Παναθηναϊκός- Άρης 0-1: Ο ένας στον «αφρό», ο άλλος στον «βυθό» (vid)

Ο Άρης ήταν μεθοδικός, είχε λύσεις, σωστή κατεύθυνση από τον πάγκο και επικράτησε δίκαια με 0-1 του προβληματικού Παναθηναϊκού μέσα στο ΟΑΚΑ. Παραμένουν πρωτοπόροι οι Θεσσαλονικείς, μόλις ένα βαθμό ο ΠΑΟ μετά από 3 παιχνίδια!

Παναθηναϊκός- Άρης 0-1: Ο ένας στον «αφρό», ο άλλος στον «βυθό» (vid)

Μεγάλη νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ πήρε ο Άρης που επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού γράφοντας ιστορία, καθώς έφυγε με «διπλό» από το ΟΑΚΑ μετά από 13 χρόνια.

Οι Θεσσαλονικείς εκμεταλλεύτηκαν την άθλια εικόνα των «πρασίνων» και τις πολύ κακές επιλογές για μια ακόμα φορά από τον Ντάνι Πογιάτος φτάνοντας στη νίκη με το γκολ του Μαντσίνι στο 25’.

Συγκεκριμένα οι παίκτες του Παναθηναϊκού προσπάθησαν να βγουν από τα δεξιά οι παίκτες του Άρη έκοψαν, έγινε η παράλληλη μπαλιά προς τον Μαντσίνι ο οποίος μπήκε στην περιοχή, πέρασε τον Διούδη και σκόραρε κάνοντας το 0-1

Οι «πράσινοι» μετά από τρία παιχνίδια (σ.σ. δεν έχουν παίξει ακόμα με τον Απόλλωνα Σμύρνης) έχουν μόλις έναν βαθμό!

Ο Παναθηναϊκός ήταν απογοητευτικός στο πρώτο μέρος με τους παίκτες του νωθρούς, ασύνδετους, με πρόβλημα στην οργάνωση του παιχνιδιού τους, εντελώς προβλέψιμοι.

Ο Άρης είχε «κλειδώσει» τη μεσαία γραμμή πιέζοντας ασφυκτικά και εκμεταλλεύτηκε τις κακές τοποθετήσεις των αντιπάλων του και προηγήθηκε, ενώ είχε ακόμα δύο ευκαιρίες να «σφραγίσει» τη νίκη του. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι δεν είχαν ούτε μια τελική!

Ο Πογιάτος δεν άλλαξε τίποτε στην επανάληψη κρατώντας τον Μακέντα στον πάγκο. Αφού πέρασαν 16’ ο Πογιάτος αποφάσισε να περάσει τον Ιταλό και να αλλάξει το σύστημα σε 4-4-2.

Ο Παναθηναϊκός έγινε πιο δραστήριος με κάποιες εξάρσεις του Χατζηγιοβάννη, είχε και δοκάρι με τον Μακέντα, αλλά πέραν αυτού… ουδέν!

Έτσι ο Άρης πήρε μια μεγάλη νίκη αφήνοντας τον Παναθηναϊκό να… βουλιάζει στην αμφισβήτηση και τον Πογιάτος ακόμα πιο κοντά στην έξοδο.


ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΡΗΣ 0-1
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Τσαγκαράκης (Χανίων)
Σκόρερ: 25’ Μαντσίνι

Κίτρινες: Κουρμπέλης (22’), Σερπέζης (72’) - Ρόουζ (31’), Σάκιτς (44΄), Μπουσέ (94’)

Κόκκινη:
Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: (Πογιάτος): Διούδης- Σένκεφελντ, Βέλεθ, Σάντσες, Χουάνκαρ- Κουρμπέλης, Μπουζούκης (63’ Σαβιέρ), Αλεξανδρόπουλος (71’ Σερπέζης) - Αϊτόρ (71’ Μακέντα), Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης.

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Μπουσέ –Σάκιτς, Δεληζήσης, Ροζ, Γκάνεα- Ματίγια (81’ Σούντγκρεν) , Τζέγκο- Μαντσίνι (60’ Ματέο Γκαρσία), Μπερτόγλιο ( 60’ Σάσα), Γκάμα (81’ Μάνος) – Λόπεθ (90’ Μπαγαλιάνης)