιάννης Κωστή αγοράστηκε τον προηγούμενο Ιανουάριο από τον Ολυμπιακό, ο οποίος τον απέκτησε έναντι του ποσού του 1.500.000€ από τη Νέα Σαλαμίνα της Κύπρου, με την οποία είχε ήδη παρά το νεαρό της ηλικίας του 41 συνεχόμενες συμμετοχές στο Κυπριακό Πρωτάθλημα.

Η ΑΕΛ ευχαριστεί με τον πιο θερμό τρόπο τον μάνατζερ του παίκτου κ. Μασιά, ο οποίος επέλεξε μαζί με τον νεαρό διεθνή παίκτη την ΑΕΛ να συνεχίσει την καριέρα του και όχι να δοθεί δανεικός σε ομάδα του εξωτερικού.